تاریخ انتشار: سه شنبه 1401/03/24 - 08:55
کد خبر: 435350

معرفی کامل آزمون زبان انگلیسی وزارت بهداشت (MHLE)؛

برای قبولی در آزمون زبان انگلیسی وزارت بهداشت از چه منابعی استفاده کنیم؟

برای قبولی در آزمون زبان انگلیسی وزارت بهداشت از چه منابعی استفاده کنیم؟

دوره شصت و ششم آزمون زبان انگلیسی عمومی وزارت بهداشت (MHLE) روز پنجشنبه ۱۶ تیرماه سال ۱۴۰۱ برگزار می شود.

به گزارش سرویس صنفی آموزشی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ همانگونه که میدانید آزمون های زبان انگلیسی عمومی وزارت بهداشت (MHLE) در سال ۱۴۰۱ در پنج نوبت برگزار می شوند. ثبت نام در دوره شصت و ششم آزمون زبان انگلیسی عمومی وزارت بهداشت (MHLE) از ۲۲ خرداد آغاز شده است و داوطلبان تا روز ۸ تیرماه فرصت دارند در این آزمون ثبت نام کنند.

آزمون زبان انگلیسی عمومی وزارت بهداشت (MHLE) روز پنجشنبه ۱۶ تیر برگزار می شود و داوطلبان از ساعت ۱۲ روز ۱۴ تیرماه می توانند کارت ورود به جلسه را دریافت کنند. کارنامه نهایی آزمون روز ۲۶ تیر ۱۴۰۱ قابل دریافت است.

در ادامه قصد داریم تا این آزمون را به طور کامل معرفی کرده و همچنین فواید کسب مدرک در این آزمون را مورد بررسی قرار بدهیم.

بسیاری از دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی در سرتاسر جهان، برای پذیرش داوطلبان به تحصیل در رشته های مختلف، در صورتی که زبان تدریس، زبان انگلیسی باشد، معیاری را برای بررسی سطح زبان داوطلبان   (English language proficiency) در نظر می گیرند تا مهارت داوطلبان را برای تحصیل در رشته هایی که به زبان انگلیسی برگزار می شود را ارزیابی کنند.

برای این کار، بهترین راه حل، استفاده از مدارک بین المللی و معتبر و معروف زبان مانند PTE، IELTS، TOEFL و آزمون کمبریج است. در واقع اگر شما بتوانید در این آزمون های بین المللی شرکت کنید و نمرات لازم را بر اساس نمرات اعلامی دانشگاه (Minimum score requirement) کسب کنید، یکی از شرایط مهم ورود به دانشگاه ها را بدست آوردید. مثلا برای ورود به مقطع کارشناسی در دانشگاه های انگلیسی زبان، آیلتس ۵.۵ و تافل اینترنتی ۷۵ و برای ورود به مقطع کارشناسی ارشد و دکترا، معمولا آیلتس ۶.۵ از ۹ و تافل اینترنتی  ۸۵ از ۱۲۰ درخواست می شود.

حال اگر بخواهید در دانشگاه های آمریکای شمالی تحصیل کنید، علاوه بر مدرک زبان، مدرک دیگری به نام  GRE  یا GMAT هم مورد نیاز است که باید ضمیمه application خود کنید. البته این دو مدرک فقط برای دانشگاه های ایالات متحده بوده و برای اپلای دانشگاه های اروپایی و آسیایی و حتی کانادایی برای مقطع ارشد، دکترا و پسا دکترا، چنین مدارک استعداد تحصیلی نیاز نیست.

در ایران، مدتی است که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همچنین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، آزمون های اختصاصی و ملی زبان را برای پذیرش داوطلبان جهت رشته های مقاطع تحصیلات تکمیلی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی سراسر کشور برگزار می کنند. مثلا وزارت علوم، آزمون زبان  MSRT را برگزار می کند و وزارت بهداشت نیز آزمون زبان  MHLE.

آزمون MHLE چیست؟

این کلمه مخفف Ministry of Health Language Examination است که برای سنجش سطح زبان و مهارت زبان انگلیسی متقاضیان تحصیل در رشته های تخصصی پزشکی و پیرا پزشکی در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی پزشکی داخل کشور برگزار می شود. یعنی اگر قصد شرکت در مقطع دکترای تخصصی پزشکی را دارید، بایستی خود را برای شرکت در این آزمون و کسب حداقل نمره اعلامی آماده کنید.

گفتنی است، شاخه های زیر گروه علوم پزشکی نیز می بایست نمره قبولی در این آزمون را جهت شرکت در دوره دکترای تخصصی در اختیار داشته باشند. مدارک کسب شده در این آزمون، معمولا در هنگام مصاحبه دکترا و یا پیش از برگزاری آزمون جامع دکترا، توسط کلیه دانشگاه های علوم پزشکی قابل پذیرش بوده و اعتبار دارد.

