تاریخ انتشار: یکشنبه 1401/03/22 - 14:59
کد خبر: 435131

واکنش فعالین دانشجویی به سفر مادورو؛

زخم کاری ایران بر هژمونی آمریکا

زخم کاری ایران بر هژمونی آمریکا

دوکشور از روزگارانی که «حتی با حرکت یک ناو آمریکایی حکومتی در آن‌سوی دنیا ساقط می‌شد» رسیدند به روزگاری که پنج کشتی با پرچم برافراشته ایران، تحت شدید ترین تحریم‌ها و تهدیدات و خط و نشان های آمریکا، به سمت ونزوئلا حرکت می‌کنند تا اصلی‌ترین چالش اقتصادی-امنیتی این کشور را که اتفاقا همین آمریکا ایجاد کرده بود را حل کند و هژمونی پوشالی‌اش را به چالش بکشد.

به گزارش خبرنگار تشکل های دانشجویی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ «نیکلاس مادورو» رئیس جمهور ونزوئلا دقایقی عصر جمعه در راس هیات بلند پایه سیاسی و اقتصادی وارد تهران شد. مادورو در نشست خبری مشترک با سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور کشورمان، اظهار داشت: ما امروز دوره‌ای از گفت‌وگوها و مفاهمه عمیق را پشت‌سر گذاشتیم و به دنبال آن هستیم از طریق امضای سند همکاری‌های ۲۰ ساله چشم‌انداز روشنی را در مسیر توسعه روابط با تهران ترسیم کرده و در سال ۲۰۲۲ به سوی گسترش همکاری‌ها گام برداریم.

وی افزود: به آقای رئیسی توضیح دادم که ما در دوران بسیار سختی زندگی کردیم و دوران ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۰ دوران سختی برای ما بود و فشارها و حملات امپریالیسم را تحمل کردیم اما با مقاومت و ایستادگی توانستیم کار را به اینجایی که هستیم برسانیم. البته برای آینده کارها و اقدامات زیادی را پیش بینی می‌کنیم و قطعاً با موفقیت از عهده همه اینها بر خواهیم آمد برای اینکه بتوانیم شاهد توسعه روابط اقتصادی باشیم.

سفر رئیس جمهور ونزوئلا واکنش های بسیاری را از سوی فعالین دانشجویی به همراه داشت که در ادامه برخی از واکنش ها را می خوانید:

زخم کاری ایران بر هژمونی آمریکا

علیرضا فیروزی از فعالین دانشجویی و کارشناس ارشد روابط بین الملل به بهانه سفر نیکلاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا به تهران و امضای سند همکاری ۲۰ ساله در صفحه شخصی خود نوشت: نخستین حلقه وصلی که ایران و ونزوئلا را (به عنوان دوکشوری که تا چند دهه پیش و به گواه تاریخ همچون کالا میان قدرتهای بزرگ استعماری دست به دست می‌شدند) از دل شدیدترین بحران ها عبور داد؛ دردها و البته هویتی مشترک بنام مقاومت بود که حالا رفته رفته پیوست های دیگری به خود می‌گیرد.

دوکشور از روزگارانی که «حتی با حرکت یک ناو آمریکایی حکومتی در آن‌سوی دنیا ساقط می‌شد» رسیدند به روزگاری که پنج کشتی با پرچم برافراشته ایران، تحت شدید ترین تحریم‌ها و تهدیدات و خط و نشان های آمریکا، به سمت ونزوئلا حرکت می‌کنند تا اصلی‌ترین چالش اقتصادی-امنیتی این کشور را که اتفاقا همین آمریکا ایجاد کرده بود را حل کند و هژمونی پوشالی‌اش را به چالش بکشد.

ونزوئلا که تا چندی پیش حیات خلوت سیاست‌های استعماری ایالات متحده بود، حالا با الهام از انقلاب اسلامی در ایران، عناصر مشترک هویتی زیادی با این برادر بزرگ خود در ضدیت با نظام سلطه، نفی کاپیتالیسم و امپریالیسم، تجدید نظر در ساختار موجود بین المللی، گفتمان اعتقادی مبتنی بر الهیات رهایی بخش، یافته که هردوطرف را به سمت ارتقاء روابط دو جانبه و همکاری‌های گسترده دست کم در حوزه‌های سیاسی سوق داده‌ است.

