تاریخ انتشار: شنبه 1401/05/01 - 10:22
کد خبر: 438928

ناامیدی رئیس MI۶ از احیای برجام و مهار دوباره ایران

ناامیدی رئیس MI۶ از احیای برجام و مهار دوباره ایران

رئیس سرویس جاسوسی انگلیس می‌گوید: تردید دارد که ایران، قصدی برای بازگشت به برجام داشته‌ باشد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ روزنامه کیهان در ستون اخبار ویژه خود نوشت: ریچارد مور در جریان همایش امنیتی اسپن در کلرادوی آمریکا گفت: فکر نمی‌کنم که رهبر جمهوری اسلامی ایران دنبال توافق باشد. در عین حال ایرانی‌ها نمی‌خواهند به مذاکرات پایان دهند، بلکه می‌خواهند مذاکرات همچنان ادامه‌دار باشد.

وی دستیابی به توافق درباره احیای برجام را بهترین ابزار برای محدود کردن برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی خواند، اما گفت: متقاعد نشده‌ام که به این نقطه خواهیم رسید. بعید است که آن توافق احیا شود و فکر نمی‌کنم طرف‌های شرکت‌کننده در مذاکرات بتوانند توافق هسته‌ای را احیا کنند.

ریچارد مور، رئیس MI۶، می‌گوید: من فکر می‌کنم که توافق کاملا روی میز است‌ و قدرت‌های اروپایی و دولت آمریکا، اینجا همگی در این مورد صحبت می‌کنند. من فکر نمی‌کنم که چین و روسیه، مانع این توافق شوند، اما فکر هم نمی‌کنم که ایران هم خواهان این توافق است.

رئیس ام‌آی۶ همچنین اعلام کرد که تلاش‌های اطلاعاتی انگلیس در حال حاضر بیشتر از هر کشوری بر روی چین تمرکز دارد. او گفت: رئیس‌جمهور چین باید درک کند که هرگونه اشتباه در حساب و کتاب که باعث حمله به تایوان شود، منجر به پیامدهای وخیم خواهد شد.

مور ادامه داد: هنوز زود است که بدانیم آیا چین از ماجراجویی پوتین در اوکراین عبرت گرفته است یا خیر.

اظهارات مور درباره عدم احتمال برجام به شکل سابق، درک و دریافت درستی است چرا که هم عبرت‌های برجام در زمینه کلاهبرداری آمریکا و اروپا و ایراد خسارت به ایران همچنان تازه است و هم این که در ایران، دولت و مجلس انقلابی سر کار هستند که اجازه نمی‌دهند خسارت‌های هنگفت برجام تکرار شود.

یادآور می‌شود رئیس وقت سرویس جاسوسی انگلیس، مهر ۱۳۹۴، از انگیزه واقعی غرب در انعقاد برجام رونمایی کرده و به شبکه CNN گفته بود؛ «برجام ظرف ۱۵ سال آینده ایران را به کشوری میانه‌رو تبدیل خواهد کرد. ما شاهد کشوری هستیم که در مرحله انتقال از پایه‌های انقلابی به کشوری نُرمال‌تر قرار دارد. اما در داخل ایران در این مسیر، چالش وجود دارد. دیدگاه‌های متفاوتی در ایران درباره آینده این کشور وجود دارد... ما نیاز به صبر استراتژیک داریم تا به تحولات در ایران ظرف ۱۰-۱۵ سال برجام فرصت توسعه و تکامل بدهیم. این احتمال وجود دارد که ماهیت انقلابیگری ایران در دوره ۱۵ ساله برجام تغییر کند و به کشوری نرمال‌تر تبدیل شود».

همچنین ریچارد ‌هاویت (تهیه‌کننده سند راهبردی اتحادیه اروپا درباره روابط با ایران) در این‌باره گفته بود: «توافق هسته‌ای (برجام)، یک نقطه عطف بود؛ هرچند که همه مشکلات ما با ایران درباره اسرائیل، دموکراسی و حقوق بشر حل نشده است... ما باید دفتر نمایندگی اتحادیه اروپا را در تهران افتتاح کنیم و گفت‌وگو درباره حقوق بشر در ایران را از سر بگیریم. نیروهایی در داخل ایران، در حال اعمال فشار بر حاکمیت هستند و ما امیدواریم گزارش ما نیز باعث پیشرفت در این زمینه شود. اکنون اروپا در ایران نفوذ دارد ولی آمریکا از این نفوذ برخوردار نیست. ما می‌خواهیم از این اهرم استفاده کنیم و به سوی ساختار جدید امنیتی در خاورمیانه حرکت کنیم»!

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
احمد میدری گزینه اصلی وزارت کار کیست؟
اصرار یک بازیکن به ماندن زوری در استقلال
۱۰ سناریوی محتمل درباره نحوه مجازات اسرائیل از سوی ایران +جزئیات
کاهش شدت گرما از امروز در این استان‌ها |
اقتصاد ایران در ۳ سال گذشته چقدر رشد کرد؟
ترامپ: اقدام بدی علیه ایران انجام نمی‌دهم
زلزله منطقه غرب آسیا را لرزاند
بازیکن استقلال تنبیه شد
اولین واکنش سعید جلیلی به کابینه پزشکیان +فیلم
قهرمان المپیک مدالش را به حراج می گذارد
واکنش فوری ایران به بیانیه فرانسه، آلمان و انگلیس
استقبال کم‌نظیر از شهر کودکان حسینی در محرم شهر
نخست وزیر انگلیس هم با رئیس‌جمهور ایران تماس گرفت
این ۲ وزیر بعید است رای اعتماد بگیرند
استقرار حمام‌های صحرایی در نجف و کربلا
بیت‌کوین صعود می‌کند؟
صفحه نخست روزنامه‌های سه‌شنبه ۲۳ مرداد
ماجرای پیاده شدن ظریف از قطار دولت چه بود؟
تکریم و معارفه معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور
از ابتدای جنگ غزه، ۱۰ هزار نفر از فلسطینیان بازداشت شده‌اند
عمره معطل چیست؟
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top