تاریخ انتشار: 19 دی 1390 - 10:18:00
کد خبر: 40882

`شنگول`و`منگول` درسلامت کامل+عکس

خبرنامه دانشجویان ایران: اولین بزهای تراریخته "شنگول" و "منگول" در حالی دو سالگی خود را پشت سر می گذارند که بزغاله های آنها متولد شده اند و در سلامت کامل به سر می برند این حیوانات حامل ژن تولید پروتئین انسانی با ترکیبی جدید هستند که می تواند در درمان بیماریها موثر باشد.
 
به گزارش مهر، "شنگول" و "منگول" اولین بزهای تراریخته حاوی ژن فاکتور 9 انعقادی صبح روز شنبه 19 دی 1388 در پژوهشکده رویان اصفهان متولد شدند. این بزغاله ها حامل ژن تولید پروتئین انسانی با ترکیبی جدید هستند که می تواند در درمان مبتلایان به بیماری هموفیلی نوع B موثر باشد.
تراریخته یا ترانس ژن به جاندارانی که از نظر ژنتیکی دستکاری شده باشند، اطلاق می ‌شود. در این فناوری یک یا چند ژن به ژنوم طبیعی جاندار اضافه می شود. جانداران تراریخته کابردهای بسیاری در پژشکی و زیست فناوری چون تولید انسولین، فاکتور8 و 9 انعقاد خون و هورمونهای رشد دارند.

2 بز ترایخته شنگول و منگول حاوی ژن فاکتور 9 هستند. به این ترتیب حیوانات تولید شده به عنوان یک بایوراکتور و جایگزین مناسب برای کارخانه های داروسازی شناخته می شوند؛ چراکه تولید فرآورده های دارویی توسط یک بیوراکتور زنده (به معنی حیوانی که با علف تغذیه می شود و فرآورده هایی پروتئینی ارزشمند انسانی را در وجود خود تولید می کند) از نظر اقتصادی بسیار مقرون به صرفه است و بهای فرآورده های تولیدی آن بسیار کمتر از روشهای قبلی نظیر کشت بافت است.
 
بر اساس اعلام پژوهشگاه رویان، در حال حاضر 2 بزغاله تراریخته در سلامت کامل به سر می برند و پژوهشگران پژوهشگاه رویان درصدد هستند تا با بیان ژنهای مورد نظر در شیر حیوانات تولید شده به داروهای نوترکیب چون اریتروپئونتین و آلبومین دست یابند.
 
اولین گامها برای دستیابی به دانش فنی  تولید حیوانات تراریخته
           
پژوهشگاه رویان در مهرماه سال 85 با تولد رویانا نخستین گوسفند شبیه سازی خاورمیانه، به تکنیک شبیه سازی دست یافت و پس از گذشت یک سال با بهبود این تکنیکها به موفقیت های تازه ای در این زمینه رسید و توانست میزان تولید جنین و مواد باروری حاصل از آنها را به حد مطلوب تری برساند.
 
دو سال و نیم بعد در فروردین ماه سال 88 "حنا" اولین بزغاله های شبیه سازی شده ایران، متولد شد. به دنبال آن اولین گوساله های شبیه سازی شده خاورمیانه نیز با نام های "بنیانا" و "تامینا" در تیرماه سال 88 متولد شدند که چند روز بعد از تولید به علت بیماری عفونی تلف شدند.
 
با دستیابی محققان پژوهشگاه رویان به برخی دانشهای فنی تولید حیوانات تراریخت اقدام به تولید اولین بزهای تراریخت کرد که با عنوان "شنگول" و منگول" متولد شدند و امسال دومین سال تولد خود را جشن می گیرند.
 
آخرین وضعیت 2 بز تراریخت در سالروز تولدشان
 
رئیس پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به جزئیات تولد نخستین حیوانات تراریخته (ترنس ژن) خاورمیانه خاطر نشان کرد: در اوایل دهه 80 دو پروژه سلولهای بنیادی و شبیه سازی به صورت همزمان به عنوان دو اولویت مهم در این پژوهشگاه مطرح و دنبال شد.
 
دکتر حمیدرضا گورابی با اشاره به تولد بزهای تراریخته شنگول و منگول در سال 88 اظهار داشت: این بزها حاوی فاکتور 9 هستند. فاکتور 9 پروتئین نوترکیبی است که در کبد انسان سنتز شده و در صورت اختلال در تولید آن، فرد به هموفیلی نوع B مبتلا می ‌شود.
 
وی ادامه داد: از این رو مصرف فرآورده دارویی از شیر این دامها می ‌تواند در درمان این بیماری موثر باشد.
 
گورابی به بیان آخرین وضعیت "شنگول" و "منگول" پرداخت و افزود: این 2 بز تراریخته در حال حاضر در سلامت کامل به سر می برند.
 
 تولد بزغاله های شنگول و منگول
 
در فروردین ماه سال جاری سرپرست مزرعه رویان جهاد دانشگاهی خبر از بارداری شنگول داد. دکتر محمدتقی دانش زاده، تولید داروهای نوترکیب را از اولویت های این بخش از پژوهشگاه رویان دانست و ادامه داد: در این راستا اقدام به باردار کردن 2 بز تراریخته شنگول و منگول شد.
 
