تاریخ انتشار: شنبه 1401/05/08 - 08:02
کد خبر: 439589

تخفیف ۲۰ درصدی روغن خوراکی در بازار

تخفیف ۲۰ درصدی روغن خوراکی در بازار

به علت ارزان بودن روغن خوراکی در ایران نسبت به کشورهای همسایه، در سال‌های اخیر در کشورهای عراق، افغانستان و پاکستان نیز روغن یارانه‌ای ایران به‌طور قاچاق منتقل می‌شد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از ایرنا، با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، احتکار روغن، افزایش بی‌رویه صادرات محصولات حاوی روغن و خروج غیرقانونی روغن از کشور کاهش پیدا کرد؛ این در حالی است که پیش از این به دلیل پایین بودن نرخ روغن خوراکی داخلی نسبت به کشورهای همسایه با قاچاق این محصول مواجه بودیم.

درواقع به علت ارزان بودن روغن خوراکی در ایران نسبت به کشورهای همسایه، در سال‌های اخیر در کشورهای عراق، افغانستان و پاکستان نیز روغن یارانه‌ای ایران به‌طور قاچاق منتقل می‌شد و منابع ارزی ملت ایران به جیب کشورهای همسایه می‌رفت.

در پی اصلاح نظام یارانه‌ای قیمت مصوب برای مصرف‌کنندگان روغن مایع آفتاب‌گردان ۸۱۰ گرمی پخت‌وپز ۶۳۰ هزار ریال و روغن مایع ۸۱۰ گرمی سرخ‌کردنی ۶۲۰ هزار ریال تعیین شد.

طبق گزارش مرکز آمار ایران از نرخ اقلام خوراکی مناطق شهری در خردادماه امسال، روغن رکورددار افزایش قیمت اقلام خوراکی شد به طوری که روغن نباتی جامد ۲۴۷ درصد و روغن مایع ۲۳۳ درصد رشد داشته‌اند.

اما با گذشت ۲.۵ ماه از اجرای این طرح و با وفور کالا در کشور، قیمت روغن خوراکی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای روند کاهشی به خود گرفته به طوری که برخی شرکت‌ها اقدام به کاهش قیمت و تخفیفات ۲۰ درصدی روی کالاهای خود کرده‌اند.

البته ناگفته نماند که در پی جنگ اوکراین و روسیه با افزایش جهانی قیمت غلات و روغن در دنیا روبرو شدیم اما با این وجود اکنون نرخ جهانی این کالا نیز روند کاهشی پیدا کرده که همین امر در قیمت‌گذاری شرکت‌ها در بازار داخلی نیز بی‌تأثیر نیست.

نیاز ماهانه کشور به روغن خوراکی بین ۱۴۰ تا ۱۶۰ هزار تن و نیاز سالانه بین ۱.۵ تا ۲ میلیون تن است، البته هر ساله نزدیک ۵۰۰ هزار تن روغن خوراکی از محل روغن‌کشی‌های داخلی تأمین می‌شود.

در سال‌های اخیر میزان ورود روغن خام کشور بین ۹۰۰ هزار تن تا یک‌میلیون و ۹۰۰ هزار تن بوده است. بر اساس آمار سال ۱۴۰۰ حدود ۱.۹ میلیون تن روغن خام به ارزش ۲.۵ میلیارد دلار وارد کشور شده بود.

در سال ۱۴۰۰ نزدیک ۲ میلیون و ۲۷۰ هزار تن دانه روغنی وارد کشور شد که از این میزان نزدیک ۴۰۰ هزار تن روغن خام از محل واردات دانه‌های روغنی تأمین شد.

وضعیت تولید بیانگر آن است که کمبودی در روغن خوراکی موردنیاز خانوار، صنف و صنعت نداریم و روغن به میزان کافی در کشور موجود است.

کل مصرف اردیبهشت‌ماه سال ۱۴۰۱ روغن خوراکی کشور نزدیک ۱۳۵ هزار تن شد درحالی‌که در مدت مشابه سال ۱۴۰۰ این رقم ۲۰۹ هزار تن بود که حدود ۳۵ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

مصرف روغن خانوار در اردیبهشت‌ماه سال ۱۴۰۱ نزدیک ۸۴ هزار تن است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۳۶ هزار تن بود که حدود ۳۸ درصد کاهش داشته است.

روغن صنف و صنعت در اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۱ حدود ۵۰ هزار تن شد درحالی‌که در سال ۱۴۰۰ حدود ۷۲ هزار و ۴۰۰ تن بود که ۳۰ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

به گفته برخی کارشناسان، حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی به کُند شدن قاچاق کالاهای اساسی به خارج از کشور منجر شد، زیرا تخصیص یارانه به روغن باعث شده بخش عمده‌ای از این محصول با قیمت‌های بالا از مرزها به شکل قاچاق خارج شود.

همچنین سال گذشته با تقاضای کاذب مصرف روغن خوراکی در کشور روبرو بودیم که با حذف و اصلاح ارز ۴۲۰۰ تومانی و واقعی شدن قیمت‌ها علاوه بر کاهش قاچاق، مصرف نیز به سمت واقعی شدن حرکت کرد؛ آمارها در کشور نشان می‌دهد که یکی از پرمصرف‌ترین کشورها در مصرف روغن خوراکی بودیم که با اصلاح نظام یارانه‌ای مصرف این محصول بین ۳۰ تا ۴۰ درصد در ماه‌های اخیر کاهش یافت که همین امر در سلامت جامعه نیز اثرگذار خواهد بود.

