تاریخ انتشار: سه شنبه 1401/04/28 - 15:30
کد خبر: 438591

اکبر بهاری؛

گرمای افسار گسیخته و باید و نبایدها

گرمای افسار گسیخته و باید و نبایدها

در این دنیای روبه بحران های زیستی که ایران در قلب آن قرار گرفته است که البته بخشی از آن به احتمال قوی طبیعی نیست و دستهای خصم آلود دشمن در آن پدیدار است و سبب کاهش غیرطبیعی بارندگی شده است، هنوز هیچ اهتمامی برای شکل و شیوه زندگی و مدیریت جامعه دیده نمی شود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ یادداشت از اکبر بهاری// دنیا در مسیری بی بازگشت قرار گرفته است. نسل امروز دنیا با شکلی ظالمانه در حال بهره کشی سیری ناپذیر از طبیعت است و طبیعت با نسلی روبرو است که فقط به خود می اندیشید و برای رفاه خود از هیچ سواستفاده از طبیعت و آسیب به آن کم نمی گذارد! استثمار نوین به ناعادلانه ترین شکل در حال چپاول زمین این سرزمین همگانی است. کشورهای جهان  سوم خوراک کشورهای به اصطلاح دست اول را باید تامین کنند. بهره کشی و برده کشی نوین!

کشاورزی در دل کویر، توسعه صنعت آب بر در خشکسال ترین و خشک ترین منطقه جهان تا غذاهای پر انرژی اب بر تا اسخر و ورزشهای آبی و سبک زندگی مملو از رفاه مازا!

حال آنکه همه می دانیم زنگ پایان این دوران خوشی سالهاست به صدا در آمده و هیچ تضمینی نیست که نسل بعد ما بتواند در زمین با این شرایط بتواند زندگی کند. جنگلها رو به نابودی گذاشتند و منابع آبی در حال ته کشیدن هستند. ریزگردها و بمب های نمکی ناشی از خشک شدن دریاچه ها به پدیده غالب تبدیل شدند. ناقوس جنگ هم شنیده می شود و کشورهای همسایه غارت منابع آبی را شروع کردند و امروز بیش از سلاح های جنگ افروز، این منابع آبی است که دست برتر در مناقشات است. ترکیه امروز نفس عراق و نبض شامات را گرفته است که بر ایران نیز تاثیر گذاشته است.

در این دنیای روبه بحران های زیستی که ایران در قلب آن قرار گرفته است که البته بخشی از آن به احتمال قوی طبیعی نیست و دستهای خصم آلود دشمن در آن پدیدار است و سبب کاهش غیرطبیعی بارندگی شده است، هنوز هیچ اهتمامی برای شکل و شیوه زندگی و مدیریت جامعه دیده نمی شود.

در بعد کلان نه حکومت درست به وظیفه خود اقدام می کند و نه مردم برای خود تکلیفی قائل هستیم و به مثابه همه چیز ، دولت را اول و اخر همه مصیبت ها می دانیم. بله دولت باید سیاست گزاری منطقی و مطابق با شرایط خشک ایران اعمال نماید و سیاست کشاورزی خود را از این شرایط آب پر مصرف و کم بهره به سمت زراعت گیاهان خشکزی و آبیاری نوین سوق دهد. وزارت نیرو را به سمت انرژی های تجدیدپذیر سوق دهد و مدیریت آب شرب شهری را اصلاح کند و برای هر خانواده متناسب با شرایط کشور سرانه مصرف آب و برق تعیین کند و بر رعایت ان قانون پایمردی کند. برای استفاده شاهانه دستگاهای اداری از آب و برق و گاز پایان دهد. ادامه در کامنت

اگر این را بتوانیم به جامعه متوجه کنیم شاید آن موقع مردم راحتر بتوانند صرفه کنند. به طور مثال همه می دانیم خودرومان در 100 کیلومتر چه اندازه بنزین مصرف می کند، ولی نمی دانیم یک اطو در وسط ظهر چه اندازه برق هدر می دهد؟ برای هر خانه بتوانیم ممیزی انرژی انجام دهیم و سوراخ سمبه های هدر ده انرژی را شناسایی کنیم شاید بهتر بتوانیم صرفه جویی کنیم.

وزارت های فرهنگ ساز تکانی به خود دهند و سرفصل های درسی و فرهنگی را بر پایه زندگی متوقعانه پیش ببرند و دانشگاه ها بیدار شوند. شهرداری ها از این فضای سبز آب بر غیر ضرور به قوانین طبیعت احترام بگذارد. صنایع متناسب با انرزی و منابع آب .و منطبق بر محیط توسعه پیدا کنند.

بر همه اینها که گذشت قانون های سبز و مدیریت های پایدار بی شماری است ولی هنوز باورمان نشده روبه پایان هستیم بنابراین همچنان نسخه های منسوخ دیروزی را دوباره می پیچیم. خوزستان این روزها با گرم ترین روزهای خود دست و پنجه نرم می کند و شرجی نیز باری برآن افزوده است. مصرف برق به حداکثر خود رسیده است و هر آن ممکن است یاری پاسخ به نیاز را نداشته باشد و این یعنی یک فاجعه مردمی!

نسخه چیست؟ همان قبلی یعنی تعطیلی! صنایع و تولید که از همان نخستین روزهای گرم پی تعطیلی را به خود می مالند و سایر ادارات نیز به تعبیر این فیلم طنزی که اخیرا خیلی پخش شده در برزخ تعطیلی و عدم تعطیلی هستند. ما مردم نیز سرخوش از این تعطیلی . بزرگترین درگیری ذهنی مان اعلام زمان تعطیلی است!حال انکه در این وضعیت ما کم مقصر نیستیم و لازم است ما هم قبول مسئولیت کنیم.

برای این شرایط دشوار تا کی می توانیم با تعطیلی و عدم تعیلیلی پیش برویم؟ قطعا خیلی نه! چه باید کرد؟ مثل هر پدیده دیگر باید گرما و نبود انرژی نامحدود را بپذیریم و باور کنیم و بدانیم همه در این مساله باید کمک کنیم.

در وهله دوم پس از اینکه این واقعیت را پذیرفتیم باید زندگی خود بدان شرایط تطیبق دهیم و نه اینکه سختی کشیم ولی رفاه بهینه را بپذیریم. از زمان استفاده از کولر با دمای مناسب تا استفاده از انرژی خورشیدی برای گرم کردن آب برای مصارف خانگی و استحمام تا خاموش کردن وسایل سرمایشی در ساعت غیرضرور تا بهینه کردن مصارف مولد گرما در آشپرخانه تا ..
در دهله سوم دولت باید شرایط این زندگی را برای مردم تسهیل کند. از توسعه انرژی خورشیدی در خانه ها تا صنایع ، تنظیم ساعات ادارای متناسب با شرایط گرما(به طور مثال اکنون که بسیاری از استانها با این گرما روبرو هستند چرا نباید سیستم اداری در ساعات خنک فعال شود به جای وسط ظهر مثال 7عصر تا 11شب). این دورکاری که به سبب کرونا ایجاد شد چرا نباید در این شرایط بحران انرژی استفاده شود؟ ادارات از این دورکاری مفید برای خدمت به مردم استفاده کنند. ادارات مجبور شوند برای دورکاری تنظیم شوند.

در وهله چهارم به تعبیر یک اساتید انرزی نیاز به ممیزی انرژی داریم. هیچ یک از ما نمی دانیم دقیقا به چه اندازه برق مصرف می کنیم و این چه ابعادی دارد؟

