تاریخ انتشار: دوشنبه 1401/01/15 - 08:08
کد خبر: 428482

چگونه به چشم استراحت دهیم؟

فوق تخصص شبکیه و لیزر با اشاره به ضرورت استراحت دادن به چشم ها، متذکر شد: باید به اجرای قانون ۲۰،۲۰،۲۰ مبادرت کرد؛ یعنی هر بیست دقیقه به مدت ۲۰ ثانیه به وسایلی که در فاصله ۶متری هستند نگاه کنیم.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ بهرام بحرانی، فوق تخصص شبکیه و لیزر درباره «راه‌های کاهش عوارض استفاده از وسائل الکترونیکی بر چشم»،گفت:‌ برای دیدن اشیا نزدیک نیاز است چشم تطابق پیدا کند تا قدرت انکساری چشم افزایش پیدا کند.

وی ادامه داد:با افزایش سن قدرت تطابق چشم کاهش پیدا کرده و نیاز است برای دیدن اجسام و نوشته‌های نزدیک، عینک پیر چشمی یا مطالعه استفاده کنیم. این شرایط معمولا بعد از ۴۰ سالگی شروع می‌شود و با افزایش سن نیاز به عینک با شماره بالاتر هست.

این فوق تخصص شبکیه و لیزر اضافه کرد: استفاده از گوشی، لپ‌تاب و تبلت با توجه به آن لاین شدن کلاس‌های درسی و آموزشی جز غیر قابل حذف سیستم آموزشی شده است؛ پس باید به جای اینکه به حذف آن فکر کرد بیشتر به راه‌هایی اشاره کرد که عوارض استفاده از آنها را کم کند.

بحرانی با اشاره به راهکار کاهش عوارض استفاده از وسائل الکترونیکی روی چشم،تصریح کرد: قانون ۱،۲،۱۰ در این مورد وجود دارد.۱ پا (هر پا معادل ۳۰ سانتی متر است) برای گوشی همراه، برای لپ تاب و کامپیوتر ۲ پا و ۱۰ پا برای تلویزیون فاصله پیشنهادی است.

وی با اشاره به ضرورت استراحت دادن به چشمها، متذکر شد: باید به اجرای قانون ۲۰،۲۰،۲۰ مبادرت کرد؛ یعنی هر بیست دقیقه به مدت ۲۰ ثانیه به وسایلی که در فاصله  ۲۰ پایی (۶متری) هستند نگاه کنیم. البته در مورد بچه‌ها هر یکساعت به مدت ۱۰ دقیقه اسکرین باید خاموش شود و کودک به کارهای دیگری مشغول شود.

این فوق تخصص شبکیه و لیزر با اشاره به کاهش خشکی چشم، ابراز کرد:‌اسکرین نسبت به چشمها ۳۰ درجه پایین‌تر قرار بگیرد. با نگاه کردن به اسکرین تعداد پلک زدن‌های ما کم می‌شود که از علت‌های خشکی چشم است؛ پس به طور خود آگاه و خودخواسته باید پلک بزنیم.

بحرانی با اشاره به میزان شدت نور محیط و اسکرین،ابراز کرد: شدت نور محیط را به نصف شدت نوری که برای کارهایی مثل نوشتن روی کاغذ لازم هست کاهش دهیم. اسکرین در محلی باشد که نور لامپ اتاق از اسکرین به چشمها بازتاب نشود. شدت نور اسکرین به مقدار مورد نیاز کاهش پیدا کند.

وی با اشاره به اهمیت خواب کافی،خاطرنشان کرد:یک ساعت قبل از خواب از لپ‌تاب و گوشی و تبلت استفاده نکنیم؛ضمن اینکه از بردن آنها در اتاق خواب توسط کودک جلوگیری کنیم.

این فوق تخصص شبکیه و لیزر افزود: روزانه یک ساعت کودک در محیط خارج از خانه فعالیت داشته باشد تا هم با دوستان و اجتماع ارتباط برقرار کند و هم روی اشیا با فاصله‌های مختلف تمرکز کند تا هم عوارض چشمی و هم عوارض یادگیری استفاده از گوشی، تبلت و لپ‌تاب کم شود.

