به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ با پایان سی و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بعنوان یکی از مهمترین رویدادهای فرهنگی کشور که امسال نیز مانند گذشته در مصلی امام خمینی ( ره) برگزار شد قصد داریم تا در این گزارش به معرفی چند کتاب شاخص به این مناسبت بپردازیم:
کتاب «جنگ جهانی چهارم: دیپلماسی و جاسوسی در عصر خشونت» کتاب «جنگ جهانی چهارم:
دیپلماسی و جاسوسی در عصر خشونت» ، بهقلم الکساندر دومارانش (ملقب به کنت دومارانش) است که ویرایش نخست آن در سال 1992 میلادی منتشر شده است. دومارانش که رئیس سابق سازمان اطلاعات و امنیت فرانسه بوده در این کتاب، برای نخستین بار به وقوع جنگ جهانی چهارم اشاره نموده و همهی مطالب مرتبط با آن را تشریح کرده است. وی از سالهای پایانی جنگ جهانی سوم و پیش از فروپاشی شوروی، وقوع جنگ جهانی چهارم را مبتنی بر انقلاب اسلامی ایران مطرح و آن را یک جنگ جهانی با ماهیت مذهبی و اعتقادی دانست. از نگاه دومارانش، تحقق نظم نوین جهانی، کاملاً در گرو این است که کدام یک از صفهای اصلی نبرد در جنگ جهانی چهارم بر طرف مقابل پیروز میشوند؟ هر کدام که پیروز شود، نظم جهان آتی را مبتنی بر الگوی خود تعیین خواهد کرد.
کتاب «کووید-19: بازتنظیم بزرگ» کتاب «کووید-19: بازتنظیم بزرگ»
بهقلم کلاوس شواب -مؤسس و رئیس مجمع اقتصاد جهانی- در ماه ژوئن سال 2020 میلادی منتشر شده است. هر چند نام کتاب در وهلهی نخست، فضای بیماری کرونا را به ذهن مخاطب متبادر میسازد اما شواب در کتاب مذکور، تقریباً هیچ صحبتی از ابعاد پزشکی کرونا به میان نیاورده است. تمام حرف شواب در کتاب بازتنظیم بزرگ این است که آشوب کرونا در جهان موجب تحقق بازتنظیم ابعاد مفهومی، اقتصادی، اجتماعی، ژئوپلیتیکی، زیستمحیطی و فناورانه میشود که در نتیجه، حاکمیت جهانی و نظم نوین جهانی را بهدنبال خواهد داشت. مطالعهی این کتاب، بیش از پیش مشخص میسازد که کرونا، یک طرح از پیش چیده شده از سوی غرب است برای تفوق بر جهان پساکرونا.
کتاب «نظم جهانی، تأملی در ویژگی ملتها و جریان تاریخ»
هنری کسینجر که یکی از مهمترین نظریهپردازان و استراتژیستهای یهودی – غربی است، مطالب بسیاری در خصوص نظم نوین جهانی بهصورتهای کتاب، مقاله و سخنرانی بیان کرده است.
در این بین یکی از مهمترین آثار وی، کتاب «نظم جهانی، تأملی در ویژگی ملتها و جریان تاریخ» است که از مبانی و تعاریف نظم نوین جهانی تا شرایط مناطق مختلف جهان و تمدنهای حال حاضر را در بر میگیرد.
از جمله تمدنهای مورد بررسی توسط کسینجر در کتاب نظم جهانی، تمدن اسلامی است که پس از پیروی انقلاب اسلامی به امامت امام خمینی(ره)، جانی تازه یافته و در روند بازگشت به جایگاه والا و اصیل خود است.
کتاب «بیست و یک درس برای قرن بیست و یکم» یووال نوح هراری در کتاب «بیست و یک درس برای قرن بیست و یکم»،
از تغییرات گستردهی فلسفی، نظری و عملی که در بیست و یک مؤلفهی بزرگ بینالمللی حاصل میشوند، صحبت کرده است. وی بیست و یک مؤلفه را در پنج محور چالش معرفی میکند که عبارتند از: الف) محور چالشهای تکنولوژیک 1. آرمانزدایی 2. کار 3. آزادی 4. برابری ب) محور چالشهای سیاسی 5. جامعه 6. تمدن 7. ملیگرایی 8. دین 9. مهاجرت پ) محور یأس و امید 10. تروریسم 11. جنگ 12. فروتنی 13. خدا 14. سکولاریسم ت) محور حقیقت 15. عدالت 16. جهل 17. پسا حقیقت 18. افسانهی علمی ث) محور انعطافپذیری 19. تعلیم و تربیت 20. معنا 21. مراقبت بنمایهی نگاه هراری در کتاب مذکور -و همچنین سایر آثار و مصاحبههایش- استلایابی بر بشر از طریق دانش سایبرنتیک و ابزارهای هوش مصنوعی است. بنابر این هر آنچه که با دو حوزهی نظری و عملی فوق در تعارض باشد را مردود دانسته و مناسب نظم نوین جهانی در قرن بیست و یکم نمیداند.