تاریخ انتشار: یکشنبه 1401/06/20 - 15:20
کد خبر: 443710

به نیم میلیون رسیدن قیمت پیتزا !

به نیم میلیون رسیدن قیمت پیتزا !

با افزایش نرخ مواد اولیه، منو رستوران‌ها و فست فودها نجومی شده و یک وعده شام ساده در رستوران و فست فودی‌ها جیب افراد را خالی می‌کند، از این رو اغذیه‌فروشی‌ها که روزگاری پر رفت و آمدترین اصناف بودند، اغلب سرشان خلوت شده‌ است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، پیتزا همه این ویژگی‌ها را داشت، نان گردی بود که رویش سیر، پنیر و چند تکه سبزی می‌گذاشتند و در جعبه‌های بزرگی توسط فروشندگان خیابانی به قیمت کمی فروخته می‌شد. هر چند این غذای لذیذ و خوش طعم در دهه ۴۰ شمسی به کشورمان رسید و خیلی زود جای خودش را در منوی غذای ایرانی‌ها باز کرد، ‌ اما در ماه‌های اخیر به دلیل جهش قیمت‌ مواد غذایی، به یک غذای لاکچری تبدیل و کم کم از سبد غذایی دهک‌های متوسط و پایین جامعه حذف شده است.

کافیست سری به مغازه‌های فست‌فود و اغذیه‌فروشی‌های نقاط مختلف شهر بزنیم تا دستمان بیاید که این نان پرملات و خوشمزه که قرن‌ها پیش به عنوان غذای فقرا ابداع شد و تا مدتی پیش جزو پرفروش‌ترین غذای فست‌فودها بود، با رشد سرسام‌آور قیمت مواد غذایی، از سبد غذایی بسیاری از خانوارها خارج شده است. صاحب یکی از فست‌فودی‌های محدوده محله نارمک که محله‌ای متوسط به حساب می‌آید، معتقد است در ماه‌های اخیر و بعد از گرانی چند برابری پنیر پیتزا، نان و کالباس و سوسیس، قارچ و سایر مخلفات پیتزا، مشتری‌هایشان از نصف کمتر شده است.

او می‌گوید: «غذا خوردن در بیرون از خانه دیگر یک تفریح لاکچری به حساب می‌آید و دهک‌های پایین و متوسط قادر نیستند برای صرف غذا به بیرون از منزل بروند و این موضوع باعث شده اغذیه‌فروشی‌ها به سختی از پس اجاره و هزینه‌های جانبی مغازه بربیایند.»

مالک یکی از پیتزافروشی‌های محدوده سیدخندان هم می‌گوید: «قیمت یک پیتزا متوسط بدون نوشیدنی و سالاد از ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تومان شده و چون ساکنان این منطقه اغلب اداری و کارمند هستند، پرداخت این رقم برایشان سنگین است.»

او ادامه می‌دهد:‌ «برخی از مشتری‌ها منو را که می‌بینند از سفارش غذا منصرف می‌شوند یا در رودربایستی نهایتا یک سیب زمینی سفارش می‌دهند.»

فروش فست‌فودها نصف شده است

با افزایش نرخ مواد اولیه، منو رستوران‌ها و فست فودها نجومی شده و یک وعده شام ساده در رستوران و فست فودی‌ها جیب افراد را خالی می‌کند، از این رو اغذیه‌فروشی‌ها که روزگاری پر رفت و آمدترین اصناف بودند، اغلب سرشان خلوت شده‌ است.

«علی اصغر میر ابراهیمی» رییس اتحادیه رستوران و سلف سرویس با تایید این موضوع می‌گوید: «بعد از گرانی‌های اخیر، فروش‌ رستوران و فست‌فودها حدود ۴۰ درصد کاهش یافته و دخل و خرجشان جور نیست و بسیاری از آنها در بهترین حالت هزینه اجاره مغازه را تأمین می‌کنند و می‌پردازند.»

با وجودی که افزایش سرسام‌آور قیمت مواد غذایی و گرانی فست‌فودها منجر به کاهش چشمگیر مشتری در اغذیه فروشی‌های مناطق متوسط و کم برخوردار شهر شده و آنها را به اجرای ترفندهایی مثل کاهش وزن و حجم و فروش تکه‌ای پیتزا و … واداشته، اما اغلب فست فودهای معروف مناطق مرفه‌نشین شهر هنوز هم مشتری‌های پروپاقرص خودشان را دارند و به اصطلاح آب در دلشان تکان نخورده است.

آنها با وجودی که با تبلیغات خوش آب و رنگ و با شگردهای مختلف از جمله افزودن برخی مخلفات به غذاها، پخت به سبک خاص و … غذاهایشان را بیشتر از نرخ متعارف به دست مشتری می‌رسانند، اما به قدری سرشان شلوغ است که اگر بدون رزرو جا به آنها مراجعه کنید، ممکن است پشت در بمانید. یک مغازه فست‌فود در محله سعادت‌آباد که به پخت پیتزا به سبک ایتالیایی اسم در کرده، از این نمونه است.