اگر قصد دارید تا از بورسیه های رسمی دانشگاه های علوم پزشکی در سراسر کشور استفاده کنید، اخذ این مدرک زبان الزامی خواهد بود. اعتبار مدرک اخذ شده ۲ سال است و شما بایستی از زمان اعتبار آن برای قبولی یا شرکت در آزمون تخصصی دکترا پزشکی استفاده کنید.

 این آزمون معمولا هر دو ماه یکبار برگزار می شود و مستقیم توسط وزارت بهداشت در تهران مدیریت می شود و مانند آیلتس  و تافل ، سنترهای مختلفی در سراسر ایران ندارد. البته در سالهای اخیر شاهد برگزاری آزمون ام اچ ال ایی در استان های شیراز و تبریز و اصفهان بوده ایم.

آزمون MHLE  چه محتوایی دارد؟

اگر قصد شرکت در آزمون تخصصی زبان پزشکی وزارت بهداشت را دارید، باید مطلع باشید که این آزمون همواره ۱۰۰ سوال ۴ گزینه ای را در اختیار داوطلب قرار می دهد. این آزمون نمره منفی ندارد. آزمون زبان انگلیسی عمومی وزارت بهداشت دارای ١٠٠ پرسش در سطح آزمون استاندارد تافل میباشد. (٣٠ پرسش درک مطلب شنیداری، ٤٠ پرسش واژگان، ساختار و دستور زبان و ٣٠ پرسش درک مطلب نوشتاری)

•    قسمت شنیداری: ۳۰ سوال

در این قسمت، مکالمه هایی با لهجه آمریکایی را بین یک یا چند نفر در موضوعات مختلف شاهد هستیم که داوطلب می بایست به محض شنیدن مکالمه، به سوالات ۴ گزینه ای مطرح شده پاسخ و گزینه صحیح را انتخاب کند. برای کسب نمره خوب در این قسمت، باید ۲ کار انجام دهید. یکی تقویت زبان انگلیسی خود و دیگری تقویت مهارت LISTENING و انتقال مطلب از ذهن به کاغذ و انتخاب گزینه درست که نیازمند مهارت تست زنی و مطالعه و تمرین بسیار است.

•    قسمت درک مطلب: ۳۰ مطلب

این قسمت نیازمند تمرکز و دایره واژگان خوب در عرصه های پزشکی و غیر پزشکی است. ۴ متن آکادمیک مطرح می شود که شما بایستی با توجه به متن ارایه شده، به سوالات پاسخ دهید.

•    قسمت واژگان: ۲۰ سوال

برای موفقیت در این قسمت، دایره واژگان خود را با مطالعه زیاد و مطالعه متون در حوزه های مختلف اجتماعی، فرهنگی، محیط زیست، اقتصادی و هنری و پزشکی افزایش دهید. البته مترادف شناسی در حوزه پزشکی برای کسب نمره حداکثری در این بخش، اهمیت دارد.

•    قسمت گرامر: ۲۰ سوال

این بخش نیازمند تسلط به گرامر زبان انگلیسی است.

فرق آزمون MHLE با آزمون MSRT چیست؟

آزمون MHLE با آزمون MSRT یک فرق اساسی دارد. آزمون اول توسط وزارت بهداشت برگزار می شود و متولی آن نهاد پزشکی کشور است، اما آزمون MSRT توسط وزارت علوم و تحقیقات و فناوری (نهادی غیر پزشکی) برگزار می شود. آزمون MHLE فقط مختص به داوطلبان شرکت کننده در رشته های تخصصی پزشکی است و ارتباطی به رشته های علوم انسانی یا مهندسی ندارد.

در آزمونMHLE ، محتوا و سیستم نمره دهی تقریبا یکسان است و نسبت به آزمونMSRT، سوالات و تم موضوعات، پزشکی است. در واقع مفاهیم و موضوعات در حوزه پزشکی بوده در حالی که MSRT همچون آیلتس، عمومی تر است. آزمون MHLE  6 بار در سال برگزار می شود، اما آزمون MSRT بیش از ۱۰ بار در سال برگزار می شود.

