تاریخ انتشار: پنجشنبه 1401/12/18 - 02:48
کد خبر: 463890

از بین رفتن شغل روزنامه‌نگاری با وجود هوش مصنوعی

از بین رفتن شغل روزنامه‌نگاری با وجود هوش مصنوعی

پوشش اخبار سرگرمی و همچنین روزنامه‌­نگاری تحقیقی، برای صنعت رسانه به شکل فزاینده­‌ای مهم خواهد شد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از ایندیپندنت، اکسل اشپرینگر، غول رسانه‌ای آلمانی، در نامه درون‌سازمانی خطاب به کارکنان این شرکت هشدار داده که توسعه پروژه هوش مصنوعی ممکن است به بیکار شدن روزنامه‌­نگاران منجر شود.

ماتیاس دوپفنر، مدیر‌عامل اکسل اشپرینگر، در این نامه که خبرگزاری فرانسه یک نسخه از آن را دیده است، اشاره کرده که هوش مصنوعی از این ظرفیت برخوردار است که روزنامه‌نگاری مستقل را از هر زمانی بهتر کند یا حتی جایگزین آن شود.

دوپنفر در این نامه پیش‌­بینی کرده است که رایانه­‌های هوش مصنوعی در آینده‌ای نزدیک، در زمینه «گردآوری داده‌ها» از خبرنگاران انسانی بهتر خواهند بود. به گفته دوپفنر، رسانه­‌ها اگر می‌خواهند بقا داشته باشند و از بین نروند باید بر تولید اخبار انحصاری یا تفسیر تمرکز کنند.

به گفته او، پوشش اخبار سرگرمی و همچنین روزنامه‌­نگاری تحقیقی، برای صنعت رسانه به شکل فزاینده­‌ای مهم خواهد شد.

به گفته او، تفسیر و گمانه‌­زنی درباره انگیزه­‌های اصلی در پشت رخدادها همچنان به شکل شغل برای روزنامه‌نگاران باقی خواهد ماند و از بین نخواهد رفت، اما در عین حال، به ابزارهای نوظهوری نظیر سامانه‌های هوش مصنوعی چت­ جی‌پی­‌تی و مایکروسافت، اشاره می­‌کند که نویدبخش یک انقلاب در زمینه اطلاعات به شمار می‌روند. برنامه چت جی پی تی که با توانایی­‌های خارق‌­العاده‌اش در تولید متن و شعر با استفاده از فناوری هوش مصنوعی به نام مدل زبانی بزرگ، سروصدای بسیاری به پا کرده، به نگرانی‌های بسیاری درباره آینده بسیاری از مشاغل دامن زده است.

دوپنفر همچنین گفته که هدف اکسل اشپرینگر این است که به‌کلی به نسخه دیجیتالی تبدیل شود، ولی چنین گذاری هنوز چند سال زمان خواهد برد. به گفته او، در حدود ۸۵ درصد از درآمد و ۹۵ درصد سود این کنسرن از فعالیت‌های دیجیتال حاصل می‌­شود. به همین دلیل، آن‌طور که دوپفنر در این نامه درون‌­سازمانی اعلام کرده است، مجموعه اکسل اشپرینگر با حدود ۱۸ هزار نفر کارمند در سراسر جهان، هم‌­زمان هم شغل‌­های جدیدی ایجاد خواهد کرد و هم یکسری از مشاغل را حذف می­‌کند.

اکسل اشپرینگر که در سال­‌های اخیر در سطح جهانی به شکل فزاینده‌ای گسترش پیدا کرده است، به تعدیل نیرو پرداخته و مشاغلی در زمینه‌های تولید و بازبینی متون را کاهش داده است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
مذاکره با آمریکا راه‌حل نیست / پزشکیان نباید با ترامپ دیدار کند
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از جمعه
۱۶۸ نیمکت خالی در مهر میناب
استیضاح فوری عراقچی؛ دیدار نیویورک، قبح‌شکنی بی‌دستاورد
رئیس روس‌ اتم: وضعیت در نیروگاه اتمی بوشهر ایران آرام است
سرلشکر صفوی: چین و روسیه کمک‌های غیر سیاسی هم به ایران می‌کنند
دیدار ترامپ با سران کشورهای عربی و منطقه در نیویورک با محوریت ایران
حمله موشکی عربستان سعودی به شمال یمن
آمادگی وزارت علوم برای اجرای برنامه‌های فرهنگی و دانشجویی در دانشگاه‌
هشدار جدی سخنگوی سپاه به آمریکا: در میدان عمل پاسخ خواهیم داد
حضور خانواده دانش‌آموزان مینابی بر سر مزار شهدای مدرسه شجره طیبه در آستانه شروع سال تحصیلی +عکس
صداوسیما: با اصرار آمریکا دیدار عراقچی و ویتکاف در نیویورک برگزار شد
پرونده کاروان ورزش ایران بسته شد/ ایران در جایگاه یازدهم جدول توزیع مدال‌ها
پیام سرلشکر رضایی در پی ارتحال آیت الله شبیری زنجانی
داسیلوا: آسیب روانی ناشی از نسل‌کشی نتانیاهو در غزه تا سال‌ها باقی است
ترامپ: ایران نمی‌تواند سلاح هسته‌ای داشته باشد!
مدارس سراسر کشور به ساحت امام رضا (ع) عرض ادب می‌کنند
عراقچی با وزیر امور خارجه قطر در نیویورک دیدار کرد
شاه اردن: قطعنامه‌ها درباره اسرائیل صرفا جوهری بر روی کاغذ هستند
ولایتی: سکوت در برابر جنایات جنگی عادی شده است
دستخط رهبر انقلاب خطاب به سردار موسوی منتشر شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top