تاریخ انتشار: دوشنبه 1402/04/12 - 08:45
کد خبر: 474864

تحلیل الکلی به سیاق روزنامه زنجیره‌ای

تحلیل الکلی به سیاق روزنامه زنجیره‌ای

روزنامه اعتماد درباره محدودیت واردات مشروب‌های خارجی و خسارات مشروب‌های دست‌ساز ابراز نگرانی کرد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: این روزنامه بدون این‌که اصل شرب خمر را به عنوان رفتار خلاف عقل و شرع تخطئه کند، به قلم یکی از حامیان گروهک‌های اغتشاشگر و تجزیه‌طلب در سال گذشته می‌نویسد: در هفته‌های اخیر افزایش سریالی شمار مسمومیت‌های ناشی از مصرف الکل تقلبی و الکل صنعتی به صدها نفر بازتاب زیادی در محافل رسانه‌ای و اجتماعی داشت. مسمومیت ناشی از مصرف الکل تقلبی و صنعتی موجب نابینا شدن شماری، مرگ ده‌ها تن دیگر و مصدوم شدن صدها تن شده است. بنا بر گفته یکی از اعضای کمسیون بهداشت مجلس، مصرف مشروبات دست‌ساز به صورت روزافزونی در حال رشد است. در سال‌های گذشته به دلیل رشد قیمت دلار و کاهش ارزش پول ملی، میزان واردات غیرقانونی مشروب تحت‌تاثیر قرار گرفته است. پیش از این بخش مهمی از واردات مشروب کشور از طریق اقلیم کردستان عراق و بخشی دیگر از طریق دیگر مرزهای کشور صورت می‌گرفت که تحولات اخیر بازار ارز بر این روند اثر گذاشته و الکل دست‌ساز و صنعتی در حال جایگزینی تدریجی مشروب‌های خارجی است یعنی با توجه به گرانی مشروب خارجی، مصرف‌کنندگان بیشتری روی به مصرف الکل دست‌ساز یا الکل صنعتی آورده‌اند. در شبکه‌های اجتماعی نیز آموزش ساخت مشروبات دست‌ساز به فراوانی بازنشر می‌شود. این نخستین‌باری نیست که در سال‌های اخیر شمار قابل توجهی از شهروندان بر اثر مصرف الکل غیر استاندارد و تقلبی دچار حوادثی تلخ همچون فوت، نابینا شدن و آسیب به کلیه و دیگر مصدومیت‌ها می‌شوند. اما همچنان در برابر این رویداد سیاست‌گذاری ویژه‌ای صورت نگرفته است.

این روزنامه می‌افزاید: افزایش یا کاهش شمار مصرف‌کنندگان مشروب الکلی در دهه‌های گذشته نمایانگر کارنامه موفقیت یا عدم توفیق سیاست‌های جاری است. در نتیجه سکوت در برابر رویدادهایی چون حوادث ماه اخیر که منجر به فوت و مصدوم شدن صدها تن شد، می‌تواند به تداوم وضع موجود منجر شود. شواهد موجود نشانگر روند افزایشی مصرف مشروبات الکلی در کشور است لذا با سکوت نمی‌توان در این باره خود را به ندیدن زد. افزون بر آن‌که در همین میزان مصرف نیز پول هنگفتی بی‌آن‌که مالیاتی پرداخت شود یا نظارتی صورت گیرد رد و بدل می‌شود و گاه و بی‌گاه نیز سلامت شهروندان کشور به خطر می‌افتد و بار این مخاطرات نیز متوجه خانواده‌ها و سپس شبکه درمانی کشور است. پس عقلایی است با حضور کارشناسان و متخصصین امر به بررسی و تحقیق درباره ابعاد موضوع پرداخته شود و رسانه‌های ملی با تولید برنامه‌های کارشناسی‌شده به آگاه‌سازی جمعی در این باره بپردازند. در غیر این صورت کشور باید منتظر پرداخت هزینه‌های بیشتر و تبعات بعدی این روند باشد.

یادآور می‌شود پیش از این هم یکی از نویسندگان دائمی اعتماد نسبت به عرضه مشروبات غیر بهداشتی ابراز نگرانی کرده و خواستار عرضه مشروبات الکلی بهداشتی شده بود!

تقسیم‌بندی دغلبازان مشروبات الکلی به بهداشتی و غیر بهداشتی در حالی است که مشروبات الکلی ذاتا موجب آسیب‌های جدی به سلامت جسمی و زوال عقل در افراد می‌شود. جالب این که ماکرون رئیس‌جمهور فرانسه و دیگر مقامات این کشور، برای تقبیح معترضان و آشوبگران در فرانسه، آنها را اراذل و اوباشی که در اثر مصرف الکل سر به شورش گذاشته‌اند، معرفی کردند.

نکته دوم، حمایت سرسختانه از ترویج اباحیگری اخلاقی و مجازی توسط نشریاتی مثل اعتماد است که خروجی آن، همین آسیب‌های اجتماعی خواهد بود اما این نشریه زنجیره‌ای، به جای عذرخواهی از ریل گذاری غلط برخی سیاسیون همسو، از عوارض این وضعیت ابراز نگرانی می‌کنند. مغالطه بعدی اعتماد این است که مصرف مشروبات الکلی توسط اقلیت کم شمار از مردم را نشانه ناکامی سیاست‌های جاری کشور می‌داند و حال آن که بالای ۹۹ درصد مردم کشورمان، از ارتکاب جرائم زائل‌کننده عقل از جمله شرب خمر پرهیز می‌کنند و در مقابل، در کشورهای غربی که الگوی پیشرفت غربگرایان هستند، ده‌ها هزار برابر ایران مشروب الکلی مصرف می‌شود.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
آغاز پرداخت مطالبات گندم‌کاران/ واریز بخش اول مطالبات
صعود ۴۴ هزار واحدی بورس
پرداخت وام قرض‌الحسنه مسکن به افراد دارای فرزند سوم و بیشتر ابلاغ شد
ابلاغ وام ۴۰۰ میلیونی مسکن برای ۳ دهک اول
در جلسه کمیسیون امنیت مجلس با مقامات ارشد وزارت خارجه چه گذشت ؟
برگزاری سومین جلسه کمیته علمی همایش ملی «تحول نظام آموزش عالی در مواجهه با پیامدهای جنگ تحمیلی سوم
امتحانات نهایی حضوری منوط به مجوز شورای عالی امنیت / تأثیر قطعی سوابق تحصیلی در کنکور همچنان پابرجاست
افزایش حقوق اعضای هیأت علمی یک ضرورت ملی است
برنامه ریزی دانشگاه امیرکبیر برای اسکان دانشجویان در خوابگاه‌ها
سه روز مراسم بدرقه مردمی برای تشییع پیکر «امام شهید»
از «نفس» تا «جان ایران»؛ تداوم یک مسیر رسانه‌ای
اتحاد راهبردی حمایت ملی از کسب‌وکارهای خرد و خانگی اجرا شد
کارافن؛ پل ارتباطی مهارت زنان تا بازار پایدار
چرا دکترین«بزن و دررو» برای همیشه در خاطره‌ها ماند
تکمیل فرایند اسکان دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه صنعتی امیرکبیر
توان نظامی ایران پس از آتش‌بس افزایش یافته است
دستمان روی ماشه است
عبور ۲۴ فروند کشتی از تنگه هرمز با مجوز سپاه پاسداران
اروپا دست آمریکا را از پروژه‌های حساس دولتی کوتاه می‌کند
شمار شهدای جنگ غزه به ۷۲۹۴۲ نفر رسید
قوه قضاییه به تخلفات وام ازدواج ورود کرده است
افزایش حقوق اعضای هیأت علمی یک ضرورت ملی است
برنامه ریزی دانشگاه امیرکبیر برای اسکان دانشجویان در خوابگاه‌ها
تکمیل فرایند اسکان دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه صنعتی امیرکبیر
۸۰ درصد تولید علم کشور در اختیار ۲۰ دانشگاه/ اختصاص ۱۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار پژوهشی
آغاز ثبت‌نام آزمون دستیاری دندانپزشکی از ۱۸ خرداد +جزئیات
ضرورت توجه شورای عالی انقلاب فرهنگی به الزامات جدید حوزه آموزش عالی
در پی حادثه تیراندازی در دانشکده دندانپزشکی قزوین دو دانشجو کشته شدند!
مهلت ثبت‌نام کارشناسی ارشد بدون آزمون فرهنگیان تا ۱۵ خرداد
تقویم آموزشی و زمان‌بندی امتحانات دانشگاه شهید بهشتی اعلام شد
مهلت ثبت‌نام کارشناسی ارشد پردیس بین‌المللی کیش دانشگاه صنعتی امیرکبیر تمدید شد
امتحانات دانشگاه الزهرا (س) حضوری برگزار می‌شود
اعلام نتایج اولیه دعوت به مصاحبه بدون آزمون دکترای تخصصی دانشگاه آزاد
احتمال تغییر در تقویم آموزشی دانشگاه‌ها برای مدیریت بحران انرژی
کسب موفقیت تازه دانشگاه علوم پزشکی شیراز در نظام رتبه‌بندی جهانی QS در سال ۲۰۲۶
کاظمی: پیشنهادات تاثیر قطعی معدل در کنکور ارائه شد
دستورالعمل اجرایی ثبت‌نام دانش‌آموزان در سال تحصیلی آینده ابلاغ شد
آغاز پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی دانشگاه امام صادق (ع) +جزئیات
اعلام تسهیلات دانشگاه تربیت مدرس برای دانشجویان دکتری ورودی ۱۴۰۵
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top