اگرچه دوکشور به جهت شرایط اقتصادی ناشی از تحریم‌ها نمی‌توانند همکاری مشترک تک بعدی و نتیجه بخشی را تجربه‌کنند، اما بکارگیری دیپلماسی چندوجهی قدرتمند و فراگیر در حوزه های امنیتی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی می‌تواند در میان‌مدت باعث ایجاد شبکه‌ای از روابط و وابستگی های متقابل شود.

دقیقا برهمین اساس امروز ایران و ونزوئلا -به عنوان مکمل نیازهای توسعه‌ای یکدیگر- سند همکاری ۲۰ ساله امضا کردند.

توجه مجدد دنیا به ونزوئلا

محمد حسین صیادیان، فعال سابق دانشجویی و کارشناس مسائل اقتصادی نیز در واکنش به سفر مادورو به تهران در صفحه شخصی خود نوشت: ونزوئلا کشوری است که ما آن را درس عبرتی برای سیاست های اقتصادی ناکارآمد میدانیم اما بی انصافی است اگر به تجارب موفق این کشور در حوزه اقتصاد هم اشاره نشود ، دستاوردهایی که امروز آینده اقتصادی ونزوئلا را روشن کرده است

سیاست ممنوعیت حمل و نگهداری دلار چاوز توسط مادورو لغو شده و حالا دلار پول رایج مردم بوده و در کیف پول آنها پیدا می شود ... این موضوع عامل افت تورم چشم گیر این کشور نیز شده است. ونزوئلا تنها کشور آمریکای لاتین است که در دوره کرونا موفق به کاهش کسری بودجه دولت از 30% به 5% GDP شده است. مادورو با حذف عوارض سنگین گمرکی، محرک واردات مواد اولیه و ملزومات مصرفی مردم شده، به گونه ای که فروشگاه ها مجددا پر از اقلام مورد نیاز با قیمت بعضا ارزانتر شده و با رونق تولید و تجارت، به افت تورم کمک کرده است.

سیاست آزادسازی اقتصادی به گونه ای عمل کرده که سرمایه گذاران به این کشور برگشته اند و در نمایشگاه های خودروهای لوکس مثل فراری نیز دیده می شود . پروژه های برج سازی زیادی در کاراکاس در دست احداث بوده و شامل سالن ورزش اختصاصی و استخر روباز و سالن سینما و کافی شاپ هستند! بانک Credit Swiss پیش بینی رشد اقتصادی ونزوئلا در سال 2022 را 20% اعلام کرده و سایر بانکها نیز انتظار رشد دارند.

آمار نشان از بازگشت 6 میلیون مهاجر به ونزوئلا دارد و هر فرد کم درامد ماهانه سی دلار خرجی از دولت می گیرند و با کاهش تورم، روزگار بهتری دارند. با رشد قیمت نفت ونزوئلا مورد توجه سرمایه گذاران قرار گرفته است ، وزارت خارجه آمریکا این هفته در نامه محرمانه به برخی شرکتهای نفت اروپایی، اجازه دریافت نفت ونزوئلا با هدف محدودکردن روسیه را داده است.

وضعیت درامد ارزی این کشور بعنوان رتبه اول ذخایر نفت دنیا، ناشی از رشد قیمت نفت نیز رو به بهبود است. با رشد قیمت نفت ، توجه دنیا مجددا به این کشور جلب شده و کشورهای خارجی اجلاس ویژه ای در سوییس در خصوص این کشور برگزار کرده و در حال سفر به کاراکاس و شروع فعالیتهای تجاری هستند.

