تاریخ انتشار: چهارشنبه 1402/01/16 - 08:00
کد خبر: 466075

دریافت کد ملی هنگام خرید موبایل قانونی است؟

دریافت کد ملی هنگام خرید موبایل قانونی است؟

رئیس اتحادیه فروشندگان صوتی و تصویری، تلفن همراه و لوازم جانبی تهران گفت: دریافت کد ملی برای کالاهای دارای کد رهگیری از جمله موبایل برای ثبت مسیر کالا در سامانه جامع تجارت است و ربطی به مالیات ندارد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از ایسنا، اخیرا افرادی که برای خرید موبایل به بازار مراجعه کرده بودند با این موضوع مواجه شدند که در نمایندگی‌ها و فروشگاه‌های بزرگ باید هنگام خرید کد ملی خود را اعلام کنند. در مقابل برخی مغازه‌داران به این افراد گفته بودند که در ازای اعلام کد ملی باید بعدا مالیات پرداخت کنند، اما می‌توانند موبایل را گران‌تر، از این مغازه‌داران بخرند، کد ملی اعلام نکنند و مالیاتی هم نپردازند. موضوعی که به نظر می‌رسد درست نیست و بیشتر نوعی سوء استفاده از مصرف کننده است.

محمدرضا رمضان با بیان اینکه مصرف کننده آخرین حلقه زنجیره است و هیچ وجهی بابت مالیات پرداخت نمی‌کند، اظهار کرد: بر اساس قانون تجارت از بیش از یک سال پیش هنگام فروش هر کالایی از جمله تلفن همراه، تلویزیون و غیره باید کد ملی خریدار دریافت شود. بر این اساس روی بخشی از کالاها هنگام تولید یا واردات کد رهگیری درج می‌شود و در سامانه جامع تجارت مراحل فروش آن به بنکدار خرده فروش و غیره باید مشخص باشد.

به گفته وی در بخش موبایل رصد این مسیر در طرح افق (استانداردسازی فاکتور و قیمت کالا) پیش‌بینی شده است. برای مثال واردکننده تعداد و قیمت موبایل‌های وارد شده و قیمت فروش به بنکدار را اعلام می‌کند و بعد قیمت فروش به مصرف کننده و اینکه در نهایت کالای وارد یا تولید شده به چه کسی فروخته شده باید مشخص شود. بنابراین در مجموع در این سامانه مشخص می‌شود کالا در کجا تولید یا از کجا وارد شده و به دست چه کسی رسیده است.

رئیس اتحادیه فروشندگان صوتی و تصویری، تلفن همراه و لوازم جانبی تهران ادامه داد: کسانی که موبایل وارد می‌کنند نیز باید موبایل را به مغازه‌داران دارای جواز کسب عرضه کنند و مغازه‌دار هم هنگام فروش به مصرف کننده باید کد ملی دریافت کند. اگر کسی این اقدام را انجام نمی‌دهد کد ملی صوری ثبت می‌کند.

وی تاکید کرد: اگر مغازه‌داری گفت کد ملی دریافت نکرد و در ازای آن پول بیشتری طلب کرد، تخلف است. در این شرایط مصرف کننده می‌تواند به اتحادیه شکایت کند تا بر اساس قیمت در سایت شرکت‌های واردکننده بررسی شود.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
کشف ۶ تن بستنی تاریخ مصرف گذشته
رسانه‌های عبری: حزب‌الله سلاح‌های دقیقی در اختیار دارد
آمریکا درز اسناد کاملا محرمانه درباره حمله اسرائیل به ایران را بررسی می‌کند
انگلیس جنگ نیابتی علیه ما راه انداخته است
رونمایی از پیراهن پرسپولیس و السد
واردات این نوع خودروها ممنوع شد
ماجرای حذف قیمت دستوری ۴ قلم اساسی لبنی
واکنش پوتین به میانجیگری این کشور برای برگزاری نشست صلح با اوکراین
سرکار خانم در حوزه تخصصی خود اظهار نظر کنید!
مددجویان صاحب کار می شوند
اتوبوس‌های مستقر در گمرک متعلق به شهرداری است
انتقاد تند از مجمع تشخیص؛ اگر فرزندان شما و ژن‌های برتر شما بودند باز هم رای منفی می‌دادید؟
صعود قیمت انواع سکه و طلای ۱۸ عیار ؛ سکه از مرز ۵۵ میلیون تومان رد شد
واکنش باشگاه پرسپولیس به صدور رای دو میلیاردی برای درویش
اروپا زیر میز زد!
پزشکیان؛ مطمئن باشید تا آخر با شما هستیم و خواهیم جنگید
مراسم معارفه موسیمانه در تهران برگزار می‌شود
روابط تجاری ایران و روسیه داغ شد
این خودرو نفستان را حبس می کند
دم‌فنری کروی؛ جانداری با یک قابلیت منحصر به فرد!
احداث دیواری مرزی در ۵ استان مرز ایران
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top