تاریخ انتشار: دوشنبه 1402/03/01 - 13:30
کد خبر: 471026

توهم طالبانی رسانه‌های اصلاح طلب درباره سیاست خارجی

توهم طالبانی رسانه‌های اصلاح طلب درباره سیاست خارجی

جالب است که این رسانه ها نیز به نوعی در توهم برخی از طرفداران طالبان شریک شدند. گویی این رسانه ها در این حوزه هم می خواهند با سیاست بازی های مالوف خودشان موضوع ملی را به یک موضوع جناحی تقلیل بدهند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ پس از یادآوری هشدارآمیز رئیس جمهوری در خصوص حق آبه کشورمان برای مردم سیستان و بلوچستان بود که برخی واکنش‌های غیر رسمی و سلبریتی گونه از طرفداران طالبان بویژه در فضای مجازی منتشر شد که جالب است که توسط رسانه‌های یک جریان خاص به صورت شدید پمپاژ خبری شد و گویی مقامات رسمی طالبان چنین واکنش بعضا مضحک و فانی را به تذکر جدی مقامات ایرانی نشان داده‌اند.

این درحالی است که موضع رسمی ایران قاطع و واضح بود و امیر عبداللهیان وزیر خارجه کشورمان به طور مشخص مطرح کرد که هر گونه ادعای طالبان نسبت به کمبود آب در افغانستان باید به طور کارشناسی و با حضور کارشناسان دو طرف مورد بررسی قرار گیرد و بیانیه های سیاسی گره گشای این مساله نیست. درواقع وزارت خارجه ایران به طالبانی که به نوعی حکومت افغانستان را در دست گرفته یک درس دیپلماتیک داد که نمی توانند با بیانیه و واکنش های سیاسی دیگر مسائل خود را حل کنند و باید به بلوغ رفتاری در حوزه رفتار با همسایگانی همچون ایران برسند و این موضوع یک مساله داخلی نیست.

اما چند نکته حائز توجه در این حاشیه سازی های رسانه‌ای وجود دارد. اول اینکه برخی از رسانه‌های داخلی بویژه منتسب به جریان اصلاح طلب یک رفتار متناقض از خود در برخورد با طالبان نشان می دهند. در صورتی که می خواهند نشان دهند که طالبان را به عنوان مسئول اجرایی و حکومت افغانستان قبول ندارند و با آن مخالفند اما در موضوع حق آبه سیستان با طالبان و بویژه بخش غیررسمی آن همراهی کردند. جالب اینجاست که برخی از همین رسانه‌ها که ادعای فهم دیپلماتیک دارند اسیر بازی های مجازی و سلبریتی بازی در مقابل سیاست جدی کشورمان برای اخذ حق قانونی کشورمان شدند.

موضوعی که در این حاشیه سازها به کلی فراموش شد، مساله اصلی این چالش یعنی حق آبه مردم سیستان و بلوچستان شود. مردمی که حالا حتی در کارزارهای مجازی از مسئولان درخواست می کنند که حق آبه آنان را پیگیری کنند و حالا امیدوارند که رئیس جمهور و وزیر خارجه کشورمان به طور جدی برای احقاق حقوق آنان پا پیش گذاشته اند.

جالب است که این رسانه ها نیز به نوعی در توهم برخی از طرفداران طالبان شریک شدند. گویی این رسانه ها در این حوزه هم می خواهند با سیاست بازی های مالوف خودشان موضوع ملی را به یک موضوع جناحی تقلیل بدهند.

قطعا ایران با توجه به سخنان رهبر معظم انقلاب سیاست برخورد با همسایگان را ندارد و دولت هم نشان داده که سیاست توجه به همسایگان و شکوفاسازی ظرفیت‌های منطقه‌ای را دنبال می کند و قطع به یقین این دوگانگی ها از جمله چالش طالبان و یا آذربایجان از سوی دشمن طراحی می‌شود تا سیاستی که دولت در حوزه دیپلماسی منطقه ای دنبال می کند را به شکست بکشاند و متاسفانه همین رسانه هایی که ادعای فهم دیپلماسی و سیاست را دارند با جناحی بازی فاقد دریافت امر سیاسی در این حوزه هستند و منافع خود را با مخدوش کردن ذهن افکارعمومی و تضعیف سیاست ایران دنبال می کنند!

