به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ حجت الاسلام مصطفی رستمی رئیس نهاد رهبری در دانشگاهها در اولین جلسه ستاد ملی ازدواج دانشگاهیان که امروز چهارشنبه (۱۴ دی) در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد، گفت: در حال حاضر جمعیت یکی از مشکلات اصلی کشور است، بنابراین باید جزو دغدغههای جدی تمام دستگاهها یا نهادهای کشور باشد.
وی درباره اهمیت ازدواج جوانان عنوان کرد: اگر نرخ ازدواج بالا رود، آمار فرزندآوری نیز بیشتر خواهد شد. همچنین تجرد قطعی جوانان به ویژه دختران نیز کاهش مییابد.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها گفت: از سالهای ۹۲ تا ۱۴۰۰ شاهد کاهش نرخ ازدواج بودیم. این موضوع بسیار نگران کننده است و باید برای ازدواج جوانان به ویژه دانشجویان چارهاندیشی میشد. بنابراین سند ملی ازدواج دانشگاهیان تهیه، تدوین و تصویب شد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر بیش از ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار دانشجوی دختر و پسر در کشور مشغول به تحصیل هستند که جامعه هدف بسیار عالی برای ازدواج و پس از ازدواج فرزند آوری هستند.
حجت الاسلام رستمی عنوان کرد: نهاد رهبری سال ۷۶ اولین دوره ازدواج دانشجویی را در دانشگاه شهید بهشتی برگزار کرد و سال به سال تلاش کرد، کیفیت این ازدواجها را افزایش دهد.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها گفت: در سال ۱۴۰۱ حدود ۱۳ هزار نفر برای ازدواج دانشجویی در سامانه همسفر تا بهشت، ثبت نام کردند که آمار خوب و قابل توجهی است.
وی ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی با توجه به داشتن بیشترین میزان دانشجو نسبت به سایر دانشگاهها، بیشترین نرخ ازدواج دانشجویی را در کشور دارد. همچنین از بین دانشگاههای ذیل وزارت علوم، دانشگاه فرهنگیان بیشترین آمار این نوع ازدواج را دارد.
حجت الاسلام رستمی گفت: وزارت بهداشت به واسطه کم بودن دانشجویان در دانشگاههای علوم پزشکی؛ نرخ ازدواج دانشجویی بالایی ندارد.
رئیس نهادنمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها گفت: ازدواج به هنگام، یعنی فرد در سن مناسب خانواده تشکیل دهد. این موضوع از اهداف اصلی ازدواج دانشجویی است. همچنین ازدواج آسان و آگاهانه نیز از سایر اهداف این نوع ازدواج است.
وی با بیان اینکه پایداری زندگی در ازدواج های دانشجویی بسیار بالاست، خاطرنشان کرد: این موضوع به علت توقع کم زوجین، اعتقادات مذهبی و آموزشها در دانشگاهها و کارگاههای مهارتی است.
حجت الاسلام رستمی بیان کرد: همچنین از سال ۸۶ تا ۹۸ حدود ۴۳۵ هزار ازدواج دانشجویی در سامانه نهاد رهبری ثبت شده است. البته در این میان، حدود ۱۸ هزار ثبت طلاق نیز ثبت شده است. بنابراین پایداری ازدواج دانشجویی حدود ۹۴ درصد است.
رئیس نهاد رهبری در دانشگاهها اظهار کرد: ازدواج دانشجویی در موضوع مهاجرت یا بازگشت نخبگان نیز بسیار اثر گذار هستند.