تاریخ انتشار: شنبه 1402/03/13 - 08:52
کد خبر: 472250

خطر گرم کردن مجدد برنج چیست؟

خطر گرم کردن مجدد برنج چیست؟

در برنج نپخته معمولا باسیلوس سرئوس همراه با سایر باکتری‌ها یافت می شود. پختن برنج به تنهایی برای از بین بردن آن کافی نیست، زیرا این باکتری با ایجاد هاگ‌هایی گرما را تحمل می‌کنند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از فارس، در برنج نپخته معمولا باسیلوس سرئوس همراه با سایر باکتری‌ها یافت می شود. پختن برنج به تنهایی برای از بین بردن آن کافی نیست، زیرا این باکتری با ایجاد هاگ‌هایی گرما را تحمل می‌کنند.

برنج پس از پختن در دمای اتاق می‌تواند حاوی باکتری‌های مختلفی باشد که تکثیر می شوند و سموم مضر را آزاد می کنند. این گاهی اوقات منجر به مسمومیت غذایی با این باکتری می شود. بسته به نحوه تهیه، پخت و نگهداری برنج پس از پختن، می توانید از این امر اجتناب کنید.

تهیه و نگهداری برنج

شستن برنج  باعث خلاص شدن از شر این باکتری نمی شود. پس از پخته شدن، برنج را باید فوراً به صورت پخته یا سرد شده سرو کنید و در ظرفی در یخچال یا فریزر نگهداری کنید. برنج پخته شده را بیش از یک ساعت بیرون نگذارید.

چگونه برنج را گرم می کنید؟

برنج باقیمانده را می توان هنگام گرم کردن مجدد در مایکروویو گرم، سرخ یا بخار پز کرد. با این حال، این تنها در صورتی بی خطر است که برنج پخته شده به درستی در یخچال نگهداری شود. اگر برنج برای چند ساعت بیرون از خانه باشد، گرم کردن مجدد می تواند مضر باشد. به این دلیل که گرم کردن، خنک کردن و گرم کردن مجدد فرصت خوبی را برای رشد باکتری های مضر مانند باسیلوس سرئوس فراهم می کند.

مسمومیت غذایی ناشی از باسیلوس سرئوس چقدر خطرناک است؟

مسمومیت غذایی ناشی از باسیلوس سرئوس در موارد شدید می تواند کشنده باشد این مسمومیت می تواند با مواد غذایی دیگری مانند ماکارونی هم رخ دهد. یک مطالعه موردی در سال 2011 نشان داد که یک دانشجوی 20 ساله بر اثر مسمومیت با این باکتری در عرض 10 ساعت پس از خوردن ماکارونی پنج روز مانده جان خود را از دست داد. مورد مشابهی در سال 2003 رخ داد که یک خانواده سالاد ماکارونی هشت روزه خوردند که منجر به مرگ یک مرد و بستری شدن پنج کودک در بیمارستان شد.

علائم این مسمومیت چیست؟

استفراغ و اسهال ناشی از سمی که باسیلوس سرئوس هنگام رشد تولید می کند شایع است. در بیشتر موارد، این بیماری محدود است و ظرف یک یا دو روز بهبود می یابد، اما در برخی افراد می تواند پیشرفت کند و حتی کشنده باشد.

آنتی بیوتیک ها در این بیماری موثر نیستند زیرا سم باعث بیماری می شود و نه باکتری. به این ترتیب، درمان در درجه اول بر نوشیدن آب زیاد متمرکز است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
پزشکیان سه‌شنبه راهی روسیه می‌شود
اسلامی شهادت یحیی السنوار را تسلیت گفت
تاکید اردوغان بر گسترش روابط با ایران
ظریف: نباید منتظر دستور از تهران باشیم ؛ دستور از مردم می‌رسد
پیراهن قرن؛ امضای مسی تاریخی شد
خبری که سنوار به مادرش داد
نخستین زن فرماندار در کردستان منصوب شد
جانور منقرض شده به طبیعت بازگشت!
تهران سرد می شود
زلنسکی: یا دنبال سلاح اتمی می‌رویم یا ...
حرف‌های جالب حامد بهداد درباره دوران دانشجویی اش
واکنش فرهاد مجیدی به سرمربی جدید استقلال
حملات سنگین موشکی حزب الله به عکا
راهکار جدید بریکس برای دلار زدایی تحقق می‌یابد؟
داتیس پرو؛ مرجع اخبار و آموزش‌های تکنولوژی و فناوری اطلاعات
بررسی مزایا و معایب استفاده از فویل آلومینیوم در خانه
نصرتی ، رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها شد
نظارت بر تاکسی‌ها هوشمند می‌شود
ایرج طهماسب به تئاتر برگشت
لیلا حاتمی و محمدرضا فروتن در یک فیلم جدید
قاشق هخامنشی با طراحی پیچیده الهام‌گرفته از اساطیر کهن ایران!
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top