تاریخ انتشار: دوشنبه 1401/10/19 - 23:11
کد خبر: 457087

واکنش کنعانی به تحولات برزیل

واکنش کنعانی به تحولات برزیل

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امشب (دوشنبه) ۱۹ دی ماه در واکنش به تحولات اخیر در برزیل، نسبت به اقدامات خشونت آمیز، اغتشاش، تخریب اموال عمومی و تعرض به نهادهای دموکراتیک و حاکمیتی برزیل ابراز نگرانی کرد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از فارس، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امشب (دوشنبه) ۱۹ دی ماه در واکنش به تحولات اخیر در برزیل، نسبت به اقدامات خشونت آمیز، اغتشاش، تخریب اموال عمومی و تعرض به نهادهای دموکراتیک و حاکمیتی برزیل ابراز نگرانی کرد.

برزیل حدود یک ماه است صحنه درگیر‌ی‌ها در پی اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری است و هزاران نفر از طرفداران «ژائیر بولسونارو» رئیس جمهور سابق روز یکشنبه ضمن شکستن حفاظ‌های امنیتی اطراف کاخ «پلانالتو» وارد محوطه و ساختمان کنگره ملی برزیل شدند و برای ساعتی این ساختمان را اشغال کردند.

در همین رابطه سخنگوی وزارت امور خارجه ایران افزود: جمهوری اسلامی ایران بر لزوم حفظ ثبات، امنیت و احترام بِه حاکمیت قانون در برزیل در سایه دولت برآمده از رای و اراده مردم تأکید دارد.

به گزارش فارس، تحولات اخیر در برزیل واکنش‌هایی را به همراه داشته است. در همین خصوص کاخ سفید در بیانیه‌ای اعلام کرد که واشنگتن تلاش برای تضعیف دموکراسی در برزیل را محکوم و جو بایدن اوضاع را از نزدیک دنبال می‌کند.

وزارت خارجه آمریکا نیز حمله به ساختمان ریاست جمهوری و کنگره ملی برزیل را به شدت محکوم کرد‌.

فرانسه نیز ضمن حمایت از اولا داسیلوا اعلام کرد که به خواسته مردم برزیل در انتخابات و نهادهای دموکراتیک باید احترام گذاشته شود.

نخست وزیر اسپانیا نیز ضمن حمایت از لولا داسیلوا  حمله به ساختمان کنگره برزیل را محکوم کرد و گفت‌: خوستار بازگشت فوری شرایط به زندگی عادی هستیم.

گفتنی است، اخیرا مراسم تحلیف لولا داسیلوا رئیس جمهور برزیل برگزار شد. رئیس جمهوری برزیل در واکنش به حمله هواداران یائیر بولسانورو رئیس جمهور سابق این کشور به ساختمان کنگره ملی این کشور این اقدامات را وحشیانه خواند و گفت که عوامل آن به شدت مجازات خواهند شد.

از سوی دیگر، رئیس جمهور سابق برزیل در واکنش به حمله حامیانش به ساختمان‌های دولتی این کشور، تظاهرات مسالمت آمیز را بخشی از دموکراسی خواند و حمله به مراکز عمومی را رد کرد.

گفتنی است ژائیر بولسونارو در رد پیروزی «لولا داسیلوا» به دادگاه شکایت کرده و گفته بود آرای برخی دستگاه‌های شمارش آرا باید «بی‌اعتبار» شود. خبرگزاری رویترز در این باره گزارش داد که این ادعا بعید است به جایی برسد چون پیروزی لولا توسط دادگاه عالی انتخابات تأیید شده و سیاستمداران برجسته برزیلی و متحدان بین‌المللی هم بر این پیروزی اذعان کرده‌اند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
«کارت امید مادر» شارژ شد
تعداد مصدومان حادثه شهرک شمس آباد به ۲۱نفر رسید
توافق نزدیک است!
واکنش تند رضاییان به استقلالی‌ها
مذاکره با تل‌آویو، چیزی جز شرم و تحقیر برای لبنان ندارد
از تخریب حرم و مجازات اعدام برای زیارت تا راهپیمایی میلیونی اربعین
شرط تداوم یارانه نقدی و کالابرگ اقامت در ایران است
مطالب خارج از مراجع رسمی فاقد سندیت است
سنگر خیابان را باشکوه‌تر از قبل حفظ می‌کنیم
رئیس‌جمهور به دنبال توافقی مرده است
ادامه ادعاهای سنتکام درباره محاصره دریایی ایران
مذاکرات با ایران هم‌اکنون در حال انجام است!
روابط ایران و عراق در بهترین وضع خود قرار دارد
چیزی به ایران نمی‌رسد
جنبش حماس از پایبندی به توافقات مرحله دوم آتش‌بس خبر داد
ادعای استعفای رئیس‌جمهور واهی و کذب محض است
سردار کرمی: در کمین تروریست‌ها و آماده پاسخ قاطعیم
۱۹۰ واحد مسکن استیجاری آماده واگذاری به زوج‌های جوان است
کیف پول ایران؛ انجام تراکنش‌های مالی بدون نیاز به اینترنت
حسام؛ سامانه جدید بانک مرکزی برای ساماندهی حساب‌های بانکی
توصیه مهم برای بازگشت زائران اربعین؛ مرز خروجی را تغییر ندهید
نتایج آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی اوایل هفته آینده منتشر می‌شود
اعلام نتایج اولیه پذیرش دکتری تخصصی بدون آزمون دانشگاه تهران
نتایج آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی اوایل هفته آینده منتشر می‌شود
دستاورد پژوهشگران دانشگاه تهران درتوسعه نسل جدید سامانه‌های هوشمند
توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه ایران و بلاروس
توسعه همکاری‌های علمی، آموزشی و فناورانه با قزاقستان
نتایج آزمون‌های سمپاد و نمونه دولتی هفته آینده منتشر می‌شود
پیشنهاد راه‌اندازی دوره‌های «هم‌افزایی فناورانه»
ظرفیت پژوهشی هر عضو هیئت‌علمی از حمایت های بنیاد ملی علم اعلام شد
کلید نهایی پنجاه و سومین دوره آزمون دستیاری پزشکی منتشر شد
مهلت ثبت نام آزمون های دانشنامه و گواهینامه تخصصی و فوق تخصصی تمدید شد
تحمیل ۸۰۰ دانشجوی پزشکی به دانشگاه
طرح جدید تغذیه دانشجویان هنوز نهایی نشده
برخی دانشجویان بین الملل علاوه بر فارسی حتی به انگلیسی هم مسلط نیستند
توانمندسازی دانشجویان برای ورود به بازار کار دانش‌بنیان
باید از ظرفیت ایرانیان خارج کشور حداکثر استفاده را برد
اسامی منتخبان دور دوم انتخابات شورای صنفی دانشگاه تربیت مدرس اعلام شد
واکنش معاون وزیر بهداشت به رای دیوان عدالت اداری درباره انفصال از خدمت
شروط جدید وزارت بهداشت برای ایجاد رشته و دوره جدید علوم پزشکی
نخستین سامانه جامع شهدای دانشجو رونمایی می‌شود
پژوهشگران دانشگاه تهران عملکرد ترانزیستورهای نسل آینده را بهبود دادند
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top