 منابع مورد نیاز برای آمادگی در آزمون MHLE چیست؟

توصیه می شود این منابع را در نظر داشته باشید:

•    TOEFL PREPRATION KIT

•    BARRON’S (HOW TO PREPARE FOR TOFEL)

•    LONGMAN

•    504 ESSENTIAL GUIDE FOR TOEFL

•    PREPRATION FOR THE PAPER TESTS

•    مقالات رایگان قابل دانلود سایت معتبر پزشکی PUBMED
 
حداقل نمره قبولی در آزمون چند است؟

پاسخ صحیح به حداقل ۵۰ درصد سوالات آزمون مورد انتظار است. اگر داوطلبی نتواند به نیمی از سوالات پاسخ صحیح بدهد، سطح زبان خوبی ندارد و باید با تمرین و ممارست بیشتر، خود را برای شرکت در آزمون بعدی آماده کند و مهارت تست زنی خود را در مدت زمان برگزاری آزمون ارتقا دهد.

شرایط شرکت در آزمون MHLE چیست؟

دانشنامه کارشناسی ارشد در رشته های مربوط به پزشکی و پیرا پزشکی یا دکترای حرفه ای پزشکی- دندان پزشکی و داروسازی-دامپزشکی و یا علوم آزمایشگاهی، برای شرکت در این آزمون الزامی است.

سوالات متداول درباره آزمون  MHLE

1- برای موفقیت در آزمون MHLE چه باید کرد؟

پاسخ:  این سؤال بسیاری از شرکت‌کنندگان در این آزمون تخصصی زبان رشته ‌های تخصصی پزشکی در داخل کشور است. برای موفقیت در هر آزمون زبان مثل MHLE، بایستی دانش زبان انگلیسی شما در سطح قابل قبولی باشد؛ یعنی در حد آیلتس آکادمیک ۶.۵ از ۹؛ یعنی شما ازنظر گرامر، درک مطلب و مهارت شنیداری، ظرفیت خوبی در فهم موضوعات گوناگون و تحلیل آنها داشته باشید. برای این موفقیت، بایستی دایره واژگان خوب داشته باشید.

 نمی‌شود شما سطح گرامر خیلی خوب داشته باشید و خیلی خوب مقاله بنویسید، اما واژگانی که می‌دانید ضعیف و محدود باشد. پس نخستین گام برای افزایش موفقیت در آزمون، ارتقای دایره واژگان است. چون آزمون به‌ صورت تخصصی برای دانش‌آموختگان پزشکی برگزار می‌شود، مرور کلمات تخصصی دوره پزشکی و مترادف‌ها و کاربرد آن‌ها در جملات، ضروری است. برای این کار باید وقت بگذارید و نمونه سؤالات دوره‌های گذشته را مرور کنید.

2- در بخش شنیداری چه راهکار هایی برای توسعه مهارت شنیداری دارید؟

پاسخ:  ممتحنین آزمون ‌هایی مانند آیلتس و تافل که بخش LISTEINING در آنجا برگزار می‌شود، به داوطلبان برای تقویت مهارت شنیداری توصیه می‌کنند تا می‌ توانند، گوش خود را معرض مکالمه ‌های عمومی و تخصصی زبان انگلیسی قرار بدهند تا گوش و ذهن، با تلفظ کلمات با لهجه‌ های مختلف و معنی آن‌ ها آشنا شود. راهی جز تکرار، تمرین  برای تقویت مهارت شنیداری نیست.

تقویت مهارت شنیداری به ‌صورت ضربتی امکان ندارد؛ یعنی شما نمی‌توانید مهارت شنیداری را ظرف ۲ هفته از ۱۰ درصد به ۵۰ درصد برسانید! چرا که مهارت شنیداری، در کنار خوش گوش کردن، نیازمند دایره واژگان و مدام گوش کردن فایل ‌های موسیقی، فایل ‌های ویدیویی مستند های مختلف، گوش کردن اخبار انگلیسی، دیدن فیلم‌ ها و امثالهم است و زمان ‌بر است. از فایل ‌هایی که در اینترنت برای تقویت مهارت شنیداری زبان انگلیسی ارائه ‌شده است استفاده کنید.
 
3- آیا مدرک زبان آزمون MHLE جایگزین مدرک آیلتس و تافل برای تحصیل در خارج از کشور است؟

پاسخ:  خیر. اعتبار این مدرک تنها برای ورود به مقطع تخصصی پزشکی در دانشگاه‌های علوم پزشکی و سازمان‌های مرتبط با وزارت بهداشت ایران است و در خارج از کشور اعتباری ندارد.
 
4- حداقل نمره قبولی آزمون MHLE چند است؟

پاسخ:  پاسخ صحیح به حداقل ۵۰ درصد سؤالات آزمون مورد انتظار است. اگر داوطلبی نتواند به نیمی از سؤالات پاسخ صحیح بدهد، سطح زبان خوبی ندارد و باید با تمرین و ممارست بیشتر، خود را برای شرکت در آزمون ۶ ماهه آینده آماده کند و مهارت تست ‌زنی خود را در مدت ‌زمان برگزاری آزمون ارتقا دهد.
 
