تاریخ انتشار: چهارشنبه 1402/03/17 - 11:20
کد خبر: 472513

نگاهی بر پیامدهای رونمایی از ابَر موشک جدید ایران؛

فتح دیپلماسی با میدان/ با فتاح خروج آمریکا از خلیج فارس حتمی است

فتح دیپلماسی با میدان/ با فتاح خروج آمریکا از خلیج فارس حتمی است

رویکرد جدید امارات و عربستان به همراهی پادشاهی عمان، برای تشکیل یک نیروی دریایی مشترک برای بومی‌سازی امنیت خلیج فارس در چهارچوب تلاش جمهوری اسلامی ایران برای کاهش حضور غیرمشروع قدرت‌های فرامنطقه‌ای هم در قالب همین اقدامات قابل تجزیه و تحلیل است. از همین رو، هم رژیم صهیونیستی از این همگرایی نگران شده و هم امریکا در تلاش است که مانع همکاری بین ایران و کشورهای عرب منطقه شود.

به گزارش گروه سیاسی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ روز گذشته موشک هایپرسونیک یا فراصوت «فتاح»، جدیدترین دستاورد راهبردی نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با حضور حجت‌الاسلام سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهور، سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه و سردار امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه در ستاد این نیرو رونمایی شد که نقطه عطفی در حوزه موشکی کشورمان به شمار می‌رود؛ نقطه عطفی که می‌تواند موازنه نظامی در سطح منطقه را کاملا به نفع ایران تغییر دهد.

ساخت موشک هایپرسونیک فتاح که دیروز از آن رونمایی شده است، ایران را جزو 4 قدرت اول جهان قرار داده که توانسته‌اند به این تکنولوژی دست پیدا کنند.

اما مهم‌تر از مشخصات و ویژگی‌های این موشک، پیامی است که ساخت آن در معادلات قدرت از خود بر جای خواهد گذاشت. غربی‌ها که چیزی جز زبان قدرت برایشان قابل فهم نیست، به سطح بالایی از قدرت بازدارندگی ایران برخورد کرده‌اند. قدرتی که حتی کشورهایی مانند امریکا که دارای این نوع از تکنولوژی هستند، هنوز هم در حوزه دفاعی به هیچ سامانه‌ای برای مقابله با آن دست نیافته‌اند.

در طول 8 سال جنگ تحمیلی رژیم بعث علیه کشورمان که با حمایت همه‌جانبه کشورهای دنیا همراه بود، ایران به لحاظ امکانات و تسلیحات نظامی، دست پایین را داشت. چنانکه فرماندهان نظامی و سیاستمداران آن دوران بارها در توصیف شرایط جنگ اظهار کرده‌اند کشور حتی از تولید سیم خاردار، به عنوان حداقلی‌ترین سلاح نظامی نیز ناتوان بود. همین موضوع باعث شد از همان ایام دفاع‌مقدس، جمهوری اسلامی ایران پروژه پیشرفت و در نهایت خودکفایی در حوزه نظامی را آغاز کند. موشک «نازعات» که بردی بین 80 تا 150 کیلومتر داشت، نخستین موشک بومی‌ای بود که در راستای این طرح، سال 66 تولید شد. با ساخت این موشک بومی، فصل نوینی در پیشرفت صنعت و تکنولوژی نظامی ایران آغاز شد. حالا پس از طراحی و ساخت انواع موشک‌های کروز و بالستیک که برد چندهزار کیلومتری دارند، فصل جدید دیگری برای جمهوری اسلامی ایران در حوزه میدان و دیپلماسی آغاز شده است.

با قدرت میدان است که دیپلماسی فعال پیش می‌رود. مقاومت و میدان، امری هماهنگ با سیاست خارجی است. با همین معناست که باید تولید قدرت کرد و دیپلماسی پویا و موفق داشت. این امر در دولت سیزدهم یک واقعیت عینی است که رونمایی از سامانه‌های دفاعی پیشرفته با وجود تحریم به همراه دیپلماسی عزتمندانه و گسترش روابط با جهان فراغرب، توسعه تجارت خارجی و معطل نظر آمریکا و اروپا نماندن نشانه‌های واضح آن است.

