تاریخ انتشار: یکشنبه 1400/09/21 - 22:39
کد خبر: 417332

«اینترنت متحد»، شعار امسال سازمان ملل

با پایان شانزدهمین دوره مجمع حکمرانی اینترنت طی روزهای اخیر، کارشناسان بر این عقیده‌اند که «اینترنت متحد» در برابر چالشهای امروز فناوری توسط سازمان ملل متحد پیگیری خواهد شد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از مهر؛ شانزدهمین دوره مجمع حکمرانی اینترنت سازمان ملل، با حضور بیش از ۷۰۰۰ شرکت کننده از سراسر جهان، در شهر کاتوویتس واقع در جنوب لهستان به دو صورت حضوری و آنلاین، برگزار شد.

«اینترنت متحد»، شعار امسال سازمان ملل

در طول این رویداد ۵ روزه، بیش از ۲۵۰ جلسه و نشست در حوزه‌های مختلف حکمرانی فضای مجازی، برگزار شد. از مهم‌ترین گروه‌های شرکت کننده در این کنفرانس بین المللی که هر سال به ابتکار دبیر کل سازمان ملل متحد برگزار می‌شود، می‌توان به متخصصان مشهور حوزه تکنولوژی، مدیران شرکت‌های بزرگ فناوری، دانشجویان رشته‌های مرتبط با فناوری اطلاعات و ارتباطات، مسئولان دولتی و نمایندگان مجالس جهان، اشاره کرد.

بر اساس بیانیه برگزار کنندگان مجمع، این دوره از IGF، با شعار «اینترنت متحد» و حول محور همین رویکرد برگزار شد.

آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد در پیام ویدئویی خود به مناسبت افتتاح شانزدهمین دوره مجمع حکمرانی اینترنت، به توضیح در مورد تأثیر شیوع ویروس کرونا بر موضوع این دوره از مجمع حکمرانی اینترنت، یعنی «اینترنت متحد» پرداخت. بر اساس سخنان گوترش در افتتاحیه این مراسم، می‌توان به موارد زیر به عنوان محورهای اصلی رویکرد سازمان ملل و نهادهای بین المللی وابسته به آن، در مورد حکمرانی فضای مجازی، اشاره کرد.

همکاری جهانی ضروری است

تاکید بر ضرورت همکاری و همراهی جهانی با این رویکرد، یکی از محورهای اساسی راهبرد گوترش برای حکمرانی فضای مجازی است. وی در بخشی از سخنان خود، گفت: «بحران جهانی قدرت اینترنت برای تغییر زندگی را با فناوری دیجیتالی که میلیون‌ها نفر را قادر می‌سازد تا با خیال راحت آنلاین کار کنند، مطالعه کنند و معاشرت کنند، برجسته ساخته است. با این حال، مسائلی چون «گسترش سریع اطلاعات غلط» نشان می‌دهد که بحران جهانی شکاف دیجیتال و جنبه تاریک فناوری را نیز بزرگ‌تر کرده است.»

گوترش در ادامه افزود: «ما تنها می‌توانیم با اتحاد و از طریق تقویت همکاری به این چالش‌ها رسیدگی کنیم. این هدف با ایجاد قوانین روشن برای حفاظت از حقوق بشر و آزادی‌های اساسی، به دست آوردن مجدد کنترل بر داده‌ها، مقابله با اطلاعات نادرست و سخنان نفرت انگیز و با اتصال همه افراد به اینترنت تا سال ۲۰۳۰، قابل تحقق است.»

سازماندهی و تعمیق گفتگوهای فراملی پیرامون حکمرانی فضای مجازی، مسئله دیگری است که مورد تاکید قرار گرفته است. دبیرکل سازمان ملل در ادامه سخنان خود، پیرامون موضوع حکمرانی اینترنت، افزود: «مجمع حکمرانی اینترنت، نقش مهمی در شکل دادن به مکالمه در یک فضای دیجیتال باز، آزاد و امن دارد که برای همه قابل دسترسی است.»

بر اساس گزارش دپارتمان امور اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد که از دبیرخانه IGF پشتیبانی می‌کند، تعداد افرادی که از اینترنت استفاده می‌کنند در طول همه گیری کویید ۱۹، افزایش یافته است.

