تاریخ انتشار: پنجشنبه 1400/08/27 - 07:51
کد خبر: 414299

علائم ابتلا به دیابت را بشناسید

دیابت یکی از بیماری‌های شایع متابولیکی است که با افزایش قند خون خود را نشان می‌دهد. این اختلال در طول زمان به اندام‌های مختلف بدن از جمله چشم، کلیه، قلب، سلول‌های عصبی و عروق ریز و درشت بدن آسیب زده و حتی می‌تواند منجر به ناتوانی‌های دائمی شود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از ایسنا، دیابت یک بیماری مزمن است که حدود ۵۰۰ نفر در سراسر جهان به آن مبتلا هستند. در فرد مبتلا به دیابت، گلوکوز نمی‌تواند به سلول‌ها برسد و سطح آن در خون افزایش یافته و با گذشت زمان منجر به آسیب‌های جدی به قلب و عروق،‌ کلیه، چشم‌ها و اعصاب می‌شود.

سه نوع دیابت اصلی وجود دارد. دیابت نوع یک یا وابسته به انسولین اغلب در کودکان و نوجوانان زیر ۳۰ سال رخ می‌دهد که در آن لوزالمعده یا هیچ انسولینی تولید نمی‌کند و یا مقدار آن بسیار کم است. تشنگی فراوان، گرسنگی شدید، تکرر ادرار و کاهش وزن از علائم این نوع از دیابت است.

در دیابت بزرگسالی یا نوع دو که شایع‌ترین نوع دیابت است، انسولین تولید می‌شود اما برای قند بالای بیمار موثر نیست و در نتیجه قندخون بالا می‌رود. چاقی، چربی خون و فشار بالا یا وجود یک فرد دیابتی در خانواده احتمال ابتلا به دیابت نوع دو را بالا می‌برد. مهمترین علامت ابتلا به دیابت نوع دو تشنگی فراوان، تکرر ادرار، بی‌حوصلگی، عصبی بودن، بی‌حسی و مورمور شدن انگشتان و ایجاد زخم و یا التیام نیافتن زخم است. عدم درمان دیابت منجر به نابینایی،‌ نارسایی کلیوی، سکته مغزی و قطع عضو بویژه در پا می‌شود.

نوع سوم دیابت،‌ دیابت بارداری است که در سه تا ۵ درصد زنان باردار و در اواخر دوران حاملگی رخ می‌دهدکه با تغییرات هورمونی نیاز به انسولین افزایش می‌یابد. بعد از زایمان ممکن است فرد بهبود یابد و ممکن است در بارداری بعدی مجددا این موضوع ظاهر شود.

در فرد دیابتی در صورت ابتلا به بیماری عفونی همچون کرونا به دلیل ضعف سیستم ایمنی بدن و همینطور قند بالا، محیط مناسبی برای رشد میکروب‌ها فراهم شده و درنتیجه شدت بیماری و عوارض آن بیشتر خواهد بود.

بنابراعلام دانشگاه علوم پزشکی ایران،‌ گرچه دیابت تا آخر عمر همراه بیمار است اما تحت نظر پزشک و با رعایت توصیه‌های بهداشتی قابل کنترل است. رعایت دستورالعمل بهداشتی مثل شستن دست‌ها و استفاده از ماسک و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و همینطور الگوی صحیح غذایی، عدم استعمال دخانیات و اجتناب از استرس و اضطراب و آگاهی از به‌روزترین اطلاعات بیماری، ضروی است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
پیام روشن «عماد ۴» به آرایش نظامی سنتکام
تقلای بی‌حاصل غرب برای نجات اسرائیل از مجازات
فیلترینگ چرا آمد؟ چگونه باید برود؟
۱۴ توصیه امام صادق(ع) به زائران امام حسین(ع)
زائران مراقب نیش پشه آئدس باشند
ادامه مذاکرات آتش‌بس در دوحه
سریع‌ترین دوقلوی هوش مصنوعی انسان از راه رسید
مراحل پایانی ساخت کشتی سفارش ایران در روسیه
تاکنون موردی از آبله میمونی در ایران شناسایی نشده است
یحیی گل محمدی و جواد نکونام زائر اربعین شدند +عکس
زائران حسینی قبل از فرا رسیدن روز اربعین به کشور بازگردند
نمایندگان «پزشکیان» را تشویق کردند
توصیه هایی از اهل بیت(ع) برای هزینه کردن در سفر اربعین
اسحاقی: باید از هرگونه دوقطبی سازی پرهیز شود
ضرب و شتم خانم پرستار در بیمارستان
آزمون کاردانی فنی و حرفه‌ای ۲ شهریور برگزار می‌شود
کارت آزمون انتخاب سردفتر اسناد رسمی ۳۰ مرداد منتشر می شود
جندق اصفهان لرزه‌ خیزترین منطقه کشور اعلام شد
فاطمی: اعضای کابینه باید به برنامه‌ها، شعارها و رویکردهای رئیس جمهوری باور داشته باشند
انتقاد تند یک اصلاح طلب از نطق ضعیف پزشکیان
افزایش مصرف الکل در میان صهیونیست‌ها از ترس حمله ایران
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top