تاریخ انتشار: یکشنبه 1402/01/20 - 08:00
کد خبر: 466483

عربستان ۱۳ اسیر یمنی را آزاد کرد

عربستان ۱۳ اسیر یمنی را آزاد کرد

کمیته امور اسیران یمن گزارش داد که ۱۳ اسیر یمنی توسط عربستان از زندان آزاد شدند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از ایرنا، این افراد در مقابل آزادی یک اسیر عربستانی آزاد شدند.

«عبدالقادر المرتضی» رئیس کمیته ملی اسیران یمن در توییتر با اعلام این خبر نوشت که امروز به استقبال ۱۳ اسیر یمنی در فرودگاه بین المللی صنعا رفتیم که عربستان در مقابل یک اسیر این کشور که پیشتر آن را آزاد کرده بودیم، آزاد شدند.

مرتضی گفت که اسرای آزاد شده که امروز از زندان‌های عربستان آزاد شدند، بخشی از توافق انجام شده از طریق سازمان ملل متحد بوده است.

وی ابراز امیدواری کرد که این اقدام مقدمه اجرای کامل توافق پنجشنبه هفته گذشته باشد.

رئیس کمیته ملی اسیران یمن پیشتر  از به تعویق افتادن موعد اجرای توافق تبادل اسرا میان صنعاء و ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان خبر داد.

وی افزود: کمیته بین المللی صلیب سرخ به کمیته ملی اسرای یمن اعلام کرده است که به دلیل عدم آمادگی متجاوزان در جبهه «مأرب»، اجرای توافق تبادل اسرا را به تعویق انداخته است.

المرتضی در این باره اظهار کرد: سازمان بین المللی صلیب سرخ مبادله ۷۰۶ اسیر یمنی و ۱۸۱ اسیر از طرف مقابل را از ۱۹ ماه رمضان و طی سه مرحله انجام خواهد داد.

پیشتر «هانس گروندبرگ» نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن اول فروردین از توافق صنعا و ائتلاف سعودی برای تبادل اسرا استقبال کرد و گفت: طرف‌های درگیر در یمن، نشستی ۱۰ روزه در سوئیس را به پایان رساندند که در آن طرح اجرایی برای آزادی ۸۸۷ زندانی مرتبط با جنگ، نهایی شد.

وی اضافه کرد: طرفین توافق کردند که در ماه می‌ آینده برای گفت وگو درباره آزادی اسرای بیشتر تشکیل جلسه دهند.

نماینده سازمان ملل همچنین ابراز امیدواری کرد که رنج یمنی‌هایی که همچنان در انتظار عزیزان خود هستند و از سرنوشت آن‌ها اطلاعی ندارند، به زودی پایان یابد.

نماینده سازمان ملل متحد در ادامه دو طرف را تشویق کرد تا ابتکارات فردی را برای آزادی بیشتر بازداشت شدگان به صورت مستمر انجام دهند.

پیشتر «محمد عبدالسلام» سخنگوی جنبش انصارالله یمن و رئیس هیأت مذاکره‌کننده صنعاء، از توافق قریب الوقوع عربستان و یمن بر سر تبادل اسرا خبر داده بود.

سخنگوی انصارالله گفته بود: براساس توافق سوئد و بعد از چند دوره مذاکره، مذاکرات فعلی در ژنو تحت نظارت سازمان ملل به سمت دستیابی به یک معامله بشردوستانه پیش می‌رود که بر اساس آن ۷۰۰ اسیر از جمله زنان و غیرنظامیان در مقابل آزادی ۱۵ اسیر جنگی سعودی آزاد خواهند شد.

مبادله اسیران از موضوع‌های اساسی در گفت وگوهای یمنی - یمنی در سوئیس است که تلاش‌ها در این زمینه همواره ناکام بوده و فقط در برخی موارد با میانجیگری‌های محلی مبادله شماری از اسیران انجام شده است.

پیشتر نیز تعدادی از اسرای ارتش یمن و نیروهای وابسته به دولت مستعفی و فراری این کشور در چند مرحله از طریق واسطه‌های محلی آزاد شدند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
از گرندپریکس ارشمیدس تا پژوهشگر برتر خراسان رضوی؛ روایت یک نسل تازه از پژوهشگران ایرانی
مهندسیِ تحول؛ نقشه‌یِ راهِ مدیریتِ استراتژیک در نظامِ آموزشی
سالن‌ مطالعه دو دانشکده مهندسی دانشگاه صنعتی امیرکبیر باز طراحی شد
اولویت‌های استادان برای سال تحصیلی پیش‌رو بررسی شد
فانتزی‌زدگی و فردگرایی خانواده را تهدید می‌کند
عراق تسلیم خواسته ضد ایرانی آمریکا نشود
پست جنجالی خبرنگار صهیونیست و اشاره به عملیات «پیجر» در ایرلند!
حادثه برای پرواز دبی به تل‌آویو با ۱۵۰ مسافر اسرائیلی
اعلام رسمی پایان مأموریت نظامی ائتلاف آمریکا در عراق
تحرکات مخفی کاخ سفید در قبال عربستان و امارات
مهاجمان تیم ملی فوتبال بدون زهر هستند
خانه دوم‌مان را به دشمن نمی‌سپاریم / با تبعیت از رهبری از پیچ تاریخی پیش‌رو عبور می‌کنیم
سهمیه طرح «تورم صفر» بر اساس تعداد اعضای خانوار تعیین می‌شود
مواد اولیه دارو به اندازه کافی وارد کشور شده است
فعالیت سامانه‌های بارشی پاییز آغاز شد
اقتدار دریایی ایران پشتوانه امنیت خطوط کشتیرانی است
پایان کار فینالیست‌های تیراندازی بدون مدال
پایان واردات خودروهای لوکس با دستور رئیس‌جمهور
لیدرهای آشوب‌طلب دانشگاه علامه زیر ذره‌بین / مطالبه برخورد با هنجارشکنان
کلاس درس عمران دانشگاه خوارزمی در پل B۱ کرج
تحریم‌های جدید انگلیس علیه ایران اجرایی شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top