تاریخ انتشار: یکشنبه 1401/12/28 - 23:33
کد خبر: 465082

ساخت یک ربات گرده‌افشان گردو توسط محققان دانشگاه تهران

ساخت یک ربات گرده‌افشان گردو توسط محققان دانشگاه تهران

محققان دانشکده فناوری کشاورزی دانشگاه تهران موفق به ساخت و انجام آزمایش‌های اولیه یک ربات گرده‌افشان گردو شدند؛ گرده‌افشانی مصنوعی توسط ربات پرنده، موجب افزایش بارآوری درختان گردو می‌شود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از دانشگاه تهران، دکتر محمد دهقانی، استادیار دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران درباره اهمیت و ضرورت این طرح، توضیح داد: گرده‌افشانی مناسب امری ضروری در تشکیل میوه درختان است؛ اما گرده‌افشانی طبیعی ناکافی باعث شده است که گرده‌افشانی مصنوعی به عنوان یک روش برای بهبود گرده‌افشانی طبیعی استفاده شود.

وی افزود: درخت گردو درختی تک‌پایه است که گل‌های نر و ماده آن روی یک درخت تشکیل می‌شوند و گرده‌افشانی طبیعی آن توسط باد انجام می‌گیرد. ریزش گل‌های ماده درختان گردوی کشت بافتی خودریشه در سال‌های اولیه کاشت، به دلیل نبود گرده کافی و گاهی هم‌پوشانی نداشتن زمان آزاد شدن گرده آن‌ها و پذیرش کلاله، استفاده از گرده‌افشانی مصنوعی برای این درختان را ضروری کرده است.

دهقانی درباره فرایند این پژوهش گفت: مراحل طراحی این سیستم در نرم‌افزار SOLIDWORKS انجام شد و سپس از آن برای انتقال به نرم‌افزارهای ADAMS و ANSYS FLUENT استفاده شد. برای کنترل این سامانه از یک کنترل‌کننده PID استفاده شد و ضرایب آن با روش سعی و خطا به دست آمدند. به منظور انجام کنترل ربات پرنده، نرم‌افزارهای MATLAB و ADAMS با یکدیگر همگام شدند. شبیه‌سازی در نرم‌افزار ANSYS FLUENT نیز به منظور بررسی جریان هوای زیر ربات و پیش‌بینی مسیر گرده‌ها انجام شد.

این پژوهشگر حوزه ماشین‌آلات کشاورزی در خصوص ارزیابی ربات طراحی‌شده، گفت: با توجه به نتایج شبیه‌سازی‌ها، ارزیابی ربات در شرایط واقعی و در باغ گردوی کشت بافتی خودریشه انجام شد. به این ترتیب که گرده‌ها به صورت دستی، جمع‌آوری و سپس با درصدهای مختلف با پودر تالک مخلوط و در مخزن ریخته شدند. سه تیمار ۵۰ درصد، ۶۰ درصد و ۸۰ درصد گرده روی سه ردیف از درختان توسط ربات ریخته شدند. پس از بررسی و مقایسه با تیمار شاهد که توسط سیستم‌های کوله‌پشتی و اپراتور انجام شد، نتایج حاکی از این بود که ربات عملکرد مناسبی برای گرده‌افشانی درختان گردو دارد.

در این پژوهش، مژده مزینانی، دانشجوی تحصیلات تکمیلی به راهنمایی دکتر پیام زرافشان دانشیار دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران، دکتر محمد دهقانی استادیار دانشکده فناوری کشاورزی و دکتر کوروش وحدتی استاد گروه باغبانی دانشکده فناوری کشاورزی دانشگاه تهران، موفق به طراحی، شبیه‌سازی، ساخت، کنترل و ارزیابی یک ربات پرنده برای گرده‌افشانی مصنوعی درختان گردو کشت بافتی شدند. سیستم طراحی‌شده از ۴ موتور تشکیل شده است که کوادروتور نامیده می‌شود.

ارائه دو مقاله در کنفرانس‌های بین‌المللی، کسب عنوان برتر در مسابقات خلاقیت ایکرام، حضور در نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن‌بازار از نتایج این پژوهش بوده است. همچنین مقاله مستخرج از این پژوهش اخیراً در شماره ۲۲۵ مجله Biosystems Engineering توسط انتشارات الزویر منتشر شده است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
همچنان از هدست اپل خبری نیست/ شاید آخر تابستان
جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران در سال جدید
مصی پولی نژاد برای هر سخنرانی چند دلار مزد وطن فروشی می‌گیرد؟ +سند
زن زندگی آزادی به شیوه عبدالحمید +عکس
فدراسیون فوتبال عربستان به دنبال سرمربی محبوب پرسپولیسی‌ها
فیلم| روایت رهبر انصارالله از ایستادگی ایران در کنار یمن
خطرات جراحی ماموپلاستی کوچک کردن سینه
اطلاعیه مهم آموزش و پرورش درباره مقصران پرداخت نشدن حقوق معلمان در اسفند/ با مقصران برخورد می‌شود
زلنسکی پس از شکست به کجا خواهد گریخت؟
فرمانده نیروی قدس سپاه با پوشش متفاوت در نجف اشرف +عکس
در جلسه امام(ره)، ناطق نوری و مهدوی کنی چه گذشت؟
واکنش شریعتمداری به بیانیه وزارت کشور درباره حجاب؛ دوپهلو است/ درباره برخورد با بی‌حجابی صراحت ندارد
اجازه تعدی به حریم و هویت مقدس زن مسلمان ایرانی را نخواهیم داد
نوری از آموزش و پرورش رفتنی شد؟/ مقصر پرداخت نشدن حقوق معلمان و فرهنگیان معرفی شد
چشم استقلال و پرسپولیس به یک اسم؛ سرنوشت قهرمانی لیگ عوض می شود؟
۳ شرط مهم برای ماندن گل محمدی در پرسپولیس/ بازی مرگ و زندگی برای یحیی آغاز شد
برخورد با بی حجابی، وظیفه همگانی است
ایران سربلند| سرزمین شیران و دلیران + نماهنگ
مومنی: در اینستاگرام هم از این فیلم‌ها تولید نمی‌شود
نهضت آزادی؛ از ابتکار روز قدس تا به رسمیت شناختن اسرائیل
حسین‌زاده: آزادسازی قیمت‌ها تنها راهکار انرژی نیست/ کریمی: اصلاح قیمت انرژی در کاهش مصرف موثر است
نظرسنجی
در حالی که شروع سال تحصیلی در ماه مهر است، آیا با برگزاری کنکور کارشناسی ارشد و دکتری در اسفند ماه موافق هستید؟




مشاهده نتایج
go to top