به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ اگر شما هم از جمله عاشقان کتاب باشید، تقریبا هیچچیز به اندازه نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران برایتان جذاب نیست. رویدادی فرهنگی که هر سال در اردیبهشت برگزار میشود و عاشقان کتاب را از سراسر ایران به سمت خود میکشد. در این مطلب قصد داریم به معرفی کتاب بپردازیم و در انتخاب کتاب به شما کمک کنیم.
در نظر داشته باشید که کتابهای خوب، بسیار زیاد هستند و بدون شک ما در معرفی کتاب برای نمایشگاه کتاب نمیتوانیم همهی کتابهای خوب و مهم را معرفی کنیم اما ویژگی مشترک کتابهای این لیست پیشنهادی خوشخوان و روان بودن آنها است.
در حقیقت، بسیاری از افراد ترجیح میدهند؛ در این ایام اوقاتشان را با خواندن کتاب سپری کنند. اگر شما هم جزو این دستۀ هستید؛ شاید این یادداشت به دردتان بخورد و کتاب موردعلاقۀ خود را از میان این پنج کتابی که به شما معرفی میکنیم بیابید.
ساجی:
اولین کتاب از لیست پیشنهادی ما به «ساجی» اختصاص دارد. ساجی که به قلم «بهناز ضرابیزاده» به نگارش درآمده است؛ راوی خاطرات خانم نسرین باقرزاده، همسر شهید بهمن باقری است از سالهای اشغال خرمشهر. کتابی که با زبانی سلیس و روان با زاویهدید اول شخص، به روایت خاطرات خانم باقرزاده میپردازد.
ساجی روایت روزهای خون و آوارگی خرمشهر است. روایت تنهایی همسران رزندمندگان در بمبارانهای آبادان. با این همهه از زندگی لبریز است.
در واقع آنچه در ساجی قابل توجه است توصیفات ناب از فضای خاطرات است. توصیف به اندازه و دقیق در کنار فضاسازی هنرمندانه برگ برندۀ کتاب است. ساجی به مدد توصیفهایش بوی زندگی میدهد. روایتهای این کتاب در بحبوحۀ جنگ و ویرانی خواننده را به زندگی امیدوار میکند.
اثریا:
اثریا یک روایت بدون سانسور از جنگ سوریه است. داستان چند جوان ایرانی که برای آزادسازی منطقهای در سوریه به نام «اثریا» با داعشیها میجنگند. «اثریا» رمانی کمحجم است که از زبان یکی از رزمندگان و به صورت محاوره روایت میشود و به شرح ماوقع میپردازد.
ما در اثریا با خوانش جدیدی از جنگ روبهرو میشویم که خاص و مقتضای نسل امروز است. زبان شخصیتها و ادبیاتی که به کار میبرند و ابزاری که در جنگ از آن بهره میگیرند؛ شباهتی به ابزار و ادبیات دفاع مقدس ندارد. و همین تفاوتها در کنار آرمانی مشترک، از مهمترین عوامل جذابیت کتاب است.
«نیما اکبرخانی»، نویسندۀ اثریا، در روایت پردازی داستانش به هیچ وجه به ورطۀ افراط نمیافتد و در همان 120 صفحه سعی میکند از پس شخصیتهایی که خلق کرده بربیاید.
«اثریا» یک نمونۀ خوب از آثار ضد جنگ است.
آبنبات هل دار: