تاریخ انتشار: یکشنبه 1401/04/26 - 16:34
کد خبر: 438448

عاملی: ترمیم فرهنگ جامعه نیازمند هوشیاری اجتماعی است

عاملی: ترمیم فرهنگ جامعه نیازمند هوشیاری اجتماعی است

استاد دانشگاه تهران افزود: به هر حال امیدوارم هوشیاری اجتماعی لازم برای همه ایجاد شود تا ما در درون خانواده بزرگ ایران اسلامی نسبت به اعضای خانواده محبت و دلسوزی داشته باشیم در واقع توجه به دیگران به خصوص جوانان منشاء سلامت و هدایت است.مساله نسل و توسعه نسل یک اصل اساسی است ما اگر نسل مان ادامه پیدا نکند دچار انقراض نسل می شویم. رشد منفی جمعیت در بسیاری از کشورهای غربی صدای از بین رفتن نسل آینده را می دهد. امروز باید از سقط جنین های غیرقانونی حتما جلوگیری شود. نیازمند تغییر اقلیم از فرهنگ لیبرال به فرهنگ اسلامی هستیم. تا زمانی که ما نیاییم در اقلیم فرهنگ اسلامی زندگی کنیم، دائما باید مسائل را مانند شیشه خرد شده، تکه تکه ترمیم کنیم؛ در واقع ترمیم فرهنگ جامعه نیازمند هوشیاری اجتماعی است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در مراسم تجلیل از بانوان فرهیخته در عرصه علم، فرهنگ و ورزش که به مناسبت عید سعید غدیر و همچنین هفته عفاف و حجاب برگزار شد، ضمن تبریک این ایام گفت: انشالله به برکت غدیر که منشاء تکمیل دین بوده بتوانیم مسیر زندگی خود را بر مبنای کتاب خدا و سیره پیامبر تنظیم کنیم و در این بازار پر هیاهو و هیجانات اجتماعی که نظام های لیبرال ایجاد می کنند  گمراه نشویم و بتوانیم مسیر درست و مستقیم را دنبال کنیم. با ظهور صنایع ارتباطی جدید، ارتباط کشورها با یکدیگر همزمان شده است یعنی یکسری فرهنگ ها در درون هم تنیده شده اند و خواسته یا ناخواسته فضای مجازی دسترسی برای رفتن به سمت سایر فرهنگ ها ایجاد کرده است. در این دسترسی به فرهنگ ها عمدتا فضای فرهنگ غرب در میان ملت ها حضور پیدا کرده که فرهنگ غرب باخت های زیادی در درون خودش در این سال های اخیر داشته که این شکست ها را به نوعی به دامنه اجتماعی سایر کشورها کشانده شده است.

وی افزود: یکی از باخت های بزرگ فرهنگ و فلسفه فکری غرب جدید لیبرالیسم بوده که به تعبیر خودشان، یک بنیان باز بودگی دارد؛ به نوعی رها سازی جوامع از هر نوع قید و بندی را تئوریزه کرده است. در واقع این رها بودگی وقتی به نظام لذت طلبی وصل می شود، لذتی که به هر دلیلی می خواهد لذت باشد حالا لذت از طریق گم شدن انسان ویا لذت از طریق از بین بردن اراده انسان را جستجو می کند. کسی که مواد مخدر مصرف می کند از اراده خارج می شود و یا کسی که مشروبات الکلی مصرف می کند در یک سطحی از اراده خارج می شود و موسیقی های تند و خشنی که فرد را به نوعی از حالت طبیعی خارج می کند و دچار گرفتاری رفتاری شده و یک هیجان اجتماعی می شود و به نوعی رها شدن از عقل و اراده را بدنبال می‌اورد .

