تاریخ انتشار: پنجشنبه 1401/05/20 - 08:54
کد خبر: 440798

علائم خطرناک کم آبی بدن

علائم خطرناک کم آبی بدن

بزرگ‌سالان در پی کم آب شدن بدن با نشانه‌هایی مانند سرگیجه، سردرد، خستگی و ادرار تیره و کم‌حجم مواجه می‌شوند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از اقتصادنیوز، کارشناس ارشد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: کم‌آبی در بدن به حالتی گفته می‌شود که بیش ازآنچه آب مصرف می‌کنید، آن را از دست دهید.

فاطمه پوربهی روز جمعه اظهار کرد: دلایل کم‌آبی متعدد هستند اما شایع‌ترین علل آن بر اساس گروه‌های سنی متفاوت است.

وی تصریح کرد: در کودکان، بیشترین دلیل کم‌آبی بدن، اسهال و استفراغ شدید است درحالی‌که بیشتر افراد مسن به دلیل شرایط معمول فیزیولوژیک و همچنین مصرف داروهای مختلف در این سنین، کم‌آبی را در بدن خود تجربه می‌کنند. پوربهی افزود: نکته بسیار مهم در پیشگیری از کمبود آب در بدن، شناسایی علائم کم آب شدن بدن است، بیشتر افراد با تکیه بر حس تشنگی، نیاز خود به دریافت آب را برآورد می‌کنند درحالی‌که تشنگی شاخص مناسبی از نیاز بدن به آب و مایعات نیست.

وی افزود: بسیاری از افراد تا زمانی که آب بدنشان کم نشده باشد، احساس تشنگی نمی‌کنند درحالی‌که مصرف آب باید به‌طور منظم و پیش از آنکه حس تشنگی شدید روی دهد انجام شود.

پوربهی تصریح کرد: کم‌آبی در نوزادان و کودکان با علائمی مانند بی‌حالی و گیجی، گریه بدون اشک و خشکی دهان و زبان همراه است.

وی افزود: اغلب بزرگ‌سالان در پی کم آب شدن بدن با نشانه‌هایی مانند سرگیجه، سردرد، خستگی و ادرار تیره و کم‌حجم مواجه می‌شوند.

پوربهی اضافه کرد: کم‌آبی عوارض بسیار زیادی در بدن شخص بر جای می‌گذارد. اگر در طولانی‌مدت به‌اندازه کافی آب مصرف نشود احتمال به وجود آمدن مشکلات کلیوی، سنگ کلیه و نارسایی‌های کلیه افزایش می‌یابد. ضمن آنکه کم آب شدن بدن بخصوص در ورزشکاران باعث گرمازدگی و افزایش دمای بدن می‌شود.

وی افزود: کم‌آبی همچنین باعث شوک هایپوولمیک می‌گردد، حالتی که در آن حجم خون شخص بسیار کاهش‌یافته و فرد را در معرض عوارض ناشی از افت فشارخون و کاهش اکسیژن‌رسانی به بافت‌ها قرار می‌دهد.

وی تأکید کرد: برای پیشگیری از کم‌آبی در بدن لازم است به‌طور متوسط خانم‌ها روزانه ۸ تا ۱۰ لیوان و آقایان ۱۰ تا ۱۲ لیوان آب و مایعات مصرف کنند که نصف این میزان باید از آب تأمین شود، بقیه نیاز بدن به آب را می‌توان با مصرف سایر مایعات و همچنین مصرف منظم و روزانه میوه و سبزیجات تأمین کرد.

کارشناس ارشد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: قهوه و چای پررنگ به دلیل وجود کافئین و کاتچین دارای اثرات دیورتیک و ادرار آوری هستند و مصرف زیاد آن‌ها باعث دفع آب از بدن و تشدید کم‌آبی می‌شود.

