تاریخ انتشار: دوشنبه 1402/03/29 - 00:59
کد خبر: 473547

اضافه شدن فناوری دوربین حرفه‌ای به موبایل‌ها

اضافه شدن فناوری دوربین حرفه‌ای به موبایل‌ها

محققان از فناوری جدید مبتنی بر متااپتیک هیبریدی رونمایی کرده‌اند که می‌تواند بدون دوربین های معمول عکس های با کیفیت ثبت کند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، بیشتر دوربین های مدرن برای کاربردهای حرفه ای خود از چند لنز قابل تعویض استفاده می کنند که به عکاس کمک می کند بهترین تصویر در هر وضعیتی را ثبت کند. هرچند این روش هزینه زیادی دارد و دستگاه را نیز سنگین می کند.

محققان مشغول بررسی ابزارهای بصری متشکل از ساختار متا هستند تا به کیفیت بالای تصویر دست یابند و همزمان دستگاه قابل حمل باشد.

«متا سازه ها» مواد جدیدی با الگوهای تکرار شونده در ساختارهای خود هستند. شنل نامرئی یکی از کاربردهای مشهور این مواد است. موبایل ها و دستگاه های هوشمند مدرن دیگر برای تصویربرداری رایانشی از نرم افزاری استفاده می کنند که نقایض تنظیمات بصری فشرده را می پوشاند تا تصویر یا ویدئویی باکیفیت بسازد.

در حالی که متااپتیک‌ها در فرضیه سقف بالایی دارند، اما محققان هنگام مدل‌سازی برهمکنش‌های پیچیده بین نور و دیگر اجزای نوری با مشکل مواجه می‌شوند، این امر بیشتر اوقات منجر به طرحی می‌شود که تصویر با کیفیت متوسط و با استانداردهای معمولی ارائه می‌دهد.

محققان با استفاده از استراتژی «سخت‌افزار در حلقه» و به عبارت دیگر با آزمایش لنزها و حسگرهای واقعی به جای یک مدل نرم‌افزاری، این مشکل را برطرف کردند. این اقدام نیاز به پردازش و حافظه را کاهش داد.

محققان در آزمایش ها از ترکیب هیبرید متا اپتیکز و روش های تصویربرداری رایانشی استفاده کردند تا تصاویری از اشیاء در فواصل ۰.۵ تا ۱.۸ متر ثبت کنند.

هیبریدهای متااپتیک به کار رفته در تنظیمات محققان شامل یک لنز انکساری استاندارد با ضخامت ۴.۵ میلی متر بود که با یک ورقه متا اپتیک کوارتز پوشیده شده بود. علاوه بر آن سطح ورقه مذکور پوشیده از ستون های نیترید سیلیکون مربعی شکل با ارتفاع ۷۰۰ نانومتر بود.

محققان مشاهده کردند که هر لنز به طور جداگانه تصاویر کاملی ثبت می کند که با دوربین بدون آینه آلفا1 سونی رقابت می کند.

ولادیمیر کاتکوفنیک یکی از مولفان پژوهش در دانشگاه تامپر فنلاند در این باره می گوید: سخت افزار به کار رفته در این روش می تواند قابلیت های بصری بهتری ارائه کند.

ساموئل پینلا مولف ارشد تحقیق در شورای تأسیسات علوم و فناوری انگلیس می گوید: به نظر من مهمترین کاربرد آن طراحی نسل جدیدی از دوربین های مخصوص برای موبایل ها است.

او همچنین به قابلیت های دستگاه برای کاربردهای ابزار پزشکی زیستی اشاره کرده است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
تنها مصدوم استقلال مقابل المحرق مشخص شد
سونامی سالمندی در راه است
مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌ها؛ تهدیدی جدی برای درمان عفونت‌ها
فیلم | مصوبه واردات استانی نمونه آشفتگی دولت در سیاست گذاری ارزی
تامین و فروش مستربچ برای صنایع خودرو، لوازم خانگی و بسته‌بندی
قیمت و خرید نایلون دسته موزی مستقیم از تولیدی
سیم‌کارت سفید یا سیم‌کارت بدون فیلتر چیست؟
بهترین سایت ساز های رایگان
نظر مشتریان، مسیر واقعی رشد در دنیای امروز
دانلود آهنگ جدید، ریمیکس و موزیک ویدئو با کیفیت عالی از ناب صدا
خرید لوازم خانگی با انواع طرح های اقساطی و نقدی در نفیس ۲۴
۵ سرگرمی خانگی ساده برای روزهای بی‌حوصلگی
چطور با سرمایه محدود ارز دیجیتال بخریم و معامله کنیم؟
فرصت شغلی منعطف وپردرآمد برای دانشجوها؛ از تبلیغ تا واقعیت!
پیام تسلیت خبرنامه دانشجویان ایران به مناسبت درگذشت پدر محترم محمد جهاد
هم‌نشینی یلدا و رجب؛ وقتی بلندترین شب سال به آغاز روشن‌ترین راه می‌رسد
مجلس نحوه تعدیل اقساط مهریه را تعیین کرد
جمع آوری ۳۳۴ نفر اتباع بیگانه غیرمجاز در زهک
تحمیل خسارت ۲۰ میلیارد دلاری تصادفات به اقتصاد ایران
سلیمی: چین مراقب اظهاراتش درباره جزایر سه‌گانه باشد
تجمع میلیونی مردم عراق در سالروز شهادت سردار سلیمانی
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top