تاریخ انتشار: یکشنبه 1401/08/15 - 20:45
کد خبر: 449538

تحلیل المیادین از سخنرانی اخیر رهبر معظم انقلاب؛

نظام نوین جهانی در حال شکل گیری است

نظام نوین جهانی در حال شکل گیری است

پایگاه خبری شبکه المیادین در تحلیلی خود درباره سخنان اخیر مقام معظم رهبری به روند تحولاتی که منجر به تضعیف آمریکا و غرب شده، اشاره کرد و نوشت که نظم نوین جهانی در حال شکل گیری است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، پایگاه خبری شبکه المیادین در تحلیلی خود درباره سخنان اخیر مقام معظم رهبری به روند تحولاتی که منجر به تضعیف آمریکا و غرب شده اشاره کرده و نوشت که نظم نوین جهانی بر اساس انتقال قدرت سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و علمی از غرب به شرق و گسترش ایدئولوژی مقاومت و جبهه های آن در حال شکل گیری است.

براساس این تحلیل، انزوای ایالات متحده آمریکا، انتقال قدرت به آسیا، گسترش ایدئولوژی مقاومت و توسعه میدان‌های آن، سه مولفه و شاخص اصلی گذار از وضعیت کنونی هستند، روند تحولات جهانی و منطقه‌ ای نیز گواه آن است که ایران و متحدانش در محور مقاومت، پایه‌های نظم نوین جهانی را پایه ‌ریزی خواهند کرد. در ادامه مشروح این گزارش را می‌خوانیم.

المیادین در ادامه نوشت: رهبر ایران، طی سخنرانی اخیر خود، بر اساس داده ‌ها و واقعیت‌ هایی را مطرح کردند که سه ویژگی تغییر نظم نوین جهانی را نشان می ‌دهند، این سه ویژگی عبارتند از: انزوای ایالات متحده آمریکا، انتقال قدرت به آسیا، گسترش ایدئولوژی مقاومت و توسعه میدان‌های آن.

در تحلیل مذکور آمده است: نظریه کلاسیک در روابط بین‌ الملل اشاره می ‌کند که در دوره‌ های انتقال قدرت بین ملت‌ ها، خطرات زیادی وجود دارد که منجر به بحران‌ ها و درگیری‌ های جدی در نظام بین ‌الملل می ‌شود، شاید ما در حال حاضر از طریق عملیات نظامی روسیه در اوکراین، پیامدهای آن را تجربه کنیم. بنابراین آیت‌ الله خامنه ‌ای معیارهایی را تعریف کردند که می‌ توان براساس آنها درباره شکل ‌گیری نظم نوین جهانی صحبت کرد. در این راستا می‌توان با بررسی چند شاخص تجربه شده در عرصه‌های بین‌المللی و منطقه‌ ای، پیشینه خطوط گسترده ‌ای را که رهبر ایران درباره آن صحبت کرد، تحلیل کرد.

انزوای آمریکا

کاهش نقش آمریکا به عنوان بازیگر اصلی در عرصه بین ‌المللی و خروج آن از مهمترین روندهای کلی نظم نوین بین‌ المللی اولین نشانه تغییر است. آیت‌الله خامنه ‌ای نشانه‌ های متعددی از انزوای آمریکا را مشخص می‌ کند، از جمله: مشکلات اقتصادی آمریکا، اشتباه محاسباتی آمریکا در مسائل جهانی مانند افغانستان و عراق و شکست‌ های مکرر آن در شرق آسیا. با توجه به مشکلات اقتصادی در ایالات متحده و در مورد حجم بالای بدهی‌ های ملی این کشور می ‌توان گفت که در چند سال گذشته افزایش قابل توجهی در حجم بدهی‌ ها مشاهده شده است، به گونه ای که از مرز ۳۱ تریلیون دلار گذشته است و رشد آن تبدیل به چالشی واقعی برای دولت واشنگتن شده است.

برآوردها حاکی از آن است که حجم بدهی‌های جهانی آمریکا تا پایان سال ۲۰۲۱ به حدود ۳۰۰ تریلیون دلار رسیده است؛ این بدان معناست که بدهی آمریکا به تنهایی بیش از ۱۰ درصد بدهی جهانی است و در اینجا بزرگی و تأثیر این موضوع مشخص می‌شود. اما مشکل بدهی آمریکا در حال حاضر نه تنها از مبلغ هنگفتی که برای هر شهروند در آمریکا معادل ۹۳۰۰۰ دلار تخمین زده می‌شود، ناشی می‌شود بلکه مشکل در سود خالص این بدهی ‌هاست که اکنون به حدود ۴۵۰ میلیارد دلار در سال می ‌رسد. مشکل دیگر آمریکا تورم است؛ یعنی افزایش شاخص اصلی قیمت مصرف ‌کننده در ایالات متحده که به نرخ هایی فراتر از انتظارات بوده و در سپتامبر گذشته به بالاترین حد خود در ۴۰ سال گذشته رسیده است.

