تاریخ انتشار: شنبه 1400/05/30 - 18:23
کد خبر: 405338

علی رادمنش

آیا طالبان با دسیسه سیاسی درپی تثبیت قدرت است؟

آیا طالبان با دسیسه سیاسی درپی تثبیت قدرت است؟

یکی از گروه‌هایی که هم‌اکنون همراه طالبان است، داعش است. طالبان باید خط مشی خودشان را مشخص کنند و اگر می‌خواهند تفکر گذشتهٔ‌شان تغییر دهند، باید راهشان را از داعش جدا کنند تا در آینده پرچم‌های سفید طالبان، تبدیل به پرچم‌های سیاه داعش نشود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» علی رادمنش*// اکنون که یک فاجعهٔ تاریخی و برادرکشی در کشور دوست و برادرمان افغانستان اتفاق افتاده است، به دلیل این وضعیت اسفناک انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه یزد از صمیم قلب همدردی خود را با برادران مسلمان افغانی‌اش اعلام می‌کند.

در حال حاضر رابطهٔ تحلیل‌گران و افراد سیاسی با طالبان به دو شکل است؛ عده‌ای طالبان را تطهیر می‌کنند و عده‌ای دیگر آن‌ها را داعشی نشان می‌دهند.

این پیشرفت عظیم طالبان را از حدود یک سال پیش می‌شد پیش‌بینی کرد. زمانی که آمریکا با طالبان مذاکره کرد و طالبان را با این کار به رسمیت شناخت. با وجود اینکه آمریکا اشرف غنی را روی کار آورد، اما با این مذاکرات به او فهماند که در آینده ممکن است حمایتش را از او بردارد و همین کار را هم کرد. آمریکا در نبرد اشرف غنی مقابل طالبان از او حمایت نکرد.

طالبان گروهی یک‌دست نیست. احزاب و گروه‌های مختلفی بین آن‌ها هستند که عقیده‌های مختلفی دارند. گروه‌های اضافه شده در شمال و شمال شرق افغانستان حضور بیشتری دارند. مناطقی که فجایع تاریخی اخیر در آن رخ داده است.

رفتار و عقیده‌های طالبان نسبت به چند سال گذشته در ظاهر تغییرات زیادی داشته است. از روابط دیپلماسی با کشورهای منطقه و حتی با چین و روسیه و آمریکا گرفته، تا مردم افغانستان. طالبانی که دشمنی آشکار با شیعیان داشته‌اند اکنون امنیت مراسم عزای حسینی را تأمین می‌کنند. اما آیا به‌راستی طالبان در حقیقت چنین تغییراتی کرده‌اند یا این دسیسهٔ سیاسی آن‌ها برای تثبیت قدرت است؟ نکتهٔ قطعی این است که تاریخ همیشه باقی می‌ماند و طالبان نمی‌توانند گذشتهٔ خودشان را انکار کنند. در رابطه با اینکه آیا طالبان واقعا تغییر کرده‌اند یا این روش حربهٔ جنگی آن‌هاست باید صبر کنیم تا ببینیم در آینده چه اتفاقاتی می‌افتد.

اما جمهوری اسلامی ایران باید برای هر دو موضع سیاسی طالبان، آمادگی لازم داشته باشد.

یکی از گروه‌هایی که هم‌اکنون همراه طالبان است، داعش است. طالبان باید خط مشی خودشان را مشخص کنند و اگر می‌خواهند تفکر گذشتهٔ‌شان تغییر دهند، باید راهشان را از داعش جدا کنند تا در آینده پرچم‌های سفید طالبان، تبدیل به پرچم‌های سیاه داعش نشود.

از مهم‌ترین دلایل برای تغییر رفتار طالبان می‌توان به این اشاره کرد که آن‌ها متوجه شده‌اند نمی‌توانند با زور و طغیان اهدافشان را محقق کنند. طالبان چند سال پیش بر قسمت‌های زیادی از افغانستان تسلط یافتند اما نتوانستند حکومت واحدی تشکیل بدهند و شکست خوردند. آن‌ها متوجه شده‌اند که باید با دنیا مذاکرات سودمند انجام دهند و برای تثبیت قدرت خود، کشورهای بزرگ منطقه و جهان باید آن‌ها را به رسمیت بشناسند.

طالبان برخلاف داعش پایگاه مردمی دارد. این عامل یکی از دلایل پیشروی سریع طالبان در افغانستان است. طالبان باید همیشه پایبند شعارهایش باشد و حامی ملت سنی و شیعه افغانستان باشد.

*دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه یزد

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
حمله آمریکا بعد انتخابات کنگره به ایران قطعی است / چرا نباید تا این موعد پالس مذاکره داد؟
علی الاصول گزینشی نیست!
چرا برخورد فیزیکی باید شرط عذرخواهی از مخاطب باشد؟
انتصاب و بازگشت "آزاد ارمکی" به مدیریت گروه رشته جامعه شناسی مصداق ارتجاع است!
فیلم | پرونده «ایرانول» و «ارابه گشت سبز» یک افتضاح تمام‌عیار است!
 مسیر حقوقی مقابله با محاصره هوایی
قیمت سوخت در آمریکا و اروپا می‌تازد
نهادینه و فراگیر شدن نماز، لازمه رسیدن به جامعه اسلامی
نظم دانشگاه، معیشت دانشجو و امنیت ملی؛ قربانی تصمیمات وزیر علوم
سید عمار حکیم در روز حاکمیت عراق: امنیت منطقه، امنیت ما است
تأکید پزشکیان بر تنوع‌بخشی به مسیرهای تأمین کالاهای اساسی
تأکید ایران و یونسکو بر حفاظت از میراث جهانی آسیب‌دیده
جدیدترین ادعای ضدایرانی نخست وزیر انگلیس
صالحی امیری: ریسباف به بزرگ‌ترین سازه فرهنگی ایران تبدیل می‌شود
بزرگداشت آیت‌الله شبیری زنجانی +عکس
گفتار درمانی ترامپ برای کنترل قیمت سوخت در آمریکا
فرمول اقتصادی جدید قالیباف در پاسخ به سخنان اخیر بسنت
نمایشگاه عکس جاذبه‌های جهانی ایران در ایستگاه‌های مترو برپا شد
مدنی‌زاده: رقم نهایی افزایش اعتبار کالابرگ به زودی مشخص می‌شود
هرگز سلاح را زمین نمی‌گذاریم
حریفان تکواندوکاران ایران مشخص شدند
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top