عاملی تصریح کرد: آمدن فضای لذت طلبی که تبدیل به یک فلسفه فکری هم شده در کنار لیبرالیسم یک جامعه ای را بوجود آورده که این جامعه به عنوان جامعه ضرر محسوب می شود؛ در واقع در فضای رها شده، سرمایه کیفیت زندگی سالم و پاک از دست می رود. این فضای جدید شکستگی زیادی برای جامعه بشری ایجاد کرده که ما هر روز درگیر یکی از آنها هستیم. امروز بحث حجاب و عفاف به عنوان یک موضوع مهم اجتماعی برای همه مسلمانان و مردم جهان یک مساله مهم است. چرا آمار طلاق افزایش پیدا می کند؟ چرا زن و مرد آن خصوصیت پایداری و وفاداری در خانه را به مرور زمان در بعضی از این فضاها از دست می دهند؟ چرا الگوی زندگی اساسا عوض می شود؟ چرا دچار بی الگویی می شویم؟ در واقع این فضای نظام لیبرالیسم و لذت گرایی انسان را دچار بی الگویی و پوچی گرایی و بی معنایی درمسیر زندگی می کند، یعنی مقصدی مورد هدف نیست و باری به هر جهت زندگی کردن بعنوان یک سبک زندگی بوجود می‌آید.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد: ما اگر بخواهیم واقعا به این سوال پاسخ دهیم که آیا پدر و مادر نسبت به فرزندانش مسوولیت ندارد؟ آیا خانواده ای هست که بگوید من نسبت به فرزندانم مسوولیتی ندارم و نحوه زندگی کردن فرزندانم، اهمیت ندارد و آنها می توانند هر طور می خواهند زندگی کنند؛ یعنی خودش باید انتخاب کند. آیا پدر و مادر برای تعلیم و تربیت فرزند وقت نمی گذارند وحساسیت ندارند که فرزند ما با چه کسی ارتباط دارد و در چه محیطی و چه تصویری را می بیند و در ارتباط با چه فلسفه های فکری قرار دارد ؟ پاسخ روشن است. پدر و مادر نسبت به خود و فرزندان خود احساس مسئولیت می کنند.

از طرف دیگر، آیا ما به عنوان یک انسان نسبت به هم نوع خودمان مسوولیت نداریم؟ ما شاهد بحران فرهنگی در جامعه هستیم. خیلی اوقات انسان ها دچار بحران هدف و هدایت و سلامت می شوند. آیا هم نوع نسبت به هم نوع خود مسوولیت ندارد؟ باز پاسخ روشن است، ما سوار بر یک کشتی هستیم و یا با هم نجات پیدا می کنیم و یا با هم غرق می شویم. پس نمی توانیم نسبت به بحران سلامت یک فرد در جامعه بی ‌تفاوت باشیم.

البته این مسوولیت باید با روش درست، تدبیر و حکمت و با زبان نیکو ابراز شود. در امر به معروف و هم در نهی از منکر با معروف باید عمل کنیم و نمی توانیم با بدی معروف را ارائه کنیم و نمی توانیم از منکر با بدی جلوگیری کنیم. ما باید با زبان ، رفتار و گفتار نیک دیگران را دعوت به مسیر و فرهنگ اسلامی کنیم و البته قبل از هرکس خود فرد آمر به معروف باید صاحب نفس پاک و عمل صالح باشد. ما باید به عنوان پیرو راه خداوند، در نشان دادن راه  تلاش،کوشش ،همراهی  از جنس دلسوزی های سردار سلیمانی که مردم را فرزندان خود می دانست، یا دلسوزی از جنس نگاهی که مقام معظم رهبری نسبت مردم دارند و ایشان مردم را فرزندان خود می دانند، داشته باشیم.

عاملی خاطر نشان کرد: در غرب وقتی فرزند به سن قانونی می رسد پدر و مادر دیگر مسوولیتی در قبال آن ندارند و در واقع فرزند تشویق به رها شدن از خانه می شود. ولی ما در جامعه چنین مسیری را نمی رویم؛ پدر و مادر تازمانی که نفس دارند، نسبت به فرزندان خود احساس مسوولیت دارند. از طرفی باید بگویم ما در چنین فضایی راهی جزء امر به معروف و نهی از منکر با زبان تاثیر نداریم، البته با کسانی که به صورت سازماندهی شده و مهندسی شده طعمه برای انحراف جامعه ایجاد می کنند، قاطعانه باید برخورد شود . از نیروی انتظامی انتظار می رود با کسانی که برای گمراهی نسل جوان ما برنامه ریزی شبکه ای می کنند قاطعانه برخورد کنند که این خواسته و مطالبه همه خانواده ها است. من معتقدم به هر خانواده ایرانی مراجعه کنید و از دغدغه اول آنها بپرسید پاسخ، داشتن فرزندان سالم، صالح و سعادتمند است. دوره 6 سال اول تولد بهترین دوران تعلیم و تربیت است که نباید به سادگی از کنار آن گذشت.