بحرانی یادآور شد: در صورت وجود علایم چشمی حتما توسط چشم پزشک معاینه شوند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
ترامپ: در آستانه توافق با ایران نیستیم
دادستانی تهران علیه برنامه «آزاد» به اتهام نشر اکاذیب اعلام جرم کرد
۳ مدال برنز برای فرنگی‌کاران جوان ایران
علی‌آبادی: مصرف برق کشور برای نخستین‌بار در دو سال اخیر کاهشی شد
عراقچی: آزادگان سرافراز روایتگر حماسه بزرگ ملت ایران شدند
یک شناور مضطر پس از ۱۰ ساعت عملیات امدادی نجات یافت
پزشکیان: صبر، همبستگی و امید کلید ایستادگی ایران در برابر فشارهای خارجی است
پایگاه خبری «صراط نیوز» مجرم شناخته شد
ادعای ترامپ درباره گفت‌وگوی پشت‌پرده با سپاه، توهمات ناشی از شکست است
سخنگوی وزارت خارجه: حمله پهپادی به دفتر رئیس اقلیم کردستان عراق بسیار مشکوک است
رامین رضاییان فولاد را انتخاب کرد
رضاییان: جام جهانی را مدیون اهوازی‌ها هستم
اجازه نمی‌دهیم هیچ حمله و توطئه‌ای میان ایران و اقلیم کردستان عراق شکاف ایجاد کند
سناتور آمریکایی: ترامپ زندگی خود را روی توالت‌های طلایی گذرانده است!
پزشکیان: آزادگان، رنج را تحمل کردند اما عزت ایران را وانگذاشتند
حجاب در دانشگاه؛ حاشیه یا ضابطه؟
تماس تلفنی فیدان با عراقچی
ادعای وزیر انرژی آمریکا درباره اسکورت کشتی‌ها در تنگه هرمز
چاک شومر: جنگ ترامپ علیه ایران یکی از بزرگترین رسوایی‌ها در تاریخ آمریکا است
عراقچی: دوستان کُرد ما هوشیار باشند
نحوه اتصال موبایل به تلویزیون ال جی (screen mirroring)
یک میلیون و ۷۵۰ هزار دانش آموز در آزمون نهایی شرکت کرده‌اند
سرپرست اداره کل بورس و اعزام دانشجویان خارج وزارت علوم منصوب شد
درخشش مجدد دانشگاه صنعتی امیرکبیر در رتبه‌بندی جهانی شانگهای ۲۰۲۶
«تیمار گرما-بخار» روش جدید محققان دانشگاه تهران برای بهبود صدای سنتور
دانشگاه علوم پزشکی تهران میزبان مرحله نهایی بخش معارفی جشنواره قرآن
اعلام نحوه پذیرش در آزمون انفرادی المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی
زمان و تعداد سوالات گروه‌های پنجگانه کنکور سراسری ۱۴۰۵ مشخص شد
دهمین همایش ملی نقد و نظریه ادبی در دانشگاه تربیت‌مدرس برگزار می‌شود
پنجمین مدرسه تابستانه نانوفناوری ایران برگزار می‌شود
تضمین امنیت آزمون رکن اصلی تحقق عدالت آموزشی است
آزمون تربیت معلم همزمان با کنکور سراسری ۱۴۰۵ برگزار می‌شود
آغاز توزیع کارت کنکور ۱۴۰۵ از امروز
تمدید مهلت رفع نقص پرونده تحصیلی دانشجویان
خط ویژه جذب هیئت علمی در رشته هوش مصنوعی ایجاد شد
تقویم آموزشی دانشگاه صنعتی شریف برای سال تحصیلی ۱۴۰۶-۱۴۰۵ اعلام شد
پذیرش دکتری استادمحور در دانشگاه علامه‌
۵۰ هزار داوطلب دانشجومعلم در فرایند ارزیابی شایستگی قرار می‌گیرند
امکان ثبت‌نام افراد جدید و متاهلان در مرحله دوم نقل و انتقالات فرهنگیان
مهلت ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی ۱۴۰۵ تمدید شد
امتحانات ترم تابستان دانشگاه‌ها حضوری شد
حمایت از نخبگان دانشگاهی با اولویت هوش مصنوعی و ارتباطات کوانتومی
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top