تاریخ انتشار: شنبه 1400/07/10 - 00:41
کد خبر: 409545

اعتراف مشاور حسن روحانی به اشتباه دولت تدبیر در قره‌باغ

دبیر شورای تدوین، گردآوری و مستند سازی آثار ریاست جمهوری در دولت دوازدهم در یادداشتی به اشتباه دولت حسن روحانی در ماجرای قره باغ اعتراف کرد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ محمد قوچانی مشاور رسانه‌ای دولت حسن روحانی در یادداشتی در صفحه اینستاگرام خود با اشاره به اقدامات اخیر جمهوری آذربایجان در قطع ارتباط ایران با اروپا نوشته: پاسخ (نو) عثمانی را باید (نو) صفوی بدهد. پاسخ رجب طیب اردوغان را باید شاه عباس کبیر بدهد. والا الهام علی‌اف که بازیچه‌ای بیش نیست. شاه عباس کبیر چهارصد سال قبل که حتی آذربایجان متحد بود و دولت روس‌ساخته‌ای به نام جمهوری آذربایجان و دولت بادکوبه وجود نداشت، این راهبرد هوشمندانه را در دستور قرار داد که در برابر عثمانی‌ها (و نه آذری‌ها) ارمنی‌ها را قرار دهد و آن‌ها را متحدان استراتژیک ایران سازد و تجارت ایران را به ایشان واگذار کند و اروپا را از طریق هم‌کیشان مسیحی‌شان به متحد ایران بدل سازد. هر چه آزادی ارامنه نماد رواداری دینی ایران صفوی در عهد شاه عباس بود، ارمنی‌کشی نماد استبداد دینی و قومی در ترکیه عثمانی بود. عثمانی‌ها البته با ارمنی‌کشی و هولوکاست ارمنی انتقام خود را از این راهبرد گرفتند.

اکنون سلطان رجب طیب اردوغان با پیشکاری شاهزاده الهام علی‌اف (زادهٔ سلطانی کمونیست و از ماموران ک‌گ‌ب‌) درصدد است پیوند ایران و ارمنستان که دروازه‌ای به سوی اروپاست را قطع کند. عثمانی‌ها همیشه به ارمنی‌ها به چشم نفوذیان ایرانیان نگریسته‌اند. آذربایجان از تبریز تا بادکوبه جان ایران است و هم‌میهنان ترک ما در جمهوری آذربایجان (به عنوان دومین دولت شیعه جهان امروز) در دام جنگ آذری - ارمنی نمی‌افتند. اشتباه ما اما آن بود که در جنگ قره‌باغ و رژهٔ اردوغان و جسارت به ارس، به موازنه آذری - ارمنی توجه کافی نکردیم. این روزها نوعثمانی‌گری خطرناکتر از سعودی‌گری است. حتی طالبان هم به ترکیه نزدیک‌تر شده‌اند تا عربستان و اسرائیل هم متوجه نقش ترکیه در تحدید ایران شده است.

ایران اگر می‌خواهد از استراتژی هزار خنجر اسرائیل پیشگیری کند باید گربه را دم حجله بکشد. برجام را به فرجام برساند و رابطه با اروپا را در کنار رابطه با روسیه و چین بدعهد تقویت کند و چون همیشهٔ تاریخ موازنه‌ای میان غرب و شرق برپا کند. روسیه و ترکیه از عهد قاجاریه بی‌عرضه در تجزیه و تضعیف ایران هم‌سود بوده‌اند. روسیه و ترکیه به سبب همسایگی با ایران برای ما خطری بالفعل هستند و اروپا و امریکا خطری بالقوه…هنر ما در میانداری میان این دو است؛ که ایران نه خاورمیانه که جهان میانه است. و امروز موازنه ارمنی / عثمانی مهمترین مصداق این راهبرد است. و این همان استراتژی نوصفوی‌گری است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
خانواده بهشتی
باقری: کشورها از ابتکار ایران درباره معادله امنیتی جدید استقبال کردند
اعلام اسامی بازیکنان تیم فوتبال امید برای اردوی ترکیه
بقایی: آمریکا شریک تمام جنایات رژیم صهیونیستی در لبنان و منطقه است
همه ۲۷ کشور عضو از تنگه هرمز ضربه خوردند
چهار ضلعی پیام رهبری در موقعیت جنگ ترکیبی
 نگاهی به مصاحبهٔ اخیر محمود سریع‌ القلم با مجلات «آگاهی نو» و «اندیشه پویا»
اروپا بیست‌ویکمین بسته تحریمی ضد روسیه را آماده می‌کند
سیاست ایران گسترش همکاری با کشورهای مسلمان و همسایه است
هزینه انجام پایان نامه با استفاده از Chatgpt Plus
بهترین چیلر تراکمی ایرانی برای برج مسکونی در تهران چیست؟
راهنمای پذیرش و چاپ سریع مقاله
تشکر از تیم مذاکره کننده و اعلام نگرانی عمیق دربارۀ مذاکرات
 «الله‌اکبر» سلاح راهبردی امت اسلام برای درهم‌شکستن سلطه استکبار است/ اتحاد مسلمانان، رژیم صهیونیستی را در بن‌بست گسترش مقاومت گرفتار کرد
صندلی نمایندگی، سنگر خط مقدّم تحوّل در مسیر پیشرفت کشور است
فیلم | رسوایی قاری کویتی در محضر قرآن
فیلم | خطر انحرافات کوچک
 دارایی‌های ایران باید بدون قید و شرط آزاد شود
فیلم | پاسخ سپاه به تعرض سحرگاه امروز ارتش متجاوز آمریکا به بندرعباس
شهید شیرازی تجسم امانت و ولایت‌مداری بود
پیامدهای جنگ رمضان چگونه بر اقتصاد آمریکا اثر می‌گذارد؟
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top