تاریخ انتشار: پنجشنبه 1400/05/07 - 09:54
کد خبر: 403169

مسکو: آمریکا در مأموریت افغانستان شکست خورده است

این مقام دفاعی روسیه با ابراز نگرانی از احتمال قدرت گرفتن تروریست‌های داعش در منطقه گفت: «یکی از نگرانی‌های ویژه، تقویت جایگاه داعش و دیگر سازمان‌های تروریستی است که به افزایش تهدید نفوذ آن‌ها به کشورهای همسایه منجر شده است».

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از فارس، «سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه روز گذشته (چهارشنبه) در سفر خود به تاجیکستان تصریح کرد که مأموریت ایالات متحده و ناتو در افغانستان شکست خورده است و اوضاع تحت کنترل دولت «اشرف غنی» رئیس‌جمهور افغانستان نیست.

بر اساس گزارش خبرگزاری «ANI» هند، شویگو روز گذشته طی سخنرانی در نشست سازمان همکاری شانگهای (SC0) تصریح کرد که جدیدترین تحولات در مناطق مرزی افغانستان و مهاجرت عظیم افغان‌ها به تاجیکسان و ازبکستان نشان می‌دهد که توافقات میان ایالات متحده و طالبان «در حال اجرا نیست».

وی با اشاره به این که طالبان کنترل مناطق وسیعی از افغانستان را به دست گرفته است، ادامه داد که اوضاع در افغانستان «به سرعت در حال بدتر شدن است و عملاً در حال خارج شدن از کنترل مقامات است. طالبان کنترل اکثر مناطق را به دست گرفته‌اند».

این مقام دفاعی روسیه با ابراز نگرانی از احتمال قدرت گرفتن تروریست‌های داعش در منطقه گفت: «یکی از نگرانی‌های ویژه، تقویت جایگاه داعش و دیگر سازمان‌های تروریستی است که به افزایش تهدید نفوذ آن‌ها به کشورهای همسایه منجر شده است».

روز گذشته گزارش‌هایی منتشر شد مبنی بر این که بیش از ۱۵۰۰ نظامی از روسیه، تاجیکستان و ازبکستان در رزمایش مشترک در منطقه نظامی «حرب میدون» در ۲۰ کیلومتری مرز افغانستان که قرار است بین ۵ تا ۱۰ اوت (۱۴ تا ۱۹ مرداد) برگزار شود، شرکت خواهند کرد. (جزئیات بیشتر)

اخیراً شویگو و «شرالی میرزو» وزیر دفاع تاجیکستان در تماسی تلفنی درباره اقدامات مشترک برای مقابله با تهدیدهایی که از سوی طالبان در منطقه مرزی تاجیکستان و افغانستان ایجاد شده، صحبت کرده بودند.

روسیه  اخیراًمتعهد شده است تا به تاجیکستان برای ایجاد نقاط دیده‌بانی مرزی کمک کند. صدها نیروی افغانستانی اوایل ماه جاری و در پی پیشروی نیروهای طالبان به تاجیکستان پناه بردند. نیروهای طالبان در حال حاضر چند منطقه و پایگاه مرزی با تاجیکستان را در کنترل دارند. تاجیکستان بعد از آن، این نیروهای افغانستانی را با یک پرواز به کابل اعزام کرد.

بعد از توافق فوریه ۲۰۲۰ آمریکا و طالبان و امضای «توافقنامه صلح» بین دو طرف، روند خروج نظامیان آمریکایی و متحدان این کشور از افغانستان شروع شد.

ایالات متحده و دیگر کشورهای عضو ناتو در سال ۲۰۰۱ در پاسخ به حملات ۱۱ سپتامبر همان سال در آمریکا، به افغانستان حمله نظامی کردند و از آن زمان، حضور نظامی و اشغالگری آنها در افغانستان ادامه داشته است.

همزمان با این خروج، حملات طالبان در بخش‌های مختلف افغانستان افزایش یافته و تنها در دو ماه گذشته، نزدیک به ۲۰۰ شهرستان به دست این گروه سقوط کرد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
اسرائیل می‌داند که ایران و حزب‌الله حتماً انتقام می‌گیرند
سخنی با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش و نمایندگان مجلس
آخرین وضعیت ترافیکی جاده های کشور
پایتخت این کشور تغییر کرد +جزئیات
قاتل آی نور دستگیر شد
جلسه علنی مجلس پایان یافت
عنوان «بهترین طراحی ربات امدادگر» به دانشگاه تهرانی‌ها رسید
کاهش سن بازنشستگی اعضای هیات علمی خانم به ازای هر فرزند
رتبه سوم ایران در بین کشورهای اسلامی در رتبه‌بندی شانگهای ۲۰۲۴
کارگروه‌های علمی منطقه‌ای در دانشگاه امیرکبیر تشکیل می‌شود
کشف سلول‌هایی که بی هدف چربی می سوزانند
عزل و نصب دقیقه نودی در وزارت جهاد کشاورزی
زمان پرداخت پاداش پایان خدمت معلمان اعلام شد
فوری: کاپیتان فرانسه در اصفهان
خیزش بازار سرمایه/ نشست‌های بورسی به کمک بازار سرمایه آمد
خیزش بازار سرمایه/ نشست‌های بورسی به کمک بازار سرمایه آمد
بیاینه مهم راه آهن درباره تجاوز افغانستان به شبکه ریلی ایران
ورود غیرمعمول هیأت صهیونیست به دوحه از ترس ایران + جزئیات
قانون جدید بانکداری به شبکه بانکی کشور ابلاغ شد
برگزاری وبینار آموزشی «کنشگری رسانه‌ای اربعین»
معافیت جدید سربازی اعلام شد
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top