تاریخ انتشار: چهارشنبه 1400/06/24 - 17:19
کد خبر: 407851

تشکیل کمیته مشترک برای اجرایی شدن همکاری‌‌های علمی ایران و چین

رئیس مرکز همکاری‌های علمی بین المللی وزارت علوم پیشنهاد تشکیل کمیته مشترک برای اجرایی کردن همکاری‌های آموزشی، پژوهشی و فناوری ایران و چین را ارائه کرد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از وزارت علوم، حسین سالار آملی در نخستین وبینار گذشته و چشم انداز زبان چینی و چین شناسی در ایران، پیشنهاد تشکیل کمیته مشترک برای اجرایی نمودن همکاری‌های آموزشی، پژوهشی و فناوری ایران و چین را ارائه کرد.

تشکیل کمیته مشترک برای اجرایی شدن همکاری‌ های علمی ایران و چین

در این وبینار که با حضور مجازی معاون وزارت آموزش خلق چین و رؤسای دانشگاه‌های ایران و چین برگزار شد، سالار آملی با قدردانی ازدست اندر کاران این نشست به خصوص دانشگاه تهران و نمایندگی مؤسسه کنفسیوس چین، فرارسیدن «پنجاهمین سال برقراری روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین» راتبریک گفته و اظهار داشت: از همکاری بی شائبه دو کشور برای مبارزه با بیماری کویید ۱۹ قدردانی می‌نمایم و امیدوارم به زودی شاهد ریشه کنی این ویروس در سطح دنیا باشیم.

وی افزود: از ابتکار به عمل آمده به مناسبت «پنجاهمین سال برقراری روابط دو کشور و تشکیل وبینار گذشته و چشم انداز زبان چینی و چین شناسی در ایران»، خرسندم و امیدوارم این نشست به اهداف خود دست یابد.

سالار آملی گفت: دو تمدن دیرین ایران و چین در دو سوی قاره کهن، نیاز به ارتباط عمیق علمی و فرهنگی دارند. بدون شک فهم و آشنایی با زبان‌های چینی و فارسی کمک شایانی به هم افزایی علمی این دو کشور بزرگ می‌کند. از این رو در سال‌های اخیر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به ایجاد رشته دانشگاهی زبان و ادبیات چینی و دوره‌های مربوط به شناخت کشور چین در دانشگاه‌های مختلف همت گماشته و شاهد رشد آن هستیم.

وی ادامه گفت: البته در این بین مؤسسه کنفوسیوس نیز با حمایت از برگزاری دوره‌ها و اعزام مدرس زبان چینی و نیز تجهیز آنها، در توسعه این کرسی‌ها بسیار فعال بوده است. همچنین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز از طریق اعزام استاد و تشویق دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی، از توسعه زبان و ادبیات فارسی، در دانشگاه‌های چین حمایت نموده و امروزه شاهد فعالیت کرسی‌های زبان فارسی و ایرن شناسی در ۱۵ دانشگاه کشور چین می‌باشیم.

رئیس مرکز همکاری‌های علمی بین المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: اعتقاد ما بر این است که شناخت بیشتر دو کشور آن‌هم ما بین نخبگان دانشگاهی بستری برای توسعه همکاری‌های آموزشی، پژوهشی و فناوری در سایر زمینه‌ها است.

وی افزود: ابتکار جناب آقای شیء جیپنگ رئیس جمهور چین، برای طرح «یک کمربند یک راه» و همچنین ابتکار دو کشور برای امضای برنامه ۲۵ ساله همکاری‌های جامع جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین، می‌تواند تحولی در روند همکاری‌های علمی و فناوری فی ما بین ایجاد نماید.

سالار آملی اظهار داشت: اینجانب که در تهیه بخش علمی این توافقنامه ۲۵ ساله به نمایندگی از جامعه علمی و فناوری کشور مان نقش داشته‌ام به جرأت می‌توانم مدعی شوم که اجرای مفاد علمی، آموزشی و فناوری این توافقنامه می‌تواند فصل نوینی را برای دو کشور رقم بزند که آثار ان نه تنها در دو کشور بلکه در منطقه نیز نمایان خواهد شد. از این‌رو پیشنهاد می‌کنم: «کمیته مشترک همکاری‌های آموزشی، پژوهشی و فناوری ایران و چین» برای اجرایی نمودن متن این توافق نامه تشکیل شود.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
سالروز ورود آزادگان به میهن
رئیس‌جمهور فردا برای دفاع از کابینه به مجلس می‌رود/جزئیات جلسات رای اعتماد
پزشکیان: تعمیق روابط ایران و اندونزی به وحدت بیشتر جهان اسلام می‌انجامد
رای مثبت کمیسیون قضایی مجلس به وزیر پیشنهادی دادگستری
پاکستان: ایران از حق مشروع برای دفاع از خود برخوردار است
نجات ۲ کوهنورد مفقود شده در سبلان
کنعانی: آزادگان پیام‌آوران پیروزی ملت بر دشمنان خیال‌پرداز و سلطه‌جو هستند
برای صلح در غزه دیر شده است
چین و ایران شرکای مهم راهبردی هستند
اینکه گفته شود دولت مسئولیت دارد ولی اختیار ندارد قابل پذیرش نیست
فرمانده نیروی زمینی سپاه: در مرزها آمادگی خوبی ایجاد شده است
حماس و اسرائیل از خود سازش نشان دهند
ما در حال التماس به حماس برای مذاکره هستیم
مراسم بدرقه زائران اربعین حسینی برگزار شد
افزایش ۱۶درصدی تردد زائران اربعین در محورهای منتهی به مرزهای۶گانه
حمله ایران به اسرائیل می‌تواند تبعات ویران کننده‌ای داشته باشد
قیمت جهانی محصولات کشاورزی چرا کاهش پیدا کرد؟
انتقال ۱۱ زائر بیمار و مصدوم از عراق به داخل کشور
افزایش بی‌سابقه مهاجرت معکوس در اسرائیل، پس از «طوفان الاقصی»
تصادف اتوبوس زائران ایرانی با کامیون حامل قیر
واژگونی مینی بوس در محور کلاله به مراوه تپه ۱۳ مصدوم برجا گذاشت
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top