اشتباه محاسباتی آمریکا و عقب‌ نشینی از شرق آسیا

عامل دوم انزوای جهانی ایالات متحده، اشتباه محاسبات آمریکا و عقب‌ نشینی از شرق آسیا است. در بعد راهبردی، خروج آمریکا از افغانستان که در ۱۵ آگوست ۲۰۲۱ پس از ۲۰ سال اشغالگری، به عنوان تصمیمی ناگهانی توصیف شد و این نشان‌ دهنده شکست سیاست‌ های کاخ‌ سفید در طولانی ‌ترین جنگ خود بود. این تصمیم از یک سو، اختلافات عمیق داخلی را از طریق اتهامات و فرار از مسئولیت‌ های متقابل بین اعضای احزاب جمهوری خواه و دموکرات آشکار کرد و از سوی دیگر مشکلات بین ارتش و سیاستمداران در دولت جو بایدن رئیس ‌جمهور آمریکا را نشان داد. علاوه بر تناقضات دیگری که در دوره قبل از خروج آمریکایی‌ ها در میان اعضای ناتو به وجود آمد، آنها ترس ‌های خود را از خروج سریع از افغانستان و عواقب آن ابراز می ‌کردند. از سوی دیگر، همکاری افغانستان و ایران در مواجهه با واقعیت فاجعه ‌بار انسانی پدیدار شد و پس از روی کار آمدن جنبش طالبان، نهادهای مالی بین ‌المللی کمک ‌های خود را به کشور متوقف کردند؛ و واشنگتن حدود ۹.۵ میلیارد دلار از دارایی‌های بانک مرکزی افغانستان را مسدود کرد.

دوم؛ انتقال قدرت به آسیا

دومین روند و نشانه در تغییر نظم نوین جهانی بر اساس دیدگاه آیت ‌الله خامنه ‌ای، انتقال قدرت به آسیاست؛ با توجه به مهم ‌ترین عوامل در بررسی اقتصاد سیاسی کشورها که علاوه بر توانمندی‌ های انسانی شاغل و اندازه آنها، رشد اقتصادی را نشان می ‌دهد، جهان شاهد تغییر قدرت اقتصادی از غرب سرمایه ‌داری مبتنی بر هژمونی به سوی شرق است. شرقی که اکنون به رهبری چین، روسیه و ایران به مدل‌ های اقتصادی جدیدی وابسته شده است، اساساً این مدل ‌های جدید موقعیت این کشورها در عرصه بین‌ الملل، الزامات مردم و منافع حیاتی آنها را در نظر می‌ گیرد. آن هم بدون اینکه سیاست استعماری توسعه ‌طلبانه ‌ای مانند غرب داشته باشند؛ امری که در دو قرن گذشته از سوی غرب افزایش یافته بود.

سوم؛ گسترش ایدئولوژی مقاومت و گسترش جبهه های آن

سومین روند و نشانه مهم در تغییر نظم نوین جهانی بر اساس دیدگاه آیت ‌الله خامنه‌ای، گسترش ایدئولوژی مقاومت و توسعه میدانی آن است. پس از دشوارشدن پیاده ‌سازی ایده «آشوب خلاقانه» که واشنگتن و تل‌ آویو به دنبال ایجاد آن با نیروی نظامی مستقیم در منطقه بودند، غرب به سیاست تنگ‌ کردن حلقه دور ایران، سوریه و حزب ‌الله لبنان و در کنار آنها یمن، عراق و البته مقاومت فلسطین متوسل شد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
ورود پلیس ضد شورش برای متفرق کردن دانشجویان در پاریس +فیلم
رئیسی: تحریم‌ ایران به نتیجه نخواهد رسید
مهلت انتخاب رشته دکتری امروز به پایان می‌رسد
داستانی از نجات یک کسب و کار با پنل پیامکی
بازی‌های بلاک‌چینی: گالا (Gala) پیشگام سرگرمی‌های آینده
بیش از ۳۰ مدل ایده عکاسی طبیعت (پسرانه و دخترانه)
گزارشی از زنده به گورشدن ۲۰ نفر در غزه + جزئیات
دستور مهم رئیسی برای دیوارکشی مرزهای ایران
تجمع دانشجویان حامی فلسطین در نزدیکی کاخ سفید+فیلم
تفاوت چاپ مش و چاپ استیکر در چیست؟
بعد از ژل لب چکار کنیم؟/ تا نخوانده اید تزریق ژل لب انجام ندهید!
ایران برای ایجاد یک پایگاه دائمی در دریای سرخ تلاش می‌کند
چرا مشارکت در دور دوم انتخابات مهم است؟
تحویل مشعل المپیک به فرانسه
جزئیات مشوق‌های مهارت آموزی برای سربازان
زمان تبلیغات داوطلبان مرحله دوم انتخابات
فقط این افراد می‌توانند در دور دوم انتخابات مجلس رأی دهند + جزئیات
کدام ورزشکاران و مربیان در ایران مسلمان شدند؟ +جزئیات
دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها از امروز آغاز شد
حمایت اساتید دانشگاه در آمریکا از دانشجویان حامی فلسطین
کدام دانشگاه‌های آمریکا صحنه اعتراضات دانشجویی حمایت از غزه است؟
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top