تاریخ انتشار: دوشنبه 1401/09/21 - 23:25
کد خبر: 453632

تلاش های آژانس بین المللی انرژی اتمی در حفاظت از نیروگاه زاپوروژیا

 تلاش های آژانس بین المللی انرژی اتمی در حفاظت از نیروگاه زاپوروژیا

رهبران گروه ۷ با انتشار بیانیه‌ای، آنچه را که «تصرف مستمر و نظامی‌سازی» نیروگاه زاپوروژیا و «بی‌ثبات‌سازی عمدی» نیروگاه از سوی روسیه خواندند به شدت محکوم کردند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از مهر، رهبران گروه ۷ با انتشار بیانیه‌ای، آنچه را که «تصرف مستمر و نظامی‌سازی» نیروگاه زاپوروژیا و «بی‌ثبات‌سازی عمدی» نیروگاه از سوی روسیه خواندند به شدت محکوم کردند.

در بیانیه مشترک گروه ۷ که پس از نشست ویدئویی روز دوشنبه تصویب شد، آمده است که کشورهای عضو G۷ از تلاش‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) برای ایجاد منطقه حفاظتی در اطراف نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیا حمایت می‌کنند.

در این بیانیه آمده است: «ما از تلاش‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) برای ایجاد یک منطقه ایمنی و امنیتی حمایت می‌کنیم.»

نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیا بزرگترین نیروگاه هسته‌ای عملیاتی در اروپا است. روسیه در ۲۸ فوریه، در اولین روزهای عملیات نظامی ویژه در اوکراین، کنترل آن را به دست گرفت، هرچند نیروگاه به طور معمول به کار خود ادامه می‌دهد.

در اوایل سپتامبر، یک هیئت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به رهبری رافائل گروسی، مدیر کل، از نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیا بازدید کرد. پس از خروج هیئت از محل، کارکنان آژانس انرژی اتمی به عنوان ناظر در نیروگاه ماندند. بعداً آژانس در گزارش خود که آن را را منتشر کرد، خواستار ایجاد منطقه حفاظتی در اطراف نیروگاه شد تا از حوادث اضطراری که ممکن است ناشی از جنگ پیش آید، جلوگیری شود.

هفته گذشته نیز، مدیر عامل شرکت انرژی اتمی روزنرگواتوم روسیه از حضور دائم نمایندگان آژانس بین المللی انرژی اتمی در نیروگاه اتمی زاپروژیا انتقاد کرد. «رنات کارچا» مشاور مدیر عامل شرکت روزنرگواتوم در مصاحبه با شبکه تلویزیونی روسیا -۲۴ اعلام کرد که قرارگرفتن نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا تحت کنترل آژانس بین المللی انرژی ای اتمی امری غیرممکن خواهد بود، زیرا این سازمان صلاحیت مدیریت نیروگاه‌های هسته‌ای را ندارد.

این مقام مسئول شرکت اتمی روزنرگواتوم در ادامه تاکید کرد که ایده قرار دادن نیروگاه تحت کنترل آژانس بین المللی انرژی اتمی و به واقع تحت کنترل اوکراین، یک سوال حقوقی را موجب می‌شود: اینکه چگونه می‌توان نیروگاه را تحت کنترل آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار داد؟ چنین رویه‌ای نه در منشور آژانس بین المللی انرژی اتمی و نه در سایر اسناد نظارتی بین المللی توضیح داده نشده است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
نسخه طلایی تغذیه برای روزه‌ اولی‌ها
تکذیب حضور یگان ویژه در دانشگاه‌ها
چگونه در ماه رمضان دچار اضافه‌وزن نشویم
شرایط نامساعد اسیران فلسطینی در ماه رمضان
عراقچی: احتمالا پنجشنبه آینده با ویتکاف دیدار کنم
عبور استقلال از قعرنشین لیگ برای رسیدن به صدر
نوری المالکی: برای همکاری منطقه‌ای و بین‌المللی آمادگی داریم
عراقچی: تسلیم نمی شویم، چون ما ایرانی هستیم
تأیید زمان و مکان دور سوم مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا از سوی عمان
مادر حاج احمد متوسلیان آسمانی شد
پزشکیان: اقدامات ایالات متحده را از نزدیک زیر نظر داریم
گفتگوی تلفنی وزیر امور خارجه ایران با همتایان عمانی و عراقی
ارائه گزارش رئیس شورای رهبری حماس از اجرای توافق آتش‌بس غزه به عراقچی
رهبر انصارالله: آمریکا شریک دشمن صهیونیستی در تمامی جنایاتش است
سرگیجه در کاخ سفید؛ وقتی تهدید علیه ایران جواب نمی‌دهد
تماس‌های وزیر خارجه مصر با همتایان ایرانی و عمانی و «ویتکاف»
مسکو: روسیه با وجود تهمت‌های غرب از کوبا و ایران حمایت می‌کند
پزشکیان: اقدامات ایالات متحده را از نزدیک زیر نظر داریم
تجمع دانشجویان در دانشگاه فردوسی مشهد
بخشی از نارضایتی مردم ناشی از عملکرد دستگاه‌ها است
تداوم آموزش حضوری در دانشگاه شریف
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top