وی تصریح کرد: نکته بسیار مهم آن است که برای نگهداری بیشتر آب در بدن به‌خصوص در دمای بالا و تحت فعالیت‌های شدید ورزشی و غیر ورزشی، بهتر است بخشی از نیاز به مایعات در طول روز از نوشیدنی‌های ورزشی دارای الکترولیت‌های مورد نیاز بدن مانند سدیم و پتاسیم تأمین شود تا ضمن دریافت کافی آب، الکترولیت‌هایی که حین تعریق از بدن دفع شده‌اند نیز جایگزین شود.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
گزارش تصویری| روز اول وداع با رهبر شهید انقلاب در مصلی امام خمینی
حمله جدید رژیم صهیونیستی به غزه
تکذیب شایعات تولد نوادگان رهبر شهید در اروپا
ظرفیت انتقال آب به قم برای مراسم تشییع رهبر شهید افزایش می‌یابد
همایش بین‌المللی «امام خامنه‌ای؛ جاویدان مقاومت» برگزار شد
افزایش ۴۰ درصدی ورودی خودروها به تهران در دو روز گذشته
بررسی طرح ویژه مراسم تشییع قائد شهید در نجف اشرف
فیلم| فتاح: آخرین خدمت قائد شهید، فدا کردن جان خود بود
مراسم وداع با رهبر شهید انقلاب(بخش اول) +عکس
مصیبت شهادت امام شهید تمامی کشورهای اسلامی را متأثر ساخت
آمادگی کامل وزارت کار برای اسکان زائران و خدمات درمانی
استقرار بیش از ۳۰۰ تانکر آبرسانی در کشور
جهانیان باید بدانند ملت ایران چه رهبر بزرگ و اثرگذاری را از دست داد
راه‌اندازی ۵۵ اکیپ واکنش سریع برای پایداری برق پایتخت
عظمت حضور مردم در بدرقه باشکوه رهبر شهید، سرمایه ماندگار ایران است
شیخ عیسی قاسم: راه امام خمینی و رهبر شهید با قدرت ادامه خواهد یافت
میان رهبران ایران هیچکس به اندازه رهبر انقلاب به سینما باور نداشت
غرفه‌های مادر و کودک در آیین بدرقه کجاست؟
غزل تازه منتشر شده رهبر شهید در وصف عروس شهیدشان
قاب‌های متفاوت از حضور زنان در مراسم وداع با رهبر شهید
مخالفت رهبر شهید انقلاب با حذف ساختار مدیریتی زنان و خانواده
سه شرط معافیت دانشجویان داروسازی از آزمون پایان دوره اعلام شد
دانش‌آموزان چه معلمی را حرفه‌ای می‌دانند؟
آیا اعتماد عمومی به علم کاهش یافته است؟
اجلاس معاونان آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه‌های کشور در اردبیل به کار خود پایان داد
امکان اسکان دانشجویان غیربومی دانشگاه شهید بهشتی در خوابگاه‌ها
دانشگاه محقق اردبیلی مسیر توسعه را با جدیت طی می‌کند
دعوت اندیشکده جهاددانشگاهی برای تدوین مدل بومی انسجام اجتماعی
مشارکت ۶۹ دانشگاه علوم پزشکی در مراسم تشییع رهبر شهید
مرحله کتبی آزمون پذیرش فلوشیپ پزشکی برگزار شد/ تغییر زمان مرحله شفاهی
هم‌افزایی وزارت علوم و دانشگاه‌های تهران جهت برگزاری تشییع رهبر شهید
مستندسازی مراسم رهبر شهید از سوی دانشجویان/ اسکان ۳ هزار زائر در دانشگاه
تشکیل مثلث صنعت، دانشگاه و نظام بانکی، کلید عبور از چالش‌های اقتصادی خراسان رضوی
اعلام زمان آغاز نقل و انتقال و میهمانی دانشگاه آزاد
مدیران باید با درک شرایط جنگی، از جریان علمی و نخبگانی کشور صیانت کنند
روند کاهشی تشکیل خانواده و ازدواج در میان دانشجویان طی سال های اخیر
معاون آموزشی وزیر علوم:دانشگاه باید کانون وحدت و بازسازی اجتماعی در جامعه باشد
فراخوان بسیج دانشجویی البرز برای حضور دانشگاهیان در کاروان پیاده‌روی مؤذن‌قیام
تحلیل ۳۱۰ مقاله علمی درباره منظومه فکری رهبر شهید انقلاب در پایگاه SID
محدودیت تردد در دانشگاه شریف همزمان با برگزاری آزمون کارشناسی‌ارشد
حضور ۷۶ دانشگاه از ایران در رتبه‌بندی جهانی ISC ۲۰۲۵؛ بهترین دانشگاه کشورهای اسلامی کجاست؟
معاون آموزشی جهاددانشگاهی: پژوهشکده توسعه‌وبرنامه‌ریزی باید به نهادی مسئله‌محور تبدیل شود
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top