پیش از این نیز «امیر هوشنگ بیرشک» دبیر انجمن صنایع روغن نباتی کشور در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا در خصوص وضعیت تولید و توزیع روغن نباتی در کشور گفته بود: در حال حاضر روغن موردنیاز کشور تأمین است و کمبودی در این خصوص نداریم و همچنین با اصلاح نظام یارانه‌ای قیمت روغن اصلاح‌شده و اکنون با قیمت‌های مصوب و جدید به بازار عرضه می‌شود و هیچ برنامه‌ای برای افزایش مجدد قیمت روغن در کشور نداریم.

تولیدکنندگان به استقبال از تصمیم دولت رفتند

در حالی که بر اساس تصمیم وزارت صمت قرار شده است از فردا شنبه تولیدکنندگان روغن قیمت محصولاتشان را ۱۰ تا ۲۵کاهش دهند، ‌گزارشها از مغازه‌ها و فروشگاه‌ها حکایت از آغاز تخفیف تولیدکنندگان برای فروش روغن حکایت دارد. یکی از کارخانجات بزرگ قیمت انواع محصولات روغن خود را ۲۰ درصد کاهش داده است.

تخفیف ۲۰ درصدی روغن خوراکی در بازار

پیش از این مهدی برادران معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به دستور وزیر صمت برای کاهش قیمت انواع روغن نباتی گفته بود: این دستورالعمل از شنبه هشتم مرداد برای تمام کارخانجات روغن کشور لازم الاجرا است.

وی هدف از این کار را حمایت از مصرف کنندگان اعلام کرد و گفت: همه کارخانجات ملزم به کاهش قیمت هستند و با واحدهای که از این دستورالعمل پیروی نکند، برخورد خواهد شد.

معاون وزیر صمت درباره روغن‌های فعلی موجود در بازار با قیمت قدیم نیز گفت: قرار است برای این روغن‌ها نیز تخفیفات در نظر گرفته شود.

برادران عنوان کرد: این کاهش قیمت به دنبال برنامه دولت برای کاهش تعرفه واردات مواد اولیه مورد نیاز کارخانجات روغن اعمال می‌شود.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
تیم کشتی آزاد جوانان ایران نایب‌ قهرمان آسیا شد
بازیکن ۲۹ ساله اولین خرید تارتار شد
آغاز فروش بلیت قطارهای فوق‌العاده تهران مشهد
پیروزی تیم ملی بسکتبال ایران مقابل سوریه درپنجره سوم انتخابی جام جهانی
هشدار نارنجی هواشناسی برای ۹ استان
گزارش تصویری| روز دوم وداع با رهبر شهید انقلاب در مصلی امام خمینی (ره)
نتانیاهو: من و ترامپ دیدگاه مشترکی داریم
تصمیم حدادی برخلاف خواست هواداران پرسپولیس/ موضع‌گیری مقابل تارتار
آماده‌باش ناوگان درمانی در مراسم تشییع رهبر شهید
حملات رژیم صهیونیستی به لبنان/ پرواز پهپاد اسرائیلی بر فراز بیروت
سه مربی جدید تیم فوتبال پرسپولیس مشخص شدند
تفاوت مانومتر روغنی، خشک و استیل؛ کدام مدل برای صنعت شما مناسب‌تر است؟
نحوه رفع ارور E۱ پکیج ایران رادیاتور
انصاری: محیط زیست در نگاه رهبر شهید امر تجملاتی نبود
بعد از تعویض پلاک میشه ماشین ثبت نام کرد؟
کفپوش چوبی بخریم یا نه؟ راهنمای کامل انتخاب و خرید
علت گرم نشدن آب پکیج چیست؟ راهنمای قدم به قدم عیب یابی قبل از تماس با تعمیرکار
گاردین: سوگواری رهبر شهید در مصلای تهران آمیخته با شعارهای انتقام بود
پرفروش‌ترین خوراکی‌های وارداتی ۲۰۲۶ با قیمت عالی
اشتباهات رایج در پاک کردن لکه آب سیب از روی فرش
زمان وداع با پیکر رهبر شهید انقلاب تمدید شد
بازدید دکتر حبیبی از روند آماده‌سازی دانشگاه‌های علوم پزشکی برای میزبانی از زائران دانشجو
تعطیلی سازمان مرکزی و واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در روز چهارشنبه
پژوهشگاه ملی سرطان جهاددانشگاهی آماده خدمت‌رسانی به عزاداران رهبر شهید
روایتی از ۴ دهه ارتباط دانشگاه صنعتی شریف با رهبر قائد انقلاب
بسیج همه‌جانبه دانشگاه آزاد اسلامی در خدمت زائران امام شهید
سه شرط معافیت دانشجویان داروسازی از آزمون پایان دوره اعلام شد
دانش‌آموزان چه معلمی را حرفه‌ای می‌دانند؟
آیا اعتماد عمومی به علم کاهش یافته است؟
اجلاس معاونان آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه‌های کشور در اردبیل به کار خود پایان داد
امکان اسکان دانشجویان غیربومی دانشگاه شهید بهشتی در خوابگاه‌ها
دانشگاه محقق اردبیلی مسیر توسعه را با جدیت طی می‌کند
دعوت اندیشکده جهاددانشگاهی برای تدوین مدل بومی انسجام اجتماعی
مشارکت ۶۹ دانشگاه علوم پزشکی در مراسم تشییع رهبر شهید
مرحله کتبی آزمون پذیرش فلوشیپ پزشکی برگزار شد/ تغییر زمان مرحله شفاهی
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top