کاربران اینترنت در دوران کرونا به ۴.۰ میلیارد نفر افزایش یافت

داده‌های اتحادیه بین‌المللی مخابرات (ITU)، یکی از نهادهای وابسته به سازمان ملل، نشان می‌دهد که شمار کاربران اینترنت در دوره پاندمی کووید -۱۹ از ۴.۱ میلیارد در سال ۲۰۱۹ به ۴.۹ میلیارد نفر در سال ۲۰۲۱، افزایش یافته است. به عبارت دیگر، ۷۸۲ میلیون نفر در این مدت به اینترنت متصل شدند. این رقم چیزی حدود بیش از دو برابر جمعیت ایالات متحده آمریکا است.

رشد بی سابقه خشونت دیجیتال

با این حال، اسناد دپارتمان امور اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد نشان می‌دهد که فقدان «مسئولیت پذیری در اینترنت»، به گسترش نفرت پراکنی، افراط گرایی، محتوای خشونت آمیز و اطلاعات نادرست در سال‌های اخیر، منجر شده است. علاوه بر این، نقض داده‌ها نیز افزایش یافته است. آمارها نشان می‌دهد که خشونت دیجیتال، زورگویی سایبری و آزار و اذیت آنلاین نیز رشد بی سابقه‌ای یافته است. این در حالی است که، نزدیک به سه میلیارد نفر در سراسر جهان، عمدتاً در کشورهای در حال توسعه، هنوز به اینترنت دسترسی ندارند.

آینده دیجیتال برای همه

با تأمل در اظهارات نمایندگان برخی از نهادهای وابسته به سازمان ملل، می‌توان به تاکید و تلاش این سازمان برای افزایش دسترسی افراد به اینترنت، پی برد. به عنوان مثال، لیو ژنمین، رئیس دپارتمان امور اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد (DESA)، طی سخنرانی خود در حاشیه مراسم افتتاحیه شانزدهمین دوره مجمع حکمرانی اینترنت ۲۰۲۱، در لهستان، گفت: «با توجه به تأثیر همه‌گیری بر چشم‌انداز دیجیتال، مجمع حکمرانی اینترنت می‌تواند وعده خود را برای شکل دادن به آینده دیجیتالی برای جهان انجام دهد. بیایید یک اینترنت متحد بسازیم! در واقع، گفتن این کار آسان‌تر از انجام آن است، زیرا حاکمیت جهانی اینترنت پیچیده است. اما ما با اتحاد، می‌توانیم موفق شویم.»

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
کمیسیون امنیت ملی مجلس: ادعای کشورهای غربی در مورد صدور سلاح به روسیه واهی است
مطالبات گندمکاران تا پایان شهریور تسویه می‌شود
علی خضریان عضو کمیته حمایت از انقلاب مردمی فلسطین شد
تشییع پیکر «جلال اسدی» ناجی زائران کربلا سه‌شنبه در بجنورد انجام می‌شود
اعلام نتایج قرعه‌کشی ایران‌خودرو در طرح جوانی جمعیت
امیری: قطعا از الاهلی امتیاز می‌گیریم
حسینی: قول می‌دهیم که استقلال را سربلند کنیم
توضیحات تأمین‌اجتماعی درخصوص استخدام نیروهای قراردادی
تخصیص بودجه سه هزار میلیاردی به دانشگاه‌ها در آستانه آغاز سال تحصیلی
درخواست معاون وزیر علوم از روسای دانشگاه‌ها برای بازگشت دانشجویان اخراجی و تعلیقی
رای‌گیری نهایی درباره مصوبه تعطیلی آخر هفته سه‌شنبه برگزار می‌شود
خوش وزیر علوم از انتصاب مدیران زن در سطوح معاونت و دانشگاه‌ها
تیم ملی ووشو ایران نایب قهرمان آسیا شد
یزدانی راهی فرانسه شد
سرمربی پرسپولیس: برای پیروزی به عربستان آمدیم
سرمربی الاهلی: پرسپولیس تیم قدرتمندی است؛ به برتری در این دیدار خوش‌بین هستم
اهدای گواهینامه با امضای رئیس فیفا به ایران
برنامه‌ریزی برای عبور از دوره اوج مصرف برق سال ۱۴۰۴ آغاز شد
۲۰ هزار دستگاه خودروی سواری از گمرکات کشور ترخیص شد
پنج هزار تن قیر رایگان به ۱۷ شهر فارس اختصاص یافت
رشد نرخ انواع ارز در معاملات مرکز مبادله
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top