تاریخ انتشار: سه شنبه 1402/02/19 - 14:27
کد خبر: 469676

نظام پادشاهی انگلیس به نقطه پایان رسیده؟/ ۵ پرده از شکست بزرگ

نظام پادشاهی انگلیس به نقطه پایان رسیده؟/ ۵ پرده از شکست بزرگ

نظرسنجی موسسه معتبر YouGov به این نکته اشاره داشته که بیش از ۷۰ درصد از مردم انگلستان علاقه ای به تماشای مراسم تاجگذاری چارلز سوم نداشته اند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ مدت زمان زیادی از برگزاری مراسم تاجگذاری "چارلز سوم"، پادشاه جدید بریتانیا نمی گذرد با این حال، حواشی و جنجال های این رویداد، همچنان پابرجاست و حتی بر شدت آن ها نیز اضافه می شود. بر اساس آنچه منابع رسانه ای و آگاه در انگلیس تخمین زده اند، مراسم تاجگذاری چارلز سوم هزنیه هایی بالغ بر 100 میلیون پوند را به همراه داشته است.

البته که بخش زیادی از این هزینه ها نیز صرف تدابیر امنیتی برگزاری مراسم مذکور شده است. با این همه، این مراسم از 5 منظر، به نمودی عینی از رسیدنِ دستگاه سلطنت انگلستان به نقطه پایان خود و به بیان ساده تر، بن‌بست پادشاهی در این کشور تبدیل شده است.

یک: عیان شدن بی‌توجهی دستگاه سطلنت بریتانیا به مشکلات اقتصادی جدیِ مردم این کشور

چه قبل و چه در بحبوحه برگزاری مراسم تاجگذاری چارلز سوم در کلیسای وست مینستر لندن، شمار قابل توجهی از مردم انگلستان در شهرهای مختلف این کشور، اعتراضات گسترده ای را نسبت به برگزاری مراسم تجملی تاجگذاری پادشاه انگلیس آن هم در شرایطی که جامعه این کشور با مشکلات عدیده اقتصادی دست و پنجه نرم می کند، انجام دادند. به یاد داشته باشیم که جامغه انگلستان به دلایلی نظیر پاندمی ویروس کرونا، خروج انگلیس از چهارچوب اتحادیه اروپا(برگزیت)، و جنگ اوکراین، با چالش های اقتصادی قابل توجهی دست و پنجه نرم می‌کند و همین مشکلات نیز سبب شده اند که  انگلیس در ماه های اخیر با کاهش قابل توجهِ عمر دولت ها در این کشور(به دلیل نارضایتی های گسترده مردم از سیاست های اقتصادی دولت های مختلف انگلیس) رو به رو باشد.

جالب اینکه اندکی قبل، شهر لندن شاهد برگزاری اعتصاب و اعتراض نیم میلیون نفری از کارمندان و کارگران انگلیسی بود. اعتصاب و اعتراضی که در آن این قشر نسبت به بی توجهی دولت انگلیس به حقوق و مزایای اقتصادیشان و حتی بعضا کاهش آن ها، معترض بودند.

حال در این شرایط، اینکه پادشاه انگلستان به برگزاری یک مراسم تاجگذاری تجملاتی برای خود که هزینه های قابل توجه آن نیز باید از جیب مردم انگلیس پرداخت شود رضایت می دهد، نشان دهنده آن است که تا چه اندازه دربار انگلستان و دستگاه سلطنتی این کشور از واقعیت های انگلیس و مردمِ این کشور جدا هستند.

دو: برخورد خشونت‌آمیز نیروهای امنیتی انگلستان با معترضان به نظام پادشاهی این کشور

دستگاه سلطنتی انگلیس و نظام پادشاهی این کشور همواره سعی داشته اند تا چهره ای جذاب و مقبول را از خود، نه فقط در انگلستان بلکه برای مردم اقصی نقاط جهان به نمایش بگذارند. به بیان ساده تر، آن ها توجه ویژه ای به قدرت نرم و مقبولیت خود داشته اند. با این حال، برخوردهای خشونت آمیز مدت اخیر پلیس انگلستان با معترضان به نظام پادشاهی و برگزاری مراسم تجملی تاجگذاری چارلز سوم، تا حد زیادی اعتبار ادعاییِ دستگاه سلطنت انگلیس را خدشه دار کرد.

