تاریخ انتشار: یکشنبه 1400/09/07 - 12:14
کد خبر: 415383

استفاده از ظرفیت FATF برای تحقق اهداف «اکو»

معاون سابق دبیرکل اکو عضویت در سازمان های تبادلگرِ تسهیلات بانکی مثل FATF را قدمی در راستای تحقق اهداف تجاری و اقتصادی سازمان اکو عنوان کرد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از ایسنا، علی اکبر فرازی با اشاره به برگزاری حضوری اجلاس اکو در ترکمنستان به عنوان نخستین دورِ این اجلاس در دوران کرونا، گفت: دستاورد این اجلاس هم می تواند مثبت باشد؛ البته اگر کارشناسان ارشد و وزرا به خوبی روی مسائل کار کرده و نتایج مثبتی در پی داشته باشد

وی ابراز امیدواری کرد: اکو در بیانیه نهایی امسالِ خوب ضمن پرداختن به موارد آسیب‌زای گذشته، راهکاری برای آینده پیش رو قرار دهد.

فرازی معتقد است حجم تجارت خارجی از سوی کشورهای عضو اکو، در شأن سازمانی بدین گستردگی نیست؛ چراکه امکانات بالقوه بسیاری می تواند به صورت اجرایی مورد بهره برداری قرار گیرد. همچنین حذف تعرفه های ترجیحی که کلید آن در اجلاسیه های قبلیِ اکو زده شد، باید در دستور کار قرار گرفته و ضمن به روز رسانی، تعرفه ها را در مدت مشخصی به صفر برسانند.

وی در تکمیل این بحث گفت: اجلاس سران بیشتر به کلیات می پردازد و این مسئله طبیعی است اما امید می رود کشورها مسئله حذف تعرفه های ترجیحی میان خود را جدی تلقی کنند تا این مهم در نشست سران نیز مورد نظر قرار گیرد.

فرازی که در گفت و گویی رادیویی سخن می‌گفت، اظهار کرد: در صورت پیگیریِ چنین روندهای مثبتی از سوی کشورهای عضو، در سال های آتی امید می رود سازمان اکو از موفق ترین نهادهای بین المللی در راستای همکاری های تجاری و اقتصادی در منطقه ظاهر شود.

وی در عین حال پیشتاز بودن کشورمان به عنوانِ یکی از بنیان گذارانِ اکو را یادآور شد و افزود: ایران در برخی شرایط از امتیازات خود کوتاه آمده است تا بهره آن، نصیب کشورهای دیگر نیز بشود. در این راستا جمهوری اسلامی از ابتدای تشکیل اکو، نقش همکاری و همیاری برای دیگر کشورها ایفا کرده است و در زمانی که بحثِ تبادلِ لیست کالاهای مورد نظر برای حذف تعرفه ترجیحی در میان بود، کامل ترین لیست از سوی ایران ارائه شد و سایرین در این راستا همکاری خوبی نکردند. لذا انتظار می رود در اجلاس امسال نیز پیشنهادی عملی و اجرایی از سوی ایران ارائه شود تا لیست تهیه شده از سوی دیگر کشورها مورد قبول قرار گیرد ولی بدین منظور باید تاریخی تعیین شود تا این مسیر به صفر برسد.

فرازی در خصوص نحوه اجرایی شدنِ این کار گفت: اگر کشورها اراده سیاسی داشته باشند، اقدامِ فوق به لحاظ اجرایی و اقتصادی با مشکل روبرو نخواهد شد.

وی در عین حال تاکید کرد موانع مسیر باید در نشست کارشناسی مطرح شده باشد؛ ضمن اینکه امید می رود سران با مشاوره و نفوذ کلامِ خود، موانع را حل و فصل کنند.

در همین رابطه می توان به همگن نبودنِ اقتصاد کشورها، عضویت در سازمان های تبادل‌گرِ تسهیلات بانکی مثل FATF و عضویت در سازمان های تجاریِ جهانی اشاره کرد. خاصه آنکه ایران به تازگی به عضویت سازمان همکاری های شانگهای درآمده که مکملی برای اقدامات تجاری و اقتصادیِ ایران در اکو خواهد بود.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
نسخه طلایی تغذیه برای روزه‌ اولی‌ها
تکذیب حضور یگان ویژه در دانشگاه‌ها
چگونه در ماه رمضان دچار اضافه‌وزن نشویم
شرایط نامساعد اسیران فلسطینی در ماه رمضان
عراقچی: احتمالا پنجشنبه آینده با ویتکاف دیدار کنم
عبور استقلال از قعرنشین لیگ برای رسیدن به صدر
نوری المالکی: برای همکاری منطقه‌ای و بین‌المللی آمادگی داریم
عراقچی: تسلیم نمی شویم، چون ما ایرانی هستیم
تأیید زمان و مکان دور سوم مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا از سوی عمان
مادر حاج احمد متوسلیان آسمانی شد
پزشکیان: اقدامات ایالات متحده را از نزدیک زیر نظر داریم
گفتگوی تلفنی وزیر امور خارجه ایران با همتایان عمانی و عراقی
ارائه گزارش رئیس شورای رهبری حماس از اجرای توافق آتش‌بس غزه به عراقچی
رهبر انصارالله: آمریکا شریک دشمن صهیونیستی در تمامی جنایاتش است
سرگیجه در کاخ سفید؛ وقتی تهدید علیه ایران جواب نمی‌دهد
تماس‌های وزیر خارجه مصر با همتایان ایرانی و عمانی و «ویتکاف»
مسکو: روسیه با وجود تهمت‌های غرب از کوبا و ایران حمایت می‌کند
پزشکیان: اقدامات ایالات متحده را از نزدیک زیر نظر داریم
تجمع دانشجویان در دانشگاه فردوسی مشهد
بخشی از نارضایتی مردم ناشی از عملکرد دستگاه‌ها است
تداوم آموزش حضوری در دانشگاه شریف
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top