به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از مهر، بسیاری از پزشکان امیدوارند با پیوند کبد خوک به بدن انسان با چالش کمبود اعضای اهدایی مقابله کنند. این فرایند نیازمند آن است که نخست کبد حیوان هرچه بیشتر شبیه نمونه انسانی شود.
شرکتی به نام «میرو ماتریکس» نیز مشغول انجام همین فرایند است. جف راس مدیر ارشد اجرایی میروماتریکس در این باره می گوید: ما در اصل عضو را دوباره پرورش می دهیم. بدن انسان آن را دیگر به عنوان یک عضو بدن حیوان شناسایی نمی کند.
میروماتریکس تصمیم دارد نخستین آزمایش انسانی عضو مهندسی شده را در ۲۰۲۳ میلادی انجام دهد.
به محض آنکه سازمان غذا و دارو آمریکا مجوز این آزمایش را صادر کند، نخست تست خارج از بدن بیمار انجام می شود و کبد خوک به مشابه کبد انسان تبدیل شده و نزدیک تخت بیمار قرار می گیرد تا به طور موقت خون وی را فیلتر کند که به دلیل نارسایی کبد قادر به انجام این کار نیست.
اگر فرایند کبد کمکی موفقیت آمیز باشد در گام بعد یک عضو پیوندی مهندسی شده (احتمالاً کلیه) ساخته می شود.
دکتر سندر فلورمن رییس بخش پیوند عضو در بیمارستان مانت سینایی نیویورک که در تحقیق کبد کمکی همکاری می کند، می گوید: این فرایند شبیه یک فیلم علمی تخیلی است اما بالاخره باید از جایی شروع کرد.
البته حیوانات می توانند منابع ایده آلی برای عضو های پیوندی فراهم و اندام های مهندسی زیستی شده نیز به این فرایند کمک می کنند. اما برای آنکه اعضای بدن حیوانی را بتوان برای انسان استفاده کرد، باید سلول های خوک را از آن جدا کرد تا به این ترتیب خطر انتقال ویروس های حیوانی یا پس زدن عضو در بدن انسان از بین برود. البته فرایند مذکور هم اکنون برای مقاصد دیگر در سازمان غذا و دارو آمریکا تایید شده است.
هرچند پروزه میروماتریکس ساده به نظر می رسد، اما انجام آن کار دشواری است. راس در این باره می گوید: ما نمی توانیم میلیاردها سلول را بهم فشار دهیم تا یکباره عضو پیوندی را بسازیم. سلول ها در محیط مناسب به کندی بهم متصل می شوند.
در حال حاضر این شرکت از اندامهای نجاتیافته انسان برای رشد سلولها جهت بازسازی مجدد داربستهای کبد یا کلیه خوک استفاده میکند. دکتر ران شاپیرو متخصص پیوند کلیه در بیمارستان مانت سینایی معتقد است جدیدترین آزمایش های میروماتریکس برای بیمارانی ایده آل است که دیالیز انجام می دهند و باید سال ها در صف انتظار دریافت کلیه پیوندی باقی بمانند.
با این وجود سازمان غذا و داروی آمریکا سوالاتی درباره فرایند کبد کمکی مطرح کرده و به همین دلیل ممکن است انجام آزمایش به تعویق بیفتد.