تاریخ انتشار: چهارشنبه 1401/04/08 - 17:40
کد خبر: 436814

۱۰ پسوورد خطرناک که امن نیست

۱۰  پسوورد خطرناک که امن نیست

از ۵۰ رایج‌ترین گذرواژه، ۴۹ موردشان زیر یک ثانیه از طریق ابزارهای ساده‌ای که به طور رایج در فروم‌های تبه‌کاران یافته می‌شوند و غالباٌ رایگان یا بسیار ارزان هستند قابل کرک هستند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از اسلش‌گیر، بیش از 24 میلیارد نام کاربری و گذرواژه در بازارهای تبهکاران سایبری برای سوء استفاده موجود هستند و مقدار اعتبارنامه‌های نقض شده همچنان رو به افزایش است و هکرها در حال بهره‌برداری از پسووردهای ضعیف و مورد استفاده مجدد قرار گرفته هستند.

آنالیزهای انجام شده توسط محققان امنیت سایبری در موسسه دیجیتال شدو نشان می‌دهد که فروش نام‌کاربری و پسووردها 65% افزایش یافته است؛ این معاملات در فروم‌های تبه‌کاران سایبری و بازارهای زیرزمینی انجام می‌شود.

از میان این نام‌کاربری‌ها و پسووردهای قابل تهیه از صدها بازار زیرزمینی، 6.7 میلیارد آنها منحصر به فرد بوده‌اند (که نشانگر یک سوم افزایش در مقایسه با آنالیز قبلی در سال 2020 است) که نشان می‌دهد که بسیاری از نام‌های کاربری چندین بار مورد دسترسی و سرقت قرار گرفته‌اند، احتمالاً بدون اینکه قربانی حتی از این موضوع مطلع شده باشد.

یکی از دلایل این روند این است که بسیاری از اکانت‌ها از پسووردهای رایج یا ضعیف استفاده کرده‌اند، که باعث تسهیل کار تبه‌کاران سایبری در سرقت آنها صرفا از طریق حدس زدن پسووردها شده است.

در این مقاله ذکر شده است که درزکرده‌ترین پسووردی که بیش از 30 میلیون بار یافته شده است – و 0.46% از تمام پسووردهای منحصر به فرد (یا حدود یکی از هر 20 پسوورد) را شامل می‌شود، 123456 است – که یکی از ساده‌ترین پسووردهای موجود است. همچنین میلیونها پسوورد ساده وجود داشته است، از جمله 17 میلیون مورد 123456789، بیش از 10 میلیون qwerty، ده میلیون 12345، و حدود نه میلیون از آنها هم صرفا password بوده‌اند.

 رایج‌ترین پسووردهای یافته‌شده در این داده‌ها از این قرار است:

- 123456
- 123456789
- Qwetry
- 12345
- Password
- Qwerty123
- 1q2w3e
- 12345678
- DEFAULT
- 111111

بر پایه این گزارش، از 50 رایجترین گذرواژه، 49 موردشان زیر یک ثانیه از طریق ابزارهای ساده‌ای که به طور رایج در فروم‌های تبه‌کاران یافته می‌شوند و غالباٌ رایگان یا بسیار ارزان هستند قابل کرک هستند.

تبه‌کاران سایبری با استفاده از اعتبارنامه‌های لو رفته می‌توانند به سرقت اطلاعات حساس و جزئیات مالی بپردازند، یا از دسترسی به شبکه‌ها برای کاشتن بدافزار یا باج‌افزارها بهره‌برداری کنند.

مهمترین راه‌های توصیه شده برای مقابله با این مشکل عبارتند از استفاده از یک پسوورد منجر، و یا استفاده از احرازهویت چندمرحله‌ای (MFA).

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
نشست وزیر امورخارجه با سفرا و روسای نمایندگی‌های خارجی و بین‌المللی
نقش کودکان شهید میناب با لباس تیم ملی بر دیوارنگاره میدان راه‌آهن
وزیر نیرو: تأمین برق صنایع در اولویت است
وصیت حاج‌قاسم روی دیوارنگاره انقلاب نقش بست
برافراشته شدن پرچم عزا در حرم علوی +عکس
بازیکنان تیم ملی دیگر حق اشتباه ندارند
فراخوان دانشگاه صنعتی امیرکبیر برای ارزیابی اختراعات
آیا مهدی طارمی هم به سرنوشت مهدی ترابی گرفتار شده است؟
مراسم نخستین سالگرد شهید فریدون عباسی برگزار شد
دانشگاه شهید بهشتی ترم تابستان ۱۴۰۵ را برگزار نمی‌کند
ونس: رویکردمان را در قبال ایران تغییر خواهیم داد
ترامپ: متن توافق با ایران در یک جلسه رسمی منتشر می‌شود
کامالا هریس: جنگ ترامپ علیه ایران یک جنگ انتخابی بود
دانشمندان هسته‌ای با وجود محدودیت و ترور به بالاترین سطوح علمی رسیدند
وزیر اقتصاد: رقم کالابرگ دهک‌های پایین افزایش می‌یابد
اطلاعیه شماره ۴ ستاد تشییع امام شهید حضرت آیت‌الله خامنه‌ای
دوران پساجنگ نیازمند حکمرانی جدی‌تر در حوزه زنان و خانواده است
گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و عمان
 «باید برخاست»، شعار محوری و «مشت گره‌کرده»، نشان رسمی مراسم «بدرقه آقای شهید ایران»
خودروی سردار آزمون در کرمان توقیف شد
استقبال پاپ از تفاهم میان ایران و آمریکا برای پایان‌دادن به جنگ
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top