استاد دانشگاه تهران افزود: به هر حال امیدوارم هوشیاری اجتماعی لازم برای همه ایجاد شود تا ما در درون خانواده بزرگ ایران اسلامی نسبت به اعضای خانواده محبت و دلسوزی داشته باشیم در واقع توجه به دیگران به خصوص جوانان منشاء سلامت و هدایت است.مساله نسل و توسعه نسل یک اصل اساسی است ما اگر نسل مان ادامه پیدا نکند دچار انقراض نسل می شویم. رشد منفی جمعیت در بسیاری از کشورهای غربی صدای از بین رفتن نسل آینده را می دهد. امروز باید از سقط جنین های غیرقانونی حتما جلوگیری شود. نیازمند تغییر اقلیم از فرهنگ لیبرال به فرهنگ اسلامی هستیم. تا زمانی که ما نیاییم در اقلیم فرهنگ اسلامی زندگی کنیم، دائما باید مسائل را مانند شیشه خرد شده، تکه تکه ترمیم کنیم؛ در واقع ترمیم فرهنگ جامعه نیازمند هوشیاری اجتماعی است.

وی در پایان گفت: یکی از ظلم های بزرگ نسبت به جمهوری اسلامی این است که کشور را به عدم توجه به حقوق زنان متهم می کنند که در بعضی از رشته های تحصیلی دانشگاهی نزدیک به 70 درصد صندلی هایمان متعلق به خانم ها است و امروزهیچ صندلی علم و فناوری در کشور نداریم که خانم ها در آن حضور نداشته باشند. از عرصه های سیاسی تا میادین علمی و افتخارات ملی، بانوان حضور دارند و موفق هستند. از طرفی باید به این نکته اشاره کنم که متغیر اصلی ما تعلیم و تربیت و داشتن خانواده سالم است و در کنار آن باید توسعه داشت ودر میادین اجتماعی حضور پیدا کرد.

در این مراسم دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از فاطمه دهقان نیری، پزشک عمومی که اخیرا در یزد با حضور مسئولانه در صحنه تصادف باعث نجات یک جوان شد؛ صدیقه آیتی فعال حوزه سلامت زنان و درمان ناباروری و خانم الهه احمدی، ورزشکار موفق و قهرمان قهرمانان در مسابقات بین المللی تیراندازی تقدیر و تشکر کرد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
بسیج دانشجویی: تهدید رهبرانقلاب بی‌پاسخ نخواهد ماند
سلیمان مرسلی به شهادت رسید +جزئیات
دروازه‌بان جدید استقلال مشخص شد/ ۱۳۸ بازی؛ ۱۱۵ گل خورده و ۵۵ کلین‌شیت
انتشار برای نخستین بار؛ سخنرانی عاشورایی حاج‌قاسم سلیمانی در جمع رزمندگان سپاه قدس +فیلم
شکایت ترامپ با یک ادعای عجیب؛ من از ۵ جنگ جلوگیری کردم ولی...
سپاه بیانیه داد؛ کمیته حقیقت‌یاب ربوده شدن سردار تشکیل شود
پلیس اسرائیل فردی را به صرف رسانه‌ای کردن شرایط جنگی اسرائیل بازداشت کرد
قطعی برق گسترده در جمهوری چک
جهاد اسلامی: خواهان رسیدن به توافق هستیم/ پاسخ حماس مسئولانه است
رسانه عبری: کابینه نتانیاهو چهره کرانه باختری را با شهرک‌ها تغییر داده است
رسانه عبری: کاتس به دنبال جانشینی نتانیاهو است
بیانیه وزارت خارجه در چهل و سومین سالگرد ربوده شدن چهار دیپلمات ایرانی در لبنان
خیابان‌های تهران، صحنه تجدید پیمان با امام جامعه
گریه حرمله وسط اجرای تعزیه حضرت علی اصغر، حسینیه معلی را بهم ریخت +فیلم
عاشورا ادامه دارد اما دیگر حسین(ع) تنها نیست
مراسم عزاداری شب تاسوعای حسینی (علیه‌السلام) در حسینیه امام خمینی(ره)
ترامپ باز هم علیه ایران حرف زد بدون آنکه از مذاکره حرفی بزند/ فاجعه بود، ماجرای گروگان‌ها در ایران اما...
توصیه امام جمعه اردبیل به فرح پهلوی
مذاکره در اولویت است، اما عملیات نظامی همچنان ادامه دارد
رهبر دینی، رهبر مرامی است، چون از جانب خدا و مقام عصمت ولایت ائمه معصومین، مرجعیت دینی دارد
عوامل جاسوسی از اماکن حساس گیلان دستگیر شدند
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top