در جریان این اعتراضات به جهانیان نشان داده شد که تا چه اندازه ادعاهای انگلیسی ها در مورد اینکه آن ها نیز مهد آزادی بیان و دموکراسی و امثالهم هستد، دروغ است و اگر دربار بریتانیا احساس خطر کند، از سرکوب مردم نیز ابایی ندارد و آن را در مقابل هزاران دوربین رسانه ای و البته چشم مردم عادی انجام می دهد. برخوردهای پلیس انگلستان با معترضان به نظام پادشاهی این کشور و آن هایی که اندکی قبل از برگزاری مراسم تاجگذاری چارلز سوم در میدان ترافالگار لندن فریاد می زدند که "او پادشاه من نیست" به قدری خشونت آمیز و منفی بوده که حتی رسانه های مطرح انگلیسی نیز نتوانسته اند در برابر آن سکوت کنند و در شرایط فعلی انتقادات گسترده‌ای را از عملکرد پلیس در این رابطه مطحر می سازند.

از این منظر، برگزاری مراسم تاجگذاری تجملی چارلز سوم عملا نقاب از چهره واقعی دربار انگلیس و ادعاهای واهی آن در مورد تعدش به آزادی بیان و دموکراسی و امثالهم برداشت و بن‌بستِ پادشاهی در انگلیس را رونمایی کرد.

سه: آشکار شدن اختلافات قابل توجه در جریان برگزاری مراسم تاجگذاری چارلز سوم

یکی از نکات قابل تامل دیگر در بحبوحه برگزاری مراسم تاجگذاری چارلز سوم، آشکار شدن اختلافات جدی چه در درون دربار انگلیس و چه حتی در رابطه با دولت های خارجی بود. به عوان مثال "هری"، پسر پادشاه جدید انگلستان در کنار برادر خود ویلیام که اکنون ولیعهد جدید انگلستان است ننشست. وی پیشتر در کتاب زندگی نامه جنجالی خود با عنوان "جنس زاپاس"، واقعیت های شوکه کننده ای را در مورد خانواده سلطنتی انگلستان و اختلافات جدی خود با آن ها منتشر کرده بود.

موضوعی که خود به صورت جدا به یک رسوایی تمام عیار برای دربار انگلیس تبدیل شد. هری همچنین مراسم را خیلی زودتر از موعد ترک کرد و در مراسم دیدار با مردم در بالکن کاخ بکینگهام نیز شرکت نکرد. همسر وی مگان مارکل نیز که پیشتر بارها از نژادپرست بودنِ خانواده سلطنتی انگلستان صحبت کرده بود نیز در مراسم تاجگذاری چارلز سوم شکرت نکرد. در کنار این ها، جو بایدن رئیس جمهور آمریکا هم از حضور در مراسم تاجگذاری چارلز سوم خودداری کرد و به جای خود، همسر و نوه اش را راهی لندن کرد.

فاکس نیوز در گزارشی علت اصلی این اقدام بایدن را برخی اختلافاتش با مقام های انگلیسی عنوان کرد. در این راستا، حضور برخی چهره های دیگر نظیر همسر رئییس جمهور اوکراین به همراه نخست وزیر این کشور نیز انتقاداتی را در میان اوکراینی ها برانگیخت و به طور خاص آن ها به این نکته اشاره کردند که چه لزومی دارد وقتی اوکراین با یک جنگ خونین دست و پنجه نرم می کند، آن ها در یک مراسم تجملی شرکت کنند.