یادداشت از اکبر بهاری

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
مورینیو: اگر VAR اشتباه کرده باشد، فوتبال به ایران یک سکوت بدهکار است
رونمایی از موج سوم طرح «احوالپرسی از دانشجویان» با تمرکز بر پساجنگ
نخست وزیر عراق: روابط ما با ایران مبتنی بر حسن همجواری و احترام است
اطلاعیه جدید مرکز وکلای قوه قضاییه برای پذیرفته‌شدگان آزمون کارشناسی
سردار رضایی: پاسخ نقض تفاهم‌نامه توسط آمریکا سریع و کوبنده خواهد بود
ایران قربانی یک صحنه بحث‌برانگیز شد
همراهی زنان و کودکان بخشی از حکمت عاشورا
ماجرای اهدای «زمین چهارباغ» با دستور رهبر شهید انقلاب
خدمات مادر و کودک در مسیرهای مراسم تشییع رهبر شهید ارائه می‌شود
برگزاری تشییع پیکر رهبر شهید در مشهد به صورت هوایی
آزمون‌های امروز و فردا دانشگاه علمی کاربردی در سامانه «ویانا» لغو شد
حمله تند زلاتان به داوری دیدار ایران و مصر
تجارت با ایران ادامه دارد/ پروژه‌های مشترک هسته‌ای متوقف نشده‌اند
وزیر ارتباطات خواستار خارج شدن سایت‌های ارتباطی از اولویت قطع برق شد
برنامه‌ حمایتی بانک مرکزی از مشتریان بانک‌های دارای اختلال
CNG چطور می تواند ناجی سوخت کشور شود؟
سومین برد ساحلی‌بازان هندبال ایران در مسابقات قهرمانی جهان ۲۰۲۶
نشست مسئولان برگزاری مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب با عراقچی
حمایت از شرکت‌ها برای توسعه زیرساخت‌های پردازشی هوش مصنوعی
فیفا به ایران بدعهدی کرده است/ اگر حذف هم شویم باید از ما تقدیر شود
هشدار نارنجی مدیریت بحران تهران؛ وزش باد شدید و گردوخاک در راه است
آزمون‌های امروز و فردا دانشگاه علمی کاربردی در سامانه «ویانا» لغو شد
تحویل ۱۲۰۰ واحد خوابگاه متأهلی به دانشجویان تا مهرماه
فراهم شدن امکان ویرایش حوزه آزمون پذیرش دستیار تخصصی
پرونده پیگیری اعتراض به کسورات دانشجومعلمان ۵ ساله شد
چالش های دانشجویان و محققان؛ چگونه تحریم های سرویس های علمی و خارجی را دور بزنیم؟
آغاز مصاحبه مجازی پذیرفته شدگان دکتری دانشگاه آزاد از امروز
آخرین وضعیت قوانین ترمیم نمره و ایجاد سابقه تحصیلی ۱۴۰۵
ضرورت بازنگری رشته‌های دانشگاهی برای دوران پساجنگ
حضور وزیر علوم در همایش بین‌المللی فناوری‌های نوین آموزشی در استانبول
امروز آخرین فرصت ثبت نام در پذیرش کاردانی به کارشناسی ۱۴۰۵
صدور کارت نخبگان کلید خورد؛ تمرکز بر حمایت‌های تخصصی به جای خدمات رفاهی
جزییات ثبت نام ترم تابستانی دانشجویان پیام نور اعلام شد
تغییر برنامه زمانی امتحانات دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر
حمایت مرکز همکاری‌های علمی وزارت علوم از ابتکارات نوآورانه دانشگاه‌ها
آیین‌نامه جامع مدیریت دانشگاه‌ها به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال شد
کارگاه توان‌افزایی مصاحبه‌کنندگان دکتری ۱۴۰۵ با حضور مدیرکل پژوهش دانشگاه آزاد برگزار شد
شالچی: دانشگاه هنر ایران «خانه تخیل ملی» و «زبان عاطفی جامعه» است/ ضرورت خروج هنر از آتلیه‌ها و نقش‌آفرینی در حل مسائل شهری
پاسخ رئیس بنیاد ملی نخبگان به ابهامات جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی
تعویق یک هفته‌ای امتحانات پایان‌ترم/ غیبت در امتحانات باعث حذف درس نمی‌شود
چالش‌های پنهان دانشجویان تحصیلات تکمیلی کشاورزی
تمدید مهلت ثبت‌نام دوره تابستانی دانشگاه علوم پزشکی هوشمند
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top