به گفته رحمان فاخری با باردار شدن بزهای ترایخت می توان با بیان ژنهای مورد نیاز در شیر آنها افقهای روشنی در تولید داروهای نوترکیب برای بیماران صعب العلاج ایجاد کرد.

مسئول آزمایشگاه مزرعه رویان جهاد دانشگاهی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به آخرین وضعیت بارداری و زایمان شنگول و منگول، توضیح داد: بزغاله "شنگول" اسفند ماه سال گذشته به دنیا آمد و توانستیم شیر آن را جمع آوری کنیم و پروسه های مربوط به بررسی شیر آن نیز انجام شد.
 
دکتر رحمان فاخری اضافه کرد: در حال حاضر شنگول دوره نقاهت و استراحت خود را می گذراند تا دوباره در پروسه تولید مثل قرار گیرد.
 
فاخری همچنین به وضعیت بارداری منگول که در فروردین ماه سال جاری باردار بود، اشاره و خاطر نشان کرد: بزغاله منگول هم در فروردین ماه سال جاری به دنیا آمد و در حال حاضر در حال شیردهی است.
مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
اعلام ۴ روز عزای عمومی در قطر در پی درگذشت امیر سابق این کشور
امضا تفاهم نامه بین دانشگاه پیام نور و سازمان حفاظت محیط زیست
قوای سه گانه بزرگداشت رهبر شهید را در حرم بانوی کرامت برگزار می کنند
ثبت‌نام حج ۱۴۰۶ آغاز شد
کارت آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۵ فردا منتشر می شود
رضایی: انتقام پرونده جدید جنگ تحمیلی است
دلاورمرد ارتش در دفاع از میهن آسمانی شد
تولید برق هسته‌ای ایران در ۲۰۲۵ با افت ۲۳ درصدی همراه شد
تأکید معاون علمی رئیس جمهور بر توسعه زیرساخت‌های کوانتومی
الزام دانشجویان کاردانی دانشگاه آزاد به گذراندن ۷ واحد درسی معارف
تیم ملی والیبال نوجوانان با برد شروع کرد
مشعل و مدال‌های بازی‌های پاراآسیایی ناگویا رونمایی شدند
سرنگونی یک فروند موشک کروز دشمن در حومه شهر خرم‌آباد+ تصویر
فتح قله‌های علمی علمی توسط نخبگان جوان کشور بسیار حائز اهمیت است
پیام تسلیت عراقچی در پی درگذشت امیر سابق قطر
الزیدی فردا به آمریکا می رود
گزارش خدمات دانشگاه‌ها به زائران تشییع رهبر شهید بررسی شد
مذاکره زمانی معنا دارد که با مقاومت و اخذ تضمین همراه باشد
اثر محمد روح‌الامین بر «روی‌پوش» جایگاه ابدی رهبر شهید جلوه‌گر شد
واکنش بغداد به تحولات جاری منطقه
جکسون هینکل: پاک‌زیستی و ساده‌زیستی، ویژگی منحصربه‌فرد رهبر انقلاب بود
کارت آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۵ فردا منتشر می شود
الزام دانشجویان کاردانی دانشگاه آزاد به گذراندن ۷ واحد درسی معارف
اعضای شورای مرکزی سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی منصوب شدند
کسب مقام نخست تیم ملی المپیاد ریاضی ظرفیت بالای جامعه علمی ایران را به نمایش گذاشت
برنامه سرویس‌های دانشجویی دانشگاه شهیدبهشتی در ایام فرجه امتحانات
ضرورت ساماندهی جذب دانشجویان بین‌الملل و توسعه آموزش‌های آزاد
یک استاد دانشگاه: خودباوری علمی شرط تبدیل دانشگاه به پیشران پیشرفت کشور است
دانشگاه شیکاگو علیه هوش مصنوعی
پارک‌های فناوری سنتی به پارک‌های سرمایه‌سازی تغییر ماموریت می‌دهند/ایجاد حساب سرمایه‌ساز
تفویض بخشی از خدمات صندوق نوآوری به پارک‌های علم و فناوری
شبکه‌سازی انجمن‌های علمی دانشجویی، کلید حل مسائل کشور است
ضرورت ساماندهی جذب دانشجویان بین‌الملل در دانشگاه امیرکبیر
تسهیل اسکان دانشجویان کارشناسی و تمدید مهلت ثبت‌نام خوابگاه تابستان
آغاز انتخاب واحد ترم تابستان دانشگاه پیام نور از ۲۲ تیر
شرایط پذیرش دانشجوی بین‌المللی غیربورسیه در دانشگاه علامه اعلام شد
پیام تبریک معاون علمی برای قهرمانی تیم ملی المپیاد ریاضی ایران در چین
آزمون ارتقاء دستیاران تخصصی دندانپزشکی ۱۹ شهریور برگزار می شود
دعوت‌شدگان مصاحبه دکتری استادمحور دانشگاه تربیت مدرس مشخص شدند
دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی برای زائرین رهبر شهید سنگ تمام گذاشتند / اسکان و اطعام بیش از هزار زائر از هفت استان کشور
برپایی موکب «فدا» توسط فعالان اقتصاد دیجیتال در تشییع رهبر شهید
تعیین زمان امتحانات نهایی و کنکور در اختیار مراجع اجرایی است
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top