این درحالی است که خود طالبان در مواجهه با تذکر جدی ایران اشتباهات خود را تصحیح کرد و هیات اعزامی ایران برای رسیدگی به این موضوع به این کشور رفت و در حال انجام امور محوله است. درواقع طالبانی ها حد و اندازه خود را در مواجهه با ایران دانستند اما برخی از خبرپراکنی ها بیشتر از اینکه در راستای تضعیف دولت باشد در راستای نادیده گرفتن منافع ملی کشورمان بویژه منافع مردم سیستان و بلوچستان بود.

 موضوع حق آبه کشورمان در منطقه سیستان و بلوچستان با توجه به اینکه یک مسئله بسیار جدی است جای هیچ گونه سیاست بازی و جناحی بازی را نمی دهد. چراکه از یک طرف سرنوشت مردم این منطقه به این موضوع بستگی دارد و به آن گره خورده و از سوی دیگر با چالش برانگیز شدن این موضوع قطعا هر دو کشور دوست ایران و افغانستان با مشکلاتی روبرو می شوند. تقلیل این موضوع در سطح رسانه ای با هر نیتی خصوصا جناحی گری باشد حائز دو نکته است. اول اینکه رسانه هایی که آب به آسیاب برخی طرفداران تندروی طالبان با تشدید توهم آنان و دنباله روی این توهم در رسانه‌هایشان ریختند قطعا در مدار منافع ملی حرکت نمی کنند. از سوی دیگر فهم و درک دیپلماتیک در حوزه منافع ملی باید بویژه در رسانه ها که هدایتگر نگرش افکارعمومی هستند چه در رسانه رقیب سیاسی و چه رسانه همسو با دولت باید ارتقاء یابد و در هر حال منافع عمومی و کشورمان در نظر گرفته شود.

به عبارت بهتر اصلاح طلبان بیشتر می‌کوشند تا از رهگذر هر آب گل آلودی با پوشش عناوین زیبای دفاع از حقوق مردم و دفاع از مظلوم، ماهی جناحی خود را صید کنند. در ابتدای روزهای خروج امریکا از افغانستان و شکست سیاست‌های بیست ساله امریکا، غربگرایان ایرانی به جای پرداخت به شکست مفتضحانه آمریکا، به مسئولان کشور توصیه می‌کردند در حمایت از مردم افغانستان با طالبان وارد جنگ شود!

منبع: جهان نیوز

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
شریک جرم صهیونیست‌ها/ شکست دکترین امنیتی اسرائیل
سرکوب دانشجویان دانشگاه کلمبیا در نیویورک / برگزاری ۹۰ رویداد در نود سالگی دانشگاه تهران /آغاز پذیرش دانشجوی دکتری بدون آزمون در دانشگاه آزاد
اولین تمرین پرسپولیس بعد از حذف از جام حذفی برگزار شد
حمایت دانشگاهیان از خیزش دانشجویان در آمریکا
تمدید مهلت انتخاب رشته آزمون دکتری
مخبر در دیدار نخست وزیر بورکینافاسو: ایران آمادگی دارد دستاوردهای خود را در اختیار کشورها قرار دهد
مخبر در دیدار معاون رئیس جمهور زیمباوه: تعاملات تهران با کشورهای دوست و جهان براساس راهبرد برد-برد است
پیشنهادهای وزیر دفاع ایران در اجلاس شانگهای چه بود؟
هزاران معترض اسرائیلی خواستار برکناری نتانیاهو شدند
سفر ۲ روزه بلینکن به عربستان با محوریت ایران و غزه
گشایش‌های ارزی با سفر رئیس بانک مرکزی به عربستان در راه است؟
۲۶ کارگر نمونه توسط رئیس جمهور تقدیر می‌شوند
پذیرفته‌شدگان چندبرابر ظرفیت آزمون استخدامی آموزش‌وپرورش برای تحویل مدارک چه کنند؟
آتش سوزی در یک ساختمان اقامتی در محدوده میدان ولی‌عصر
تلاش مافیای خودرو برای ممانعت از ورود خودروهای برقی به کشور
فرود هواپیمای اسرائیلی در عربستان
سرقت تلفن همراه پشت چراغ قرمز در کمتر از ۳۰ ثانیه +فیلم
کاریکاتور| کار گذاشتن ابزار جاسوسی در بدن داوطلبان کنکور توسط پزشک
افتتاحیه ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران +عکس
قبض این مشترکان برق ۲۴ برابر می‌شود
کاریکاتور| ساعت به وقت غزه
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top