تاریخ انتشار: پنجشنبه 1400/11/28 - 10:30
کد خبر: 424539

واکسیناسیون کووید-۱۹ به بهبود سلامت روانی کمک کرده است

واکسیناسیون کووید-۱۹ به بهبود سلامت روانی کمک کرده است

بررسی جدید پژوهشگران آمریکایی نشان می‌دهد که واکسینه کردن مردم در برابر کووید-۱۹، به بهبود سلامتی روانی جوامع کمک کرده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از ایسنا، بررسی جدید پژوهشگران "دانشگاه نیوهمپشایر"(University of New Hampshire) آمریکا نشان می‌دهد که واکسینه شدن در برابر کووید-۱۹، به طور قابل توجهی به بهبود رفاه روانی کمک کرده است. واکسیناسیون با کاهش پریشانی در مورد خطر ابتلا، بستری شدن در بیمارستان و مرگ و میر همراه بوده است.

این پژوهش، پرسش‌های بدون پاسخ پیشین را در مورد اینکه آیا واکسینه شدن، خطرات مرتبط با کووید-۱۹ را کاهش می‌دهد و آیا کاهش این ترس‌ها به بهبود سلامت روانی و کیفیت زندگی می‌انجامد، پاسخ می‌دهد.

"جاناتان کولتای"(Jonathan Koltai)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: پژوهش ما، مزایای روانشناختی مهم واکسیناسیون را فراتر از کاهش خطر بیماری شدید و مرگ و میر مرتبط با کووید-۱۹ نشان می‌دهد.

پریشانی و اضطراب روانشناختی پس از آغاز همه‌گیری کووید-۱۹ به شدت در بین جمعیت افزایش یافت. عوامل متعددی مانند از دست دادن گسترده شغل و درآمد، ناامنی غذایی، انزوای اجتماعی، بارهای مراقبتی، سوء مصرف مواد و تبعیض نژادی، در این امر دخیل بودند. نشانه‌های افسردگی برای کسانی که قرار گرفتن در معرض استرس را تجربه می‌کردند، ادامه یافت و تا سال ۲۰۲۱ افزایش پیدا کرد. جای تعجب نیست که بسیاری از افراد، ترس‌هایی را نیز تجربه می‌کنند که به افزایش مشکلات سلامت روان منجر می‌شوند.

داده‌های پژوهشی که روی ۸۰۹۰ بزرگسال بین مارس ۲۰۲۰ تا ژوئن ۲۰۲۱ انجام شد، کاهش خطرات مرتبط با کووید-۱۹ و کاهش پریشانی روانی پس از واکسیناسیون را نشان داد. بزرگسالانی که حداقل یک دوز از واکسن کووید-۱۹ را بین دسامبر ۲۰۲۰ و ژوئن ۲۰۲۱ دریافت کرده بودند، کاهش هفت درصدی در ناراحتی روانی را گزارش دادند.

کاهش در پریشانی تا حدی با کاهش ادراک خطر پس از واکسیناسیون همراه بود. واکسینه شدن، به کاهش ۷/۷۷ درصدی خطر ابتلا، کاهش ۶/۹۱ درصدی خطر بستری در بیمارستان و کاهش ۴/۶۸ درصدی خطر مرگ همراه بود. آماده شدن برای ادراک خطر، پریشانی در مورد واکسیناسیون را تا ۲۵ درصد کاهش داد.

این اثرات تا حداقل هشت هفته پس از واکسیناسیون ادامه یافت و قوی‌تر شد. اگرچه واکنش‌های شرکت‌کنندگان واکسینه‌شده و هرگز واکسینه‌نشده از روندهای مشابه پیش از واکسیناسیون پیروی می‌کردند اما آنها به طور قابل توجهی پس از واکسیناسیون، با یکدیگر تفاوت داشتند. واکسینه شدن باعث شد که مردم علاوه بر داشتن ایمنی، بیشتر احساس امنیت کنند.

با افزایش سریع سویه اُمیکرون در اواخر سال ۲۰۲۱ و اوایل سال ۲۰۲۲، اقدامات فوری برای افزایش میزان واکسیناسیون و دستیابی به برابری واکسن، هم در سطح محلی و هم در سطح جهانی مورد نیاز است. این تلاش‌ها می‌توانند با فواید جسمی و روحی مرتبط با واکسیناسیون همراه شوند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
پزشکیان سه‌شنبه راهی روسیه می‌شود
اسلامی شهادت یحیی السنوار را تسلیت گفت
تاکید اردوغان بر گسترش روابط با ایران
ظریف: نباید منتظر دستور از تهران باشیم ؛ دستور از مردم می‌رسد
پیراهن قرن؛ امضای مسی تاریخی شد
خبری که سنوار به مادرش داد
نخستین زن فرماندار در کردستان منصوب شد
جانور منقرض شده به طبیعت بازگشت!
تهران سرد می شود
زلنسکی: یا دنبال سلاح اتمی می‌رویم یا ...
حرف‌های جالب حامد بهداد درباره دوران دانشجویی اش
واکنش فرهاد مجیدی به سرمربی جدید استقلال
حملات سنگین موشکی حزب الله به عکا
راهکار جدید بریکس برای دلار زدایی تحقق می‌یابد؟
داتیس پرو؛ مرجع اخبار و آموزش‌های تکنولوژی و فناوری اطلاعات
بررسی مزایا و معایب استفاده از فویل آلومینیوم در خانه
نصرتی ، رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها شد
نظارت بر تاکسی‌ها هوشمند می‌شود
ایرج طهماسب به تئاتر برگشت
لیلا حاتمی و محمدرضا فروتن در یک فیلم جدید
قاشق هخامنشی با طراحی پیچیده الهام‌گرفته از اساطیر کهن ایران!
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top