این در حالی است که وادادگی در برابر غرب رویه غالب در دولت روحانی بود و حتی برخی دو قطبی میدان ـ دیپلماسی ساختند. فجایع ناشی از امید و اعتماد خود به غرب را پای میدان نوشتند و میدان را معارض منافع ملی جا زدند. 2 برابر شدن تحریم‌ها پیامد همین رفتار نامعقول و ضد منافع ملی بود که دشمن را تبرئه و افزایش اقتدار و توانایی‌های ایران را تخطئه می‌کرد.

ویژگی خارق‌العاده موشک ‌هایپرسونیک «فتاح»

موشک‌ هایپرسونیک فتاح هزار و ۴۰۰ کیلومتر برد دارد و سرعت آن پیش از اصابت به هدف ۱۳ تا ۱۵ ماخ است. «فتاح» قادر است از تمامی سامانه‌های سپر موشکی عبور کند و این سامانه‌ها را منهدم کند. این نوع موشک‌‌ها جزو جدیدترین تسلیحات و تجهیزات هستند که امروزه توسط کشورهای همچون آمریکا، روسیه و چین تولید و به کارگرفته می‌شوند.

موشک‌ هایپرسونیک «فتاح» را باید جزو پیشرفته‌ترین نسل موشک‌های موجود در جهان دانست که تاکنون هیچ سیستم پدافندی برای مقابله با آن ساخته نشده است. این ابرموشک رادارگریز است و مسیر آن می‌تواند بعد از شلیک تغییر می‌کند. مانور در سرعت سرسام‌آور و غیرقابل پیش‌بینی بودن مسیر هم از دیگر ویژگی‌های موشک فتاح است.

این موشک با قابلیت‌های تاکتیکی، به دلیل برخورداری از پیشران سوخت جامد نازل متحرک مرحله دوم، قابلیت دستیابی به سرعت‌های بسیار بالا و همچنین انجام مانورهای مختلف در داخل و خارج از جو زمین به منظور غلبه بر انواع سامانه‌های دفاع هوایی دشمن را دارد.

توان عبور از سامانه‌های موشکی موجود نیز از ویژگی‌های دیگر « فتاح» است. این موشک از دقت اصابت فزاینده، سرعت بسیار بالا، قابلیت مانور‌پذیری فوق‌العاده و همچنین از توان پنهان‌کاری و عبور از سامانه‌های راداری برخوردار است.

رونمایی از موشک هایپرسونیک فتاح که از نوع پیشرفته بالستیک رادارگریز است، پیام بسیار مهم و شفافی برای مقامات رژیم صهیونیستی به همراه دارد؛ آن هم درست در هنگامه‌ای که مقامات این رژیم طی هفته‌های اخیر چندین بار، ایران را به حمله به تأسیسات هسته‌ای تهدید کرده‌اند.

جمهوری اسلامی با رونمایی از این موشک، این پیام را به جامعه جهانی منتقل کرده که ایران از قدرت بالای بازدارندگی برخوردار است و اگر رژیم صهیونیستی بخواهد دست به ماجراجویی در منطقه بزند طبیعی است که پاسخ کوبنده‌ای از سوی ما دریافت خواهد کرد. این اقدام هوشمندانه و راهبردی جمهوری اسلامی در دستیابی به حد بالایی از توان بازدارندگی، خواهد توانست معادلات منطقه‌ای را به سود ایران تغییر دهد. کما اینکه سلسله اقداماتی که در چند وقت اخیر هم در منطقه رخ داده، گامی اثرگذار در رسیدن به این هدف بوده و نیازمند برداشتن یک گام نهایی است. نزدیک شدن دیدگاه ایران و عربستان بعد از امضای توافقنامه پکن، یکی از همین اقدامات بوده که همگرایی بالایی را در سطح منطقه به وجود آورده و به انزوای رژیم صهیونیستی و کاهش هژمونی امریکا منجر شده است.

رویکرد جدید امارات و عربستان به همراهی پادشاهی عمان، برای تشکیل یک نیروی دریایی مشترک برای بومی‌سازی امنیت خلیج فارس در چهارچوب تلاش جمهوری اسلامی ایران برای کاهش حضور غیرمشروع قدرت‌های فرامنطقه‌ای هم در قالب همین اقدامات قابل تجزیه و تحلیل است. از همین رو، هم رژیم صهیونیستی از این همگرایی نگران شده و هم امریکا در تلاش است که مانع همکاری بین ایران و کشورهای عرب منطقه شود.