با وجودی که نرخ منوی غذایی این رستوران در محدوده‌ ۲۵۰ هزار تومان است، اما قیمت پیتزاها با افزودن برخی مخلفات مثل قاراچ ترافل، دانه کاج سوسیس لهستانی، آرتیشو، پنیر بوراتیه و بوراتا و … تا ۴۰۰ هزار تومان می‌رسد.

همچنین اگر در برخی روزهای هفته به این رستوران مراجعه کنید خوردن یک پیتزای متوسط حداقل ۵۰۰ هزار تومان برایتان آب می‌خورد. چون به گفته یکی از کارکنان این فست فود در برخی از روزها پنیرهایی که بر روی پیتزاها استفاده می‌شود وارداتی هستند و مستقیم از ناپل ایتالیا می‌رسند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
سید عمار حکیم: منطقه در شرایط بسیار حساسی قرار دارد
پذیرش پژوهشگر پسادکتری در دانشگاه صنعتی امیرکبیر
زمان ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان دکتری ۱۴۰۵ دانشگاه الزهرا(س) اعلام شد
مشهد میزبان کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی است
نیویورک‌تایمز: کنترل ایران بر هرمز با عوارض کم‌هزینه‌تر است
زمان قرعه‌کشی لیگ برتر کشتی اعلام شد
پزشکیان: مردم ایران آگاه‌تر از آنندکه از دشمن فریب بخورند
ناترازی بنزین؛ معادله‌ای فراتر از قیمت
زن ایرانی؛ میان خانواده و پیشرفت
سکوهای اینترنتی مجاز به انجام آزمایش از بیمار نیستند
تیم ملی ایران دوم مهرماه با ازبکستان بازی می‌کند
برنز تکواندوکار دانشگاه شیراز در المپیاد دانشجویان کشور
سامانه حسام فردا برای مدیریت متمرکز حساب‌های بانکی رونمایی می‌شود
برگزاری جلسه دفاع پایان‌نامه کارشناسی ارشد در بازداشتگاه اوین
برنامه ویژه وزارت علوم برای بهبود تغذیه دانشجویان در سال تحصیلی جدید
قالیباف سوژه ترامپ شد!
بزرگ‌ترین تهاجم مالی تاریخ علیه ایران اعتراف به شکست است نه پیروزی
هوش مصنوعی و افت عملکرد دانش‌آموزان در امتحانات
عملیات حشد شعبی علیه بقایای داعش در الانبار
واکنش چین به لفاظی‌های اقتصادی آمریکا علیه ایران
صعود طلا به قله سه‌ماهه با افت ارزش دلار و انتظار برای داده‌های تورمی
پذیرش پژوهشگر پسادکتری در دانشگاه صنعتی امیرکبیر
زمان ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان دکتری ۱۴۰۵ دانشگاه الزهرا(س) اعلام شد
برنامه ویژه وزارت علوم برای بهبود تغذیه دانشجویان در سال تحصیلی جدید
هوش مصنوعی و افت عملکرد دانش‌آموزان در امتحانات
آغاز توزیع کارت ورود به جلسه آزمون المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی
کلید اولیه ۵ آزمون علوم پزشکی منتشر شد/ امکان اعتراض تا ۳ شهریور
آغاز کلاس‌های نیمسال اول دانشگاه صنعتی امیرکبیر از ۲۸ شهریور
راهنمای ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان دکتری دانشگاه علامه طباطبائی اعلام شد
امروز آخرین فرصت شرکت در آزمون دکتری تخصصی و پژوهشی علوم پزشکی ۱۴۰۵
امتحانات ترم تابستان دانشگاه خوارزمی حضوری برگزار می‌شود
تسهیلات ویژه برای قهرمانان ورزشی دانشگاهی/ آمادگی برای سال تحصیلی جدید
پذیرش بدون آزمون دانشجوی زن در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه علوم قضایی
راهنمای ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان دکتری دانشگاه علامه طباطبائی اعلام شد
راهنمای ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان دکتری دانشگاه علامه طباطبائی اعلام شد
آغاز کلاسهای نیمسال اول دانشگاه صنعتی امیرکبیر از ۲۸ شهریور
کلید اولیه ۵ آزمون علوم پزشکی منتشر شد
کلید اولیه آزمون‌های سراسری و پذیرش دانشجو معلم سال ۱۴۰۵ منتشر شد
دانشگاه شریف زمان و مراحل پذیرش پذیرفته‌شدگان دکتری را اعلام کرد
بازنگری سرفصل دروس علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد کلید خورد
خانه‌نشینی دانشجویان انگلیسی به جای زندگی دانشجویی
اعلام زمان نام‌نویسی متقاضیان تدریس در دانشگاه علمی کاربردی
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top