چهار: شکست متحدان نظام سلطنتی انگلستان در انتخابات محلی این کشور

حزب محافظه کار انگلیس که پیوندهای محکمی را با دربار انگلیس در قیاس با حزب کارگر دارد، تنها اندکی قبل از برگزاری مراسم تاجگذاری چارلز سوم، در انتخابات محلی انگلیس شکست سختی را از حزب کارگر متحمل شد. موضوعی که به نوعی پالسی روشن را به دربار انگلیس نیز رساند که نه فقط افکار عمومی در این کشور رضایت چندانی را از نظام پادشاهی این کشور و اقدامات و کنش های مختلف آن ندارند بلکه در آینده نزدیک نیز به احتمال زیاد باید شاهد روی کار آمدن حزب کارگر و به دست گرفتن دولت توسط آن ها باشیم.

مساله ای که چندان برای دستگاه سلطنت انگلستان مساله ای مطلوب نیست. به بیان ساده تر، آنچه مردم انگلستان در جریان انتخابات محلی این کشور از خود نشان دادند، نوعی نَه گفتن ضمنی به نظام سلطنتی انگلیس بود.

پنج: افزایش نارضایتیِ قشرهای جوان از دستگاه سلطنت انگلستان

یکی از نکات قابل تامل در مرود مراسم تاجگذاری چارلز سوم این بود که بر اساس نتایج نظرسنجی های معتبر در انگلیس که توسط نهادهایی نظیر YouGov انجام شده اند، این نکته روشن شده که اکثریت مردم انگلیس هیچ علاقه ای به برگزاری مراسم مذکور نداشته اند.

به طور خاص نظرسنجی موسسه معتبر YouGov به این نکته اشاره داشته که بیش از 70 درصد از مردم انگلستان علاقه ای به تماشای مراسم تاجگذاری چارلز سوم نداشته اند. با این همه، نکته قابل تامل تر این است که میزان نارضایتی ها از نظام سلطنتی انکلستان در میان قشرهای جوان و به طور خاص آن هایی که در فاصله سنی میان 18 تا 24 سال هستند نیز بیش از 70 درصد بوده است. این مساله از موقعیتِ به شدت متزلزل نظام پادشاهی در انگلستان حکایت دارد.

منبع: جهان نیوز

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
بهترین مدل کفش چرم زنانه
روش درمان کیسه های زیر چشم (پف زیرچشم)
نقش دارالترجمه آلمانی در مهاجرت چیست و چرا به آن نیاز داریم؟
طراحی فضای سبز در حیاط‌های کوچک با گیاهان بومی
عیب‌یابی و تعمیر اجاق گازهای رومیزی شیشه‌ای و استیل
بهترین روش‌های سمپاشی منازل برای مقابله با حشرات
چندین راهکار طلایی جهت نگهداری از قالی و قالیچه‌ها
مبین هاست، ارائه‌دهنده پایدارترین سرورهای مجازی برای آموزش آنلاین
راهنمای تصویری جعبه فیوز پراید و وظیفه هر فیوز
بروکر ITBFX با دو برابر کردن سرمایه کاربران ایرانی حاشیه‌ساز شد!
چرا شارژ کپسول آتش نشانی ضروری و مهم است؟
چرا مشاوره حقوقی مهم است؟
آیا لیزر موهای زائد دائمی است؟ بررسی تخصصی توسط کلینیک آلند
وضعیت نظام وظیفه مشمول یعنی چه؟
معرفی رشته معماری، رشته ای که فقط از دور زیباست!
فروشگاه اینترنتی دیجی فوم عرضه کننده انواع فوم سرد، فوم پلی اتیلن، اسفنج و ابر مبل و ابزار مبلمان
فیلم عملیات پاندا دوبله فارسی
معرفی بهترین آموزشگاه زبان تهران و ایران (بزرگسالان، نوجوانان و کودکان)
تعمیر و سرویس سریع لوازم خانگی در تهران
رژیم صهیونیستی جزئیات بیشتری از عملیات طوفان الاقصی را منتشر کرد
ارتش رژیم صهیونیستی دستور بازداشت «حریدی‌ها» را صادر کرد
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top