تاریخ انتشار: شنبه 1401/12/20 - 13:19
کد خبر: 464074

تعیین وضعیت اشتغال اتباع افغانستانی کلید خورد

تعیین وضعیت اشتغال اتباع افغانستانی کلید خورد

وزارت کار طرح ملی تعیین وضعیت اشتغال اتباع افغانستانی را از ۹ اسفندماه ۱۴۰۱ در ۱۶ استان کشور آغاز کرده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ براین اساس طرح اقامت مجاز این افراد منوط به روشن‌ شدن وضعیت شغلی آنان خواهد بود و افراد شرکت‌کننده از مزایای قانونی این طرح برخوردار خواهند شد.

سامانه جامع اشتغال اتباع خارجی شهریورماه امسال از سوی معاونت اشتغال وزارت کار در ۱۶ استان راه‌اندازی شد. به موجب این سامانه از ابتدای مهرماه تمام واحدهای اجرایی در استان‌ها موظف شدند درخواست‌های مرتبط با استفاده از خدمات اشتغال اتباع خارجی را صرفاً در سامانه جامع اشتغال اتباع خارجی ثبت و رسیدگی کنند.

کارفرمایان حقیقی و حقوقی متقاضی استفاده از خدمات اتباع خارجی نیز وفق ماده ۱۲۱ قانون کار جمهوری اسلامی ایران پس از ثبت‌نام و ایجاد پرونده شخصی الکترونیکی در سامانه جامع اشتغال اتباع خارجی می‌توانند نسبت به ثبت درخواست در قالب روادید ورود با حق کار، صدور، تمدید، تجدید و یا ابطال پروانه کار اقدام کنند.

برابر قانون کار اتباع بیگانه‌ای که فاقد پروانه کار، پروانه کار موقت یا کارت کار موقت باشند، اجازه اشتغال در کشور را ندارند و درصورت اشتغال و بکارگیری کارفرمای آنها متخلف و مشمول جریمه خواهد بود.

در بند (ج) ماده ۱۱ قانون تنظیم بخشی‌ از درآمدهای دولت نیز صراحتا ذکر شده که هر کارفرمایی که به‌صورت غیرمجاز از نیروی کار خارجی استفاده و یا در مشاغلی به جز شغل تعیین شده در پروانه کار اقدام کند، به پنج برابر حداقل دستمزد جریمه می‌شود.

بر همین اساس وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی سامانه جامع اشتغال اتباع خارجی را بهمن ماه سال گذشته رونمایی و شهریورماه امسال در ۱۶ استان راه اندازی کرد.

برابر اعلام اداره ‌کل اشتغال اتباع خارجی وزارت کار، با توجه به حضور میلیونی اتباع غیرمجاز افغانستانی در ایران، وزارت کشور در ابتدای امسال نسبت به سرشماری از اتباع غیرمجاز اقدام کرد که جمعیت آنها حدود ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر ثبت شد.

اتباع مذکور برگه سرشماری دارای اعتبار شش‌ ماهه تا تاریخ ۳۰ مهرماه ۱۴۰۱ دریافت کردند و ۲ نوبت سه‌ماهه نیز تمدید شد. بر اساس هماهنگی به‌عمل آمده شرکت در این طرح و اخذ شناسه شغلی از سامانه جامع اشتغال اتباع خارجی، مبنای حضور و اقامت قانونی آنان در کشور جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.

این طرح از ۹ مهرماه آغاز شده و تا روز دوشنبه ۱۵ اسفندماه تعداد ۲۵۰ هزار نفر در آن شرکت کرده‌اند و جامعه هدف این طرح جمعیتی حدود ۱۲۵۰ نفر است که مهلت دارند تا ۳۱ فروردین سال ۱۴۰۲ اطلاعات خود را در اختیار وزارت کار قرار دهند.

اتباع افغانستانی مشمول طرح تعیین وضع شغلی دارای برگه سرشماری در استان‌های تهران، البرز، قم، گلستان، هرمزگان و بوشهر می‌توانند جهت اخذ نوبت اینترنتی به سایت کانون به نشانی http://kanoonnobat.ir  مراجعه کنند.نوبت‌دهی در استان‌های خراسان‌جنوبی، خراسان‌رضوی، سمنان، قزوین، فارس، مرکزی، یزد، کرمان و اصفهان به‌ شکل حضوری است.