گزارش از هادی هدایت زاده

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
Ismail
1401/03/25 - 03:30

به عراق اعطا شده است. نوری المالکی نخست وزیر دولت جدید است و برای تکمیل کار تشکیل دولت را تسریع می کند و بهتر است نوری المالکی رییس دولت باشد
معرفی کسب و کارها
واکنش دوحه به تشدید تنش در منطقه
چت جی پی تی مختل شد
معایب آجر سفید [دلایل محبوبیت و مشکلات رایج در استفاده]
راهنمای خرید ساعت زنانه | بهترین مدل‌های ۱۴۰۵
نکات ورود به بازارهای مالی
آینده صنعت تابلو برق با اتوماسیون صنعتی
بررسی قیمت سیم و کابل؛ چه عواملی قیمت نهایی را تعیین می‌کنند؟
از نجف تا تهران؛ امت حسینی متحد شد / خونخواهی رهبر شهید، دیگر یک شعار نیست
شنیده شدن صدای انفجار در بندرعباس، قشم و سیریک
شنیده‌شدن صدای انفجارهای تایید نشده در برخی مناطق جنوب شرق کشور
شنیده‌شدن صدای انفجارهای تایید نشده در برخی مناطق جنوب شرق کشور
وقوع حادثه دریایی دیگر در نزدیکی عمان
صعود انگلیس به نیمه نهایی
سنتکام از موج جدید تجاوز آمریکا به ایران خبر داد
نساجی قهرمان لیگ یک شد
بازیکن ملی‌پوش به تراکتور پیوست
برگزاری مراسم یادبود رهبر شهید انقلاب فردا در همه یگان‌های ارتش
قدردانی مومنی از سرپرست وزارت کشور جمهوری عراق
معاون ترامپ به عمان سفر نخواهد کرد
کاپیتان از پرسپولیس جدا شد
پیام پرچم‌های سرخ خون‌خواهی واضح است
اعضای شورای مرکزی سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی منصوب شدند
کسب مقام نخست تیم ملی المپیاد ریاضی ظرفیت بالای جامعه علمی ایران را به نمایش گذاشت
برنامه سرویس‌های دانشجویی دانشگاه شهیدبهشتی در ایام فرجه امتحانات
ضرورت ساماندهی جذب دانشجویان بین‌الملل و توسعه آموزش‌های آزاد
یک استاد دانشگاه: خودباوری علمی شرط تبدیل دانشگاه به پیشران پیشرفت کشور است
دانشگاه شیکاگو علیه هوش مصنوعی
پارک‌های فناوری سنتی به پارک‌های سرمایه‌سازی تغییر ماموریت می‌دهند/ایجاد حساب سرمایه‌ساز
تفویض بخشی از خدمات صندوق نوآوری به پارک‌های علم و فناوری
شبکه‌سازی انجمن‌های علمی دانشجویی، کلید حل مسائل کشور است
ضرورت ساماندهی جذب دانشجویان بین‌الملل در دانشگاه امیرکبیر
تسهیل اسکان دانشجویان کارشناسی و تمدید مهلت ثبت‌نام خوابگاه تابستان
آغاز انتخاب واحد ترم تابستان دانشگاه پیام نور از ۲۲ تیر
شرایط پذیرش دانشجوی بین‌المللی غیربورسیه در دانشگاه علامه اعلام شد
پیام تبریک معاون علمی برای قهرمانی تیم ملی المپیاد ریاضی ایران در چین
آزمون ارتقاء دستیاران تخصصی دندانپزشکی ۱۹ شهریور برگزار می شود
دعوت‌شدگان مصاحبه دکتری استادمحور دانشگاه تربیت مدرس مشخص شدند
دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی برای زائرین رهبر شهید سنگ تمام گذاشتند / اسکان و اطعام بیش از هزار زائر از هفت استان کشور
برپایی موکب «فدا» توسط فعالان اقتصاد دیجیتال در تشییع رهبر شهید
تعیین زمان امتحانات نهایی و کنکور در اختیار مراجع اجرایی است
اتصال هدفمند نخبگان به نیازهای ملی و صنعتی؛ رویکرد جدید بنیاد ملی نخبگان
برگزاری امتحانات پایان ترم دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد از ۲۰ تیر به‌صورت «حضوری»
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top