در این میان آنچه می‌توانسته این نگرانی‌ها را بیشتر ساخته و سبب افزایش قدرت بازدارندگی ایران شود، ساخت موشک رادارگریز فتاح است. حالا دیگر نه اسرائیلی‌ها می‌توانند رؤیای ماجراجویی را در سر بپرورانند و نه امریکایی‌ها خواهند توانست از پس هزینه‌های سنگین انسانی و لجستیکی حضور خود در منطقه بربیایند.

کاربران شبکه های اجتماعی نیز در واکنش به رونمایی از ابر موشک فتاح واکنش های زیادی نشان دادند و آن را برآمده از توان جوانان داخلی کشور دانستند. در ادامه برخی از واکنش های کاربران مجازی را می خوانید:

گزارش از هادی هدایت زاده

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
بازداشت متهم ارزی بعد از ۵ سال
بیتکوین رکورد زد ؛ قیمت اتریوم و تتر نزولی شدند
دانشجویان روز دانشجو در حضور رئیس قوه قضائیه چه گفتند؟
دیدار رئیس عدلیه با دانشجویان اردبیلی
اژه‌ای: به مسئولان درباره آلودگی هوا هشدار دادم +فیلم
هدیه خاص آستان قدس رضوی به آیت الله سیستانی
نگرانی‌ها در فضای اطراف تیم ملی ایران با بیکار شدن مربی پرتغالی!
تتلو به تهران منتقل شد +جزئیات
زمان قرعه‌کشی مرحله‌ سوم جام حذفی اعلام شد
پایندان پیشگام و استوار در پروژه های خطوط انتقال نفت و گاز
صحبت‌های یک دانشجو درباره مافیای کنکورمقابل رئیس قوه قضائیه +فیلم
آقای قالیباف! ان‌شاءالله که انقلابی بمانید/ جماعت فرتوت سیاسی برای احیای نعش سیاسی خود دست و پا می‌زنند
دادخواهی یک دانشجو از رئیس قوه قضاییه +فیلم
سوال متفاوت یک دانشجو از رئیس قوه قضاییه +فیلم
روایت صداوسیما از بازداشت امیر تتلو +فیلم
مناظره امیرالمومنین علیه السلام با عالم یهودی +فیلم
تلخ‌تر از حذف ؛ پرسپولیس حریف مورد علاقه النصر شد!
۵ نکته طلایی برای تمیز کردن ظروف خانه
نسل جدید از «۱۶ آذر» چه می داند؟
ابعاد حیرت انگیز هوش مصنوعی +فیلم
دلیل ارزان شدن سکه و طلا در هفته گذشته
تشریح جزئیات آزمون عملی کنکور کارشناسی ارشد
فهرست جدید دانشگاه‌های خارجی مورد تایید وزارت علوم اعلام شد
گنجی: روز دانشجوی امسال به دلیل نگاه دقیق نسل آگاه دانشگاهی به حوادث غزه متفاوت‌ است
۱۶ آذر ۱۳۳۲ از زبان دانشجویان امروزی
دانشگاه شیراز در جایگاه نخست ملی رتبه بنی پایداری قرار گرفت
تسهیل تبدیل وضعیت اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها
گزارش وضعیت تخصیص ردیف استخدامی عضویت هیأت علمی به نخبگان اعلام شد
مراسم بزرگداشت روز دانشجو با حضور رئیس مجلس
بیانیه جامعه اسلامی مدیران به مناسبت روز دانشجو
در حوزه ناباروری گام‌هایی در سطح جهانی برداشته‌ایم
لیست جدید دانشگاه‌های خارجی مورد تایید وزارت علوم اعلام شد
دانشجویان با معرفی ماهیت اسرائیل به ملتهای دنیا خودآگاهی جهانی علیه صهیونیستها را سرعت می‌بخشند
بلاتکلیفی داوطلبان برای ثبت‌نام در کنکور فرهنگیان
پرداخت ۳۰‌ درصد از پاداش فرهنگیان بازنشسته ۱۴۰۱ تا فردا
تصاویر| آئین روز دانشجو در دانشگاه امام حسین(ع)
تصاویر| برگزاری «زنگ فرهنگ» در شریف
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top