5- آیا متقاضیان تحصیل در دوره دکترای تخصصی اعزام به خارج از کشور می ‌بایست در آزمون MHLE  شرکت کنند؟

پاسخ:  منحصراً داوطلبان شرکت در دوره ‌های دکترای تخصصی پزشکی اعزام به خارج از کشور بایستی نمره قبولی در آزمون را بر اساس معیار های اعلامی وزارت بهداشت کسب کنند.
 
6- شرایط شرکت در آزمون MHLE چیست؟

پاسخ:  دانشنامه کارشناسی ارشد در رشته ‌های مربوط به پزشکی و پیرا پزشکی یا دکترای حرفه ‌ای پزشکی، دندان‌پزشکی و داروسازی، دامپزشکی و یا علوم آزمایشگاهی، برای شرکت در آزمون MHLE الزامی است.
 
7- من مدرک معادل کارشناسی ارشد دارم. مجاز به ثبت ‌نام هستم؟

پاسخ:  خیر.

8- من مشغول به تحصیل در دوره دکترای تخصصی (دستیاری) هستم. می‌توانم دوباره در آزمون MHLE  شرکت کنم؟

پاسخ:  خیر.
 
9- آیا برای دریافت امکانات مادی و معنوی دانشگاه‌ ها برای کسب فرصت ‌های مطالعاتی در خارج از کشور، شرکت در آزمون MHLE نیاز است؟

پاسخ:  بله.
 
10- بهترین منابع برای آمادگی در آزمون MHLE چیست؟

پاسخ:  بهترین منابع را کسانی که در آزمون دوره ‌های قبلی نمرات خوبی کسب کرده‌ اند می ‌توانند به شما معرفی کنند. البته چون سطح زبان انگلیسی پزشکی افراد در حوزه بهداشتی و سلامت متفاوت است، نیاز است بر اساس سطح زبان خود و بازه زمانی برای آمادگی در آزمون، از منابع سطوح مختلف استفاده کنید.

طراحان سؤالات زبان انگلیسی تخصصی پزشکی در این آزمون، معمولاً از متون ژورنال ‌های تخصصی پزشکی با IMPACT FACTOR بالا استفاده می‌کنند و البته فهم سؤالات زبان کارشناسی ارشد وزارت بهداشت نیز می ‌تواند یک منبع ارزنده باشد.
 
11- چگونه می‌توان نمره تضمینی در آزمون MHLE به دست آورد؟

پاسخ:  در هیچ آزمون زبان انگلیسی، تضمین نمره غیرممکن است و اگر در سایت ‌ها و آگهی ‌ها، با چنین مواردی مواجه شدید، مراتب را به پلیس سایبر استان محل سکونت یا وزارت بهداشت اطلاع دهید.

گزارش از محمد رمضانی

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
جهان ۲۴۶ میلیارد دلار زیان، فقط به خاطر لجبازی های اردوغان
ایران از همیشه در منطقه قوی تر است
زمین‌لرزه شدیدی جنوب ژاپن را لرزاند
پیام شبانه سردار قاآنی به اسماعیل هنیه
انتقاد افسران صهیونیست از ناتوانی نیروی هوایی در مقابله با حملات پهپادی حزب‌الله
وزیر امور خارجه ایران عازم نیویورک شد
زمان حمله اسرائیل به ایران فاش شد
وزیر امور خارجه ایران عازم نیویورک شد
قوانین کپی رایت اینستاگرام: سفری در دنیای مالکیت معنوی
دور دوم انتخابات در حوزه انتخابیه تهران تمام الکترونیک برگزار می‌شود
بلیچینگ چیست و چگونه انجام می‌شود؟
قطار ملی ساخت ایران بزودی وارد خطوط مترو می‌شود
سیل بهاری چقدر خسارت داشته است؟
دعوت از وزاری چند کشور برای حضور در نمایشگاه کتاب
۷ پیشنهاد خرید کادو برای دانشجوی حقوق از وکیل استور
مسعود نجابتی تندیس طلای چهره هنر انقلاب را به مردم غزه تقدیم کرد
افزایش ۲۰ درصدی در حقوق فروردین ماه بازنشستگان کشوری اعمال شد
۴ نکته مهم همکاری نکردن کودک برای از پوشک گرفتن + راه‌حل‌های آن!
ارسال ۷۰۰بسته مواد غذایی به مناطق سیل زده سیستان و بلوچستان
بانوی نماینده مجلس پاکستان: ایران تنها کشور پیشرو در حمایت از مردم غزه است
انتخاب مسعود نجابتی به‌عنوان چهره سال هنر انقلاب اسلامی
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top