تاریخ انتشار: شنبه 1401/02/10 - 08:18
کد خبر: 431183

چرا آنتی بیوتیک برای نوزادان ضرر دارد؟

تحقیقات جدید هشدار می دهند که نوزادان و کودکان نوپا که آنتی بیوتیک دریافت کرده اند ممکن است پاسخ ایمنی کمتری نسبت به واکسیناسیون های معمول دوران کودکی داشته باشند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از مهر، این مطالعه اولین مطالعه‌ای است که نشان می‌دهد آنتی بیوتیک ها ممکن است توانایی کودکان را برای تولید آنتی بادی‌های ضدعفونت در پاسخ به واکسیناسیون کاهش دهند.

کارشناسان هشدار دادند که تحقیقات بیشتری در این زمینه لازم است و مشخص نیست که آیا استفاده از آنتی بیوتیک با نرخ بالاتر ابتلاء به عفونت‌ها ارتباط دارد یا خیر.


اما این مطالعه اشاره می‌کند که آنتی‌بیوتیک‌ها می‌توانند مانع تولید آنتی‌بادی شوند: داروها به طور موقت برخی از باکتری‌های مفیدی را که در روده زندگی می‌کنند از بین می‌برند و این باکتری‌ها نقش کلیدی در عملکرد سیستم ایمنی بدن دارند.

واکسن‌های معمول دوران کودکی در برابر بیماری‌هایی مانند فلج اطفال، سرخک، اوریون و آبله مرغان بسیار مؤثر هستند. آنها با قرار دادن بدن در معرض نسخه‌های کشته شده یا ضعیف شده یک میکروب عمل می‌کنند، که سیستم ایمنی بدن را برای مبارزه با مهاجم خارجی در صورتی که کودک بعداً با آن مواجه شد آموزش می‌دهد. در اصل، واکسن‌ها سیستم ایمنی را تحریک می‌کنند تا آنتی بادی‌هایی تولید کند که پروتئین‌های خاصی را در سطح میکروب تشخیص می‌دهد.

اما مدتهاست که مشخص شده است که کودکان از نظر قدرت پاسخ آنتی بادی به واکسیناسیون متفاوت هستند.

این مطالعه شامل ۵۶۰ نوزاد و کودک نوپا بود که در معاینات معمول بین سنین ۶ ماه تا ۲ سال از آنها نمونه خون گرفته شده بود. محققان از آنها برای اندازه گیری پاسخ آنتی بادی کودکان به چهار واکسیناسیون معمول دوران کودکی استفاده کردند.

به طور کلی، ۳۴۲ کودک (یا ۶۱٪) حداقل یک نسخه آنتی بیوتیک دریافت کردند. و این کودکان در مقایسه با کودکانی که آنتی بیوتیک دریافت نکرده بودند، بیشتر احتمال داشت که پاسخ‌های آنتی بادی واکسن شأن حفاظت کمتری داشته باشد.

محققان دریافتند که هر چه تعداد آنتی‌بیوتیک‌های دریافتی در سال اول زندگی کودک بیشتر باشد، سطح آنتی‌بادی واکسن در سنین ۱۲ تا ۱۵ ماهگی کاهش می‌یابد. هر نسخه بسته به واکسن با کاهش ۶ تا ۱۱ درصدی سطح آنتی بادی مرتبط بود.

دکتر «مایکل پیچیچرو»، محقق ارشد از مدیر مؤسسه تحقیقاتی بیمارستان عمومی روچستر نیویورک، تاکید کرد: «آنتی بیوتیک ها فقط عفونت‌های باکتریایی را درمان می‌کنند و نباید برای عفونت‌های ویروسی مانند سرماخوردگی یا آنفولانزا استفاده شوند. بنابراین، والدین نباید پزشک اطفال خود را برای تجویز آنتی بیوتیک برای این نوع بیماری‌ها تحت فشار قرار دهند.»

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
تبلیغ شهرداری تهران برای خرید خارجی/ دلیل تبلیغات نسنجیده چیست؟
ادعای خبرنگار عراقی: بارزانی در سفر به تهران، تعهداتی داد
درآمد ۶ هزار میلیارد تومانی مافیای پسماند در تهران
رای دور دوم از دور اول مهم تر است؟
افزایش رای نظرسنجی توییتر
آموزش تکمیل فرم DS-۲۶۰ برای برندگان لاتاری
انهدام باند خواهر و برادری سرقت در تهران
مزایا و راهنمای خرید باربیکیو ذغالی +نکات مهم خرید
پشت پرده حمایت رسانه‌ای از جنایات صهیونیست‌ها
تقویت روابط تجاری ایران و کره جنوبی
گاردین: هدف نتانیاهو اساسا غیرواقعی است
آستین: ده‌ها میلیارد دلار به اسرائیل کمک کردیم
فریاد صهیونیست‌های کودک کش از آدم کشی آمریکا بلند شد!
فرد متهم به قتل «زهره فکور صبور» بازداشت شد
برنامه‌های مختلف رادیو در جشن میلاد حضرت معصومه (س)
ون‌های مسافربر نمایشگاه کتاب نونوار شدند
اسامی ۱۴ بازیکن تیم ملی والیبال جوانان در لیگ ملت‌های آسیای مرکزی اعلام شد
ستاره والیبال ایران همه را سورپرایز کرد!
وزیر ارتباطات: گوشی ایرانی باید توانایی رقابت با نمونه خارجی را داشته باشد
رونمایی از ۴ عنوان کتاب جدید ارتش
اسامی ۲۲ حوزه‌ برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top