تاریخ انتشار: سه شنبه 1401/01/30 - 08:14
کد خبر: 430195

چگونه با کودکی که به مدرسه نمی‌رود رفتار کنیم؟

روانشناس تربیتی با تاکید بر اینکه اولویت مدرسه باید آموزش زندگی به بچه ها باشد نه افزایش ساعات درسی گفت: اگر آموزش در خدمت زندگی قرار گیرد دیگر کودکان بدقلق نخواهیم داشت.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از فارس، مهدی دوایی، روانشناس تربیتی، درباره حمایت از سلامت کودکانی که در برابر بازگشایی مدارس پس از روزهای کرونایی مقاومت نشان می‌دهند گفت: اکثر کودکان از بازگشایی مدارس و آموزش حضوری استقبال کردند. تعطیلی آموزش حضوری مدارس موجب شد تا نقطه عطفی برای آموزش و پرورش و مدرسه اتفاق بیفتد. پیش از این دانش آموزان منتظر زنگ تمام شدن مدرسه بودند اما در حال حاضر رغبت زیادی برای ماندن در مدرسه دارند. اگر خانواده ها و مدرسه بتوانند، آموزش را در خدمت زندگی قرار دهند بدقلقی در کودکان معنا نخواهد داشت.

وی توصیه کرد: مدرسه ها باید مراقب باشند و اولیاء هم باید به مدرسه توصیه کنند اولویت با زندگی بچه ها در مدرسه است نه افزایش ساعت و محتوای کلاس‌های درسی. ایجاد فضاهای گپ و گفت بین کودکان و اولیاء مدرسه کمک می کند تا کودکان بدقلق به مدرسه بیایند. کارهای هنری و فنی را دنبال کنند و بچه ها را تشویق به ورزش و بازی کنند. برای دنبال کردن بحث های آیینی و ملی باید دنبال بهانه ای بگردند تا انگیزه بچه ها را برای ماندن در مدرسه افزایش دهند. به عنوان مثال مدرسه تزئین شود، سرود خوانده شود برای ماه رمضان افطاری درست شود.

این روانشناس تربیتی بر لزوم آموزش مهارت های زندگی مثل اینکه  اگر از هم دلخور شدیم چکار کنیم و اگر کسی گرفتار شد باید چگونه به او کمک کنیم تاکید کرد و گفت: اگر آموزش در اختیار زندگی قرار گیرد دیگر کودکان بدقلق نخواهیم داشت. کودک بدقلق شده چون آموزش در راستای زندگی نبوده حتی با روش های نادرست بچه های خوش قلق هم تبدیل به کودکانی بدقلق خواهند شد. مدرسه باید مراقب باشد به جای اولویت دادن به دانش، نگرش را در اولویت قرار دهد.

دوایی در پاسخ به اینکه چگونه باید کودکان را نسبت به استفاده از ماسک تشویق کرد؟ گفت: باید به کودکان آگاهی بیشتر داد و معایب و محاسن ماسک زدن را به آنها آموخت و از روش های تشویقی و تنبیهی در کنار آموزش استفاده کرد. به عنوان مثال در این روش کودکانی که ماسک می زنند از امکانات بیشتری برخوردار می شوند و اگر ماسک نزنند از برخی امکانات محروم می شوند.  

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
فراخوان برای جذب سفارشی رشته مهندسی عمران در دانشگاه علوم پزشکی ایران؟!
گزارش تصویری | فضاسازی دانشگاه کوثر به مناسبت هفته دفاع مقدس و بزرگداشت یاد و خاطره شهدای میناب
فیلم | فضاسازی دانشگاه شهید بهشتی در آغازین روز سال تحصیلی جدید به یاد شهدای میناب
فیلم | واکنش کمال شرف کارکاتوریست یمنی به شکار زیردریایی های آمریکا توسط نیروی دریایی سپاه
موارد «کرونا» در کشور ۲ برابر شد
روابط ایران و چین نمونه تعامل دو تمدن بزرگ آسیایی است
علت سفر محرمانه نتانیاهو به امارات چه بود؟
ثبت‌نام آزمون استخدامی افراد دارای معلولیت تا ۱۳ مهر
حمله عربستان به یک مدرسه در یمن برای سومین بار
سالانه ۶۰ هزار نفر در جهان بر اثر هاری جان خود را از دست می‌دهند
احتمال ازسرگیری پروازهای ایران به نجف و بغداد وجود دارد
پرونده رسایی چگونه به محکومیت ۱۰ ماه حبس رسید؟
بساط برهنگی باید جمع شود
هشدار! کرونا از آنفلوانزا جلو افتاده است
سکه ۴.۵ میلیون تومان گران شد
افزایش ۱۱۷۳ صندلی در ایستگاه‌های مترو تهران
یک بدعت خطرناک
فیلم | امروز در دانشگاه علامه چه خبر بود؟
در طول کلّ تاریخ شامات، پس از انبیاء و اوصیاء، رَجُلی به عظمت شهید نصرالله سر بلند نکرد
هشدار درباره سالمندی جمعیت
کاروان ایران دوباره طلایی شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top