تاریخ انتشار: یکشنبه 1402/06/26 - 11:15
کد خبر: 481913

آیا تصادف بدون گواهینامه قتل عمد است؟

آیا تصادف بدون گواهینامه قتل عمد است؟

رانندگان در صورت تصادف بدون گواهینامه باید جریمه بپردازند و در صورت تصادف منجر به فوت برخلاف باور جامعه هیچ قتل عمدی رخ نداده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ رانندگان در صورت تصادف بدون گواهینامه باید جریمه بپردازند و در صورت تصادف منجر به فوت برخلاف باور جامعه هیچ قتل عمدی رخ نداده است.

برای رانندگی در سطح شهر و جاده باید حتماً مجوزی قانونی تحت عنوان گواهینامه رانندگی داشت و برابر با ماده ۲۶ آئین نامه راهنمایی و رانندگی، هر کس بخواهد با هر نوع وسیله نقلیه موتوری زمینی رانندگی نماید باید گواهی نامه متناسب رانندگی با آن وسیله نقلیه را دارا باشد با متخلفان برابر قوانین و مقررات رفتار می‌شود.

در خبری که چند روز گذشته در این خبرگزاری منتشر شد به مجازات رانندگی بدون گواهینامه پرداختیم و اینجا به دنبال بررسی این موضوع هستیم که در صورت تصادف بدون گواهینامه فرد خاطی چه مجازات و جریمه ای را باید بپردازد.

برابر با ماده ۳۳ آئین نامه راهنمایی و رانندگی، هر کس رانندگی تاکسی و وسایل حمل و نقل عمومی در راه‌ها و شهرها را برعهده داشته باشد باید مجوز لازم را در شهرها از شهرداری و در جاده‌ها از وزارت راه دریافت کند.

در صورت وقوع حادثه اگر یکی از طرفین تصادف، فاقد گواهینامه باشد، افسر کارشناس راهنمایی و رانندگی کروکی را به صورت غیر سازشی ترسیم می‌کند و راننده‌ای که فاقد گواهینامه است به مراجع قضائی معرفی می‌شود.

در