تاریخ انتشار: چهارشنبه 1402/06/01 - 00:07
کد خبر: 479950

ایران و روسیه در نظم نوین جهانی

ایران و روسیه در نظم نوین جهانی

طی ماه‌های اخیر روابط ایران و روسیه بر پایه منافع ملی مشترک به تدریج بهبود یافته است و فشار غرب علیه مسکو پس از عملیات ویژه نظامی روسیه در اوکراین سبب شده تا انگیزه بیشتری برای بهبود روابط روسیه و ایران ایجاد شود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از فارس، موقعیت ژئوپلیتیکی ایران و مسکو یک پیش نیاز عینی برای نزدیک تر شدن این دو کشور است تا آنها بتوانند در زمینه‌های مختلف از جمله افزایش همکاری در عرصه نظامی - سیاسی، تجارت، اقتصاد علوم دانش فنی در جهت خنثی سازی تهدیدات دشمن برداشتن فشار تحریم و ناکام کردن تلاش غرب برای به انزوا کشاندن ایران و روسیه و همچنین جلوگیری از نفوذ در راستای ایجاد نظم نوین جهانی با یکدیگر همکاری داشته باشند.

تا این لحظه، روابط ایران و روسیه بر پایه منافع ملی مشترک به تدریج بهبود یافته است. متشنج شدن روابط روسیه با کشورهای غربی پس از عملیات ویژه نیروهای نظامی روسیه در اوکراین و همچنین افزایش فشارهای تحریم غرب بر روسیه موجب تغییر ناگهانی چشم انداز ژئوپلیتیک بین المللی شد. همین امر انگیزه بیشتری را برای بهبود روابط روسیه و ایران ایجاد کرد ایران بیش از چهل سال تحت فشارهای سنگین تحریمهای غربی قرار دارد و مدام با تهدیدات نظامی و سیاسی دست و پنجه نرم می‌کند.

امروزه غرب - به ویژه ایالات متحده و متحدان اروپایی اش - تلاش می‌کنند تا شکست نظامی و ژئوپلیتیکی را به روسیه تحمیل کنند در عین حال میخواهند روسیه را در یک بحران عمیق اقتصادی فرو برند و آن را در عرصه‌های بین المللی منزوی سازند ایران نیز در وضعیتی، مشابه با افزایش فشار نظامی - سیاسی و اقتصادی مواجه است. عامل مهم در روابط نزدیک روسیه و تهران موضع میانه ایران در خصوص شرایط اوکراین بود که نه تنها موجب حل و فصل دیپلماتیک این مناقشه می‌شود بلکه برای از بین بردن علل واقعی آن نیز کارساز است. روسیه با حضور نظامی خارجی در خاورمیانه و نزدیک مرزهای ایران مخالف است و از ابتکارات جدید برای ایجاد یک معماری امنیتی جمعی در منطقه البته بدون دخالت غرب حمایت می‌کند. مسکو سیاست تهدید و باج خواهی علیه ایران را به شدت محکوم می‌کند.

در پایان لازم به ذکر است داشتن منافع ملی مشترک تهران و مسکو در شرایط جدید ژئوپلیتیکی و در زمان شکل‌گیری نظم جهانی چند قطبی بیانگر نیاز عینی به توسعه بیشتر همکاریهای دو جانبه و چند جانبه سودمند می‌باشد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
پهپاد آکینجی ترکیه وارد آسمان ایران شد +عکس
اختتامیه جشواره جام رسانه امید +عکس
روسیه از اعزام دو هواپیما و بالگرد پیشرفته برای کمک به عملیات جستجوی بالگرد رئیس جمهور ایران خبر داد
شهیده گیلانی نخستین بانوی شهیده رسانه کشور شد
سومین مدال ژیمناستیک ایران در مسابقات جوانان آسیا
مراسم افتتاح سد قیزقلعه‌سی و بهره برداری از سدخدا آفرین +عکس
جستجو برای یافتن بالگرد رئیسی به صورت گشت بانی نظامی
کاریکاتور| «هیچ‌انگاری» میراث بن‌گوریون در رابطه با اسرائیل و نهادهای جهانی
ادامه سیل و آبگرفتگی در مشهد +عکس
استفاده از منورهای مه‌شکن برای یافتن رئیس‌جمهور
ابراز هم‌بستگی کوبا با ایران در حادثه سقوط بالگرد رئیسی
شهادت مأمور انتظامی در نارمک تهران
نخستین کنگره بین المللی علم و قرآن +عکس
تظاهرات مجدد شهرک‌نشینان در سرزمین‌های اشغالی
دومین قهرمانی متوالی پاراتکواندو در آسیا
صفحات فعالان فضای مجازی تحت رصد پلیس است
تذکر دادستانی تهران به برخی از افراد در پی نشر اکاذیب
محل دقیق سانحه بالگرد شناسایی شد
چهره‌ها و شخصیت‌های مختلف برای سلامتی رئیس‌جمهور دست به‌ دعا شدند
منصوری: با ۲ نفر از سرنشینان بالگرد رییس جمهور ارتباط گرفتیم
قالیباف: خداوند به برکت دعای مؤمنین رئیس‌جمهور را از گزند بلایا حفظ کند
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top