بر اساس گزارش مرکز برنامه‌ریزی و اطلاعات راهبردی وزارت کار، در سال گذشته ۳۰ هزار و ۱۴۰ نفر تبعه شاغل غیرمجاز توسط بازرسان کار شناسایی شدند که بیشترین تعداد آن مربوط به استان تهران با ۱۲ هزار و ۹۴۹ نفر و کمترین آن مربوط به استان‌های کردستان و ایلام بوده است.

بررسی تمدید و صدور کارت کار موقت اتباع خارجی در سال‌های ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۰ نشان می‌دهد که این فرایند در سال ۱۴۰۰ روند افزایشی را طی کرده است، به نحوی که سال ۱۳۹۹ جمعا ۲۰۶ هزار و ۴۹۶ فقره کارت کار موقت، صادر و تمدید شده اما این آمار در سال ۱۴۰۰ به ۳۱۳ هزار و ۴۴۹ فقره کارت کار موقت افزایش یافته است.

وزارت کار پیش از این سامانه تلفنی ۰۲۱۶۳۶۹ را در راستای جلب مشارکت مردمی برای صیانت از نیروی کار ایرانی و برخورد با کارفرمایان متخلفی که در بکارگیری نیروی کار مورد نیاز از اتباع غیرمجاز استفاده می کنند، اعلام کرده بود.

بسیاری از کارشناسان بر این باورند که یکی از علل بکارگیری اتباع بیگانه از سوی کارفرمایان، فرار از پرداخت حق بیمه و ارزان بودن نیروی کار خارجی است که این امر موجب از بین رفتن فرصت‌های شغلی برای جویندگان کار و نیروهای کار داخلی شده است؛ با این وجود هستند کارفرمایانی که از نبود نیروی کار ایرانی در برخی رسته فعالیت‌ها گله دارند و به ناچار از نیروی کار خارجی استفاده می کنند.

منبع: ایسنا

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
اشعار و روایت‌های نویسندگان و شعرا به مثابه راکت‌های گردان‌های قسام
از رکورد زدن قیمت گازوئیل در انگلستان تا سخت شدن خرید خانه در آمریکا
آیا فریز تخمک دختران مجرد پوشش بیمه دارد؟
با چت‌بات‌های هوش مصنوعی صمیمی نشوید!
وقتی دفتر خاطرات دیجیتال علیه شما استفاده می‌شود
آموزش شلیک با ضدهوایی به بانوان در میدان هفت تیر + تصاویر
وقوع یک حادثه دریایی دیگر در شمال قطر
زنان بیشتر از مردان درد می‌کشند
آرشیو الکترونیکی ۲۱ هزار عنوان کتاب درسی از سال ۱۳۳۰
به یک شرط این گروه از مادران رایگان بیمه می‌شوند
بررسی رابطه خواب کودکان با فعالیت بدنی، تغذیه و کیفیت زندگی
ابلاغ و استقرار ساختار امور زنان و خانواده در استان‌ها طی ۲۰ روز آینده
دیدار فرمانده و اعضای ستاد فرماندهی انتظامی کشور با قالیباف +عکس
جواب وزیر خارجه فرانسه به ترامپ
بقائی: عملیات‌ پرچم دروغین ماهیت غیرقانونی جنگ‌های آمریکا را نمی‌پوشاند
فرانسه از احضار سفیر ایران خبر داد
طهماسب: شخصیت ماندگار از دل تفاوت‌ها شکل می‌گیرد
واکنش وزارت بهداشت به شایعه آلودگی‌های میکروبی انستیتو پاستور
نویدکیا: شرایط بهتری از استقلال برای قهرمانی لیگ گذشته داشتیم
پژمان‌فر: بازسازی پارس جنوبی نشانه اعتقاد و باور متخصصان ایرانی است
دانشجویان دانشگاه ادینبورگ علیه رژیم صهیونیستی به پا خاستند
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top