تاریخ انتشار: شنبه 1400/10/04 - 17:04
کد خبر: 418643

کرونا تمام‌شدنی نیست

عضو کمیته ملی واکسن کووید ۱۹ گفت: تصور باطلی است که فکر کنیم کرونا تمام می‌شود و سال بعد واکسن لازم نداریم. لذا باید انواع واکسن را تولید کنیم و تولیدکننده هم حتما حمایت شود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»بخش‌های مهمی از گفت‌وگوی خبرگزاری ایسنا با دکتر مصطفی قانعی عضو کمیته ملی واکسن کووید۱۹را در ادامه می خوامید.

کرونا تمام‌شدنی نیست

کرونا تمام‌شدنی نیست

- این تصور باطلی است که فکر کنیم کرونا تمام می‌شود و سال بعد واکسن لازم نداریم. اگر غفلت کنیم فناوران ما نسبت به حضور در عرصه دلسرد می‌شوند.

- باید انواع واکسن را تولید کنیم و تولید کننده هم حمایت شود تا تولید واکسن به شیوه‌ای باشد که بتوان کل کشور را ظرف دو ماه واکسینه کرد.

- واکسن سازهای ما قدرت تولید پایین و بین ۳ تا ۵ میلیون دز در ماه دارند و زمانی می‌توانند اوج تولید داشته باشند که حمایت دولتی را داشته باشند تا برای بحران‌های احتمالی آماده شوند.

تنها راه کاهش مرگ و میر ناشی از کرونا، واکسن است

- قطعا جهش‌های ویروس را خواهیم داشت و تنها راه کاهش مرگ و میر ناشی از کووید۱۹، واکسن است.

- هر کسی که دو دز واکسن قبلی را از یک نوع زده است منعی برای دریافت دز سوم از همان نوع واکسن را ندارد اما ارجح این است که اگر کسی دو واکسن اول را بر پایه ویروسی تزریق کرده است، دز سوم را بر پایه پروتئینی تزریق کند و اگر دو واکسن اول را از نوع ویروس غیرفعال تزریق کرده است، دز سوم را بر پایه پروتئینی دریافت کند. مطالعات نشان داده است واکسیناسیون ترکیبی اثرگذاری بیشتری خواهد داشت.

تزریق سه دز واکسن تا ۹۰ درصد باعث پیشگیری از مرگ می‌شود

- هنوز مطالعه انستیتو پاستور در حال انجام است که آیا آنتی‌بادی افراد پس از سه دز افت می‌کند یا خیر؟ اگر آنتی ‌بادی افت نکند نیازی به تزریق دز بعدی نیست. در مورد واکسن سینوفارم این اتفاق افتاد که آنتی‌بادی در بدن افرادی که آن را تزریق کرده بودند پس از چهار ماه بویژه در سنین بالا افت کرد لذا لازم بود که دز بعدی هم تزریق شود. از طرفی دیده شد که بعد از سه دز ولو سویه امیکرون هم رخ دهد، مرگ و میر بسیار پایین خواهد بود و مشکلی پیش نمی‌آید.

- به طور مشخص هر جهشی تاثیر واکسن را کم می‌کند و این امر قطعی است اما آنچه که دیده شده است، تزریق سه دز واکسن به طور قطع و یقین تا ۹۰ درصد باعث پیشگیری از مرگ می‌شود و ما هیچ روشی نداریم که تا این حد اثرگذار باشد.

باید برای یک واکسیناسیون ۱۰۰ میلیون نفری ذخیره استراتژیک داشته باشیم

- اکنون باید کشور استراتژی جدی پیش بگیرد و برای یک واکسیناسیون در حد ۱۰۰ میلیون نفری ذخیره استراتژیک داشته باشد و بعد ببیند که روند کرونا به چه شکل می‌شود.

- اگر قرار باشد ما پیک‌های مکرر داشته باشیم نیاز داریم این واکسن‌ها را پیش خرید کرده و تزریق کنیم و سپس گام بعدی این است که اجازه دهیم اینها صادرات داشته باشند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
گروه‌های سرود به زیر ساخت‌ها می‌روند
حمله دشمن آمریکایی به یک لنج باری متعلق به اهالی سیریک در دریای عمان
تکرار تاریخ پس از ۱۶ سال
نیروهای مسلح به هرگونه تهدید پاسخ پشیمان کننده خواهند داد
دروغ‌های نتانیاهو نمی‌تواند جنایات گسترده وی را پنهان کند
هشدار امنیتی سفارت آمریکا در اردن به اتباع خود
سقف افزایش شهریه دانشگاه‌های غیردولتی بر اساس نرخ تورم تعیین می شود
تهاجم پهپادی ارتش علیه ناوگان پنجم آمریکا در بحرین
تلاش ترامپ برای دور زدن دموکرات‌ها
«دیپلماسی اجبار»؛ آمریکا بار دیگر میز مذاکره را منفجر کرد
۲ فروند کشتی متخلف در تنگه هرمز مورد اصابت قرار گرفت
داروی دیابت خطر سرطان سینه را ۳۰ درصد کاهش می دهد
جنگنده F۱۶ دشمن متواری شد
تنگه هرمز به‌طور کامل مسدود شد
محل استقرار جنگنده‌های آمریکایی منهدم شد
تنگه مقدس هرمز را ناامن می‌کنید؟! منطقه را برایتان جهنم می‌کنیم!
معمای بی‌پاسخ «از کرخه تا راین» / پس از جنجال حذف سکانس تشییع امام خمینی(ره)، نسخه کامل فیلم به پلتفرم‌ها بازگشت
 ۱۱ سوال فنی ناظر به متن توافق احتمالی ایران و آمریکا
حذف روشنفکران تراز انقلاب اسلامی 
آتش سوزی انبار کالا حوالی میدان قیام در منطقه ۱۲ تهران
ادامه تجاوزات رژیم صهیونیستی به مناطق جنوبی لبنان
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top