تاریخ انتشار: یکشنبه 1402/02/31 - 20:46
کد خبر: 470942

عدم رسیدگی به تخلفات انتخاباتی در روز اخذ رای، جرم است

عدم رسیدگی به تخلفات انتخاباتی در روز اخذ رای، جرم است

براساس مصوبه نمایندگان مجلس شورای اسلامی هیأتهای اجرائی و نظارت و بازرسان موظفند در صورت اطلاع از ارتکاب تخلفات در روز أخذ رأی مورد را به نماینده فرماندار اطلاع دهند و موضوع باید بلافاصله توسط دادستان حوزه‏ مربوط رسیدگی شود عدم انجام این تکلیف، جرم است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» نمایندگان در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی و در ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها درباره طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی ماده ۴۸ و ۴۹ این طرح را بررسی و تصویب کردند.

ماده ۴۸- ماده (۶۷) قانون به شرح زیر اصلاح و تبصره آن حذف می شود:

ماده۶۷- ناظرانی که با رعایت شرایط ماده (۳۰) قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲، از سوی شورای نگهبان به قوه قضاییه معرفی می‌شوند پس از گذراندن دوره‌های آموزشی و مهارتی قانون پیش‌گفته و صدور گواهی از سوی دادستان، از زمان ثبت‌نام داوطلبان تا پایان تأیید نهایی انتخابات توسط شورای نگهبان، ضابط خاص جرائم انتخاباتی محسوب می‌شوند.

ماده ۴۹- متن زیر به عنوان ماده (۶۷ مکرر) به قانون الحاق می شود:

ماده۶۷ مکرر- کلیه اعضای شعب ثبت‌نام و أخذ رأی و مجریان و ناظران و هیأتهای اجرائی و نظارت و بازرسان موظفند در صورت اطلاع از ارتکاب هریک از جرائم یا تخلفات موضوع این قانون در روز أخذ رأی مورد را به نماینده فرماندار، هیأت نظارت و مرجع قضائی ذی‏صلاح اطلاع دهند و موضوع باید بلافاصله توسط دادستان حوزه‏ مربوط رسیدگی شود.

عدم انجام این تکلیف از سوی اشخاص فوق جرم است و مرتکب به مجازات حبس یا جزای نقدی و محرومیت از حقوق اجتماعی درجه شش قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ با اصلاحات و الحاقات بعدی محکوم می‌شود.

تبصره ۱-چنانچه وقوع این جرائم موجب شود جریان انتخابات در یک یا چند شعبه‌ ثبت‌نام و أخذ رأی از مسیر قانونی خود خارج شود و در نتیجه‌ کلی انتخابات مؤثر باشد، مراتب به قید فوریت توسط هیأت مرکزی نظارت به شورای نگهبان اعلام می شود.

تبصره ۲- شورای نگهبان می تواند فرآیندهای نظارت بر انتخابات از جمله ثبت شکایات و اعتراضات و اعلام تخلفات انتخاباتی درخصوص بررسی صلاحیت داوطلبان و صحت انتخابات را به صورت الکترونیکی و با ارائه شناسه رهگیری فراهم ‌کند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
تعداد جزایر آزادشده توسط انصارالله به ۴ رسید
فتح مبین انصارالله اثبات کرد، امنیت کالایی خریدنی نیست
خبر خوب برای افزایش قیمت نفت / تولید نفت عربستان و روسیه ۵.۵ میلیون بشکه کاهش پیدا کرد!
حملات هوایی سعودی‌ها به شهر تازه آزاد‌ شده المخا 
صعود والیبال ایران به نیمه نهایی آسیا با عبور از چین‌تایپه
تسلط کامل ارتش یمن بر باب‌المندب پس از کنترل جزیره میون
تقاضای عجیب رئیس‌جمهور لبنان از صهیونیست‌ها
 ۴شهید تجمعات مشهد با دستور رهبر انقلاب، شهید محسوب شدند
کارزار محاکمه حسن روحانی به عدد بی‌سابقه ۷۰۰ هزار امضا رسید
بحران بیخ گوش آمریکاست!
بسیج دانشجویی دانشگاه نوشیروانی بابل: مقاومت هزینه دارد اما نتیجه‌اش تاریخ را عوض می‌کند
عربستان در عملیات ساحل غربی یمن دخالت کند، راس التنوره هدف قرار خواهد گرفت
قیمت نفت ۵ دلار ریخت/ باز هم پای عراقچی در میان است
اقدامات تخریب‌گرانه آژانس، کشورها را به سمت خروج از (NPT) سوق خواهد داد
قیمت گازوئیل در آمریکا برای اولین بار ۶ دلاری شد
فیلم | تصاویری از مورد اصابت قرار گرفتن شناور بدون سرنشین آمریکایی
انجمن اسلامی دانشگاه علامه طباطبایی از برگزاری جلسه غیررسمی معاونت وزیر علوم با هنجارشکنان حجاب انتقاد کرد
نماینده روسیه: مسکو هرگونه سوءاستفاده از شورای امنیت برای تسویه‌حساب سیاسی با تهران را رد می‌کند
تضعیف رسانه خودی، خالی کردن میدان برای روایت دشمن / امروز میدان اصلی، میدان خدمت است نه میدان امتیازگیری جناحی
 نماینده چین: از شورای امنیت برای تسویه‌حساب سیاسی علیه ایران سوءاستفاده نکنید
فیلم | ۳ مخزن بزرگ نفتی در جازان عربستان سوخت
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top