تاریخ انتشار: چهارشنبه 1402/06/01 - 00:07
کد خبر: 479950

ایران و روسیه در نظم نوین جهانی

ایران و روسیه در نظم نوین جهانی

طی ماه‌های اخیر روابط ایران و روسیه بر پایه منافع ملی مشترک به تدریج بهبود یافته است و فشار غرب علیه مسکو پس از عملیات ویژه نظامی روسیه در اوکراین سبب شده تا انگیزه بیشتری برای بهبود روابط روسیه و ایران ایجاد شود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از فارس، موقعیت ژئوپلیتیکی ایران و مسکو یک پیش نیاز عینی برای نزدیک تر شدن این دو کشور است تا آنها بتوانند در زمینه‌های مختلف از جمله افزایش همکاری در عرصه نظامی - سیاسی، تجارت، اقتصاد علوم دانش فنی در جهت خنثی سازی تهدیدات دشمن برداشتن فشار تحریم و ناکام کردن تلاش غرب برای به انزوا کشاندن ایران و روسیه و همچنین جلوگیری از نفوذ در راستای ایجاد نظم نوین جهانی با یکدیگر همکاری داشته باشند.

تا این لحظه، روابط ایران و روسیه بر پایه منافع ملی مشترک به تدریج بهبود یافته است. متشنج شدن روابط روسیه با کشورهای غربی پس از عملیات ویژه نیروهای نظامی روسیه در اوکراین و همچنین افزایش فشارهای تحریم غرب بر روسیه موجب تغییر ناگهانی چشم انداز ژئوپلیتیک بین المللی شد. همین امر انگیزه بیشتری را برای بهبود روابط روسیه و ایران ایجاد کرد ایران بیش از چهل سال تحت فشارهای سنگین تحریمهای غربی قرار دارد و مدام با تهدیدات نظامی و سیاسی دست و پنجه نرم می‌کند.

امروزه غرب - به ویژه ایالات متحده و متحدان اروپایی اش - تلاش می‌کنند تا شکست نظامی و ژئوپلیتیکی را به روسیه تحمیل کنند در عین حال میخواهند روسیه را در یک بحران عمیق اقتصادی فرو برند و آن را در عرصه‌های بین المللی منزوی سازند ایران نیز در وضعیتی، مشابه با افزایش فشار نظامی - سیاسی و اقتصادی مواجه است. عامل مهم در روابط نزدیک روسیه و تهران موضع میانه ایران در خصوص شرایط اوکراین بود که نه تنها موجب حل و فصل دیپلماتیک این مناقشه می‌شود بلکه برای از بین بردن علل واقعی آن نیز کارساز است. روسیه با حضور نظامی خارجی در خاورمیانه و نزدیک مرزهای ایران مخالف است و از ابتکارات جدید برای ایجاد یک معماری امنیتی جمعی در منطقه البته بدون دخالت غرب حمایت می‌کند. مسکو سیاست تهدید و باج خواهی علیه ایران را به شدت محکوم می‌کند.

در پایان لازم به ذکر است داشتن منافع ملی مشترک تهران و مسکو در شرایط جدید ژئوپلیتیکی و در زمان شکل‌گیری نظم جهانی چند قطبی بیانگر نیاز عینی به توسعه بیشتر همکاریهای دو جانبه و چند جانبه سودمند می‌باشد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
تجاوزات دشمن صهیونیستی به جنوب لبنان مقاومت را نمی‌ترساند/ دوران دفاع مقدس بزرگ‌ترین پشتوانه جبهه مقاومت در مصاف با دشمنان است
همچنان دفاع مقدس
غرب از رقابت در حوزه انرژی می‌ترسد
سرهنگ رحیمی فرمانده انتظامی لاهیجان شد
اعلام ترکیب تیم ملی فوتسال ایران مقابل مراکش
واکنش رسمی وزارت امور خارجه به ادعای تهدید مقامات سابق آمریکا توسط ایران
آخرین خبر از ناپدید شدن دختر وزنه‌بردار ایران در اسپانیا
طرح «من شهردارم» به مدارس می‌رود
دستگیری عاملان قتل یک زن در شب عروسی
رسانه‌ صهیونیستی: حزب‌الله «تله مرگ» برای اسرائیل آماده کرده است
اجرای موفق مانورهای مداری ماهواره چمران ۱
فوری| جواد نکونام استعفا داد
گوگل و مایکروسافت به جان هم افتادند
محسن رضایی: اسرائیل اصلا جرات حمله به ایران را ندارد
اعلام شماره حساب‌های هلال‌احمر برای کمک به غزه، لبنان و یمن
روابط ایران با بانک سرمایه‌گذاری زیر ساخت آسیا تقویت می‌شود
قرارداد ۸۰ میلیاردی مجیدی
صرف سالانه ۱۵ میلیارد دلار واردات محصولات کشاورزی
۳۴۰ نظامی اوکراینی دیگر در یک روز کشته شدند
ساخت۳ بزرگراه در انتهای یادگار، بروجردی و شوشتری
تخفیف در برج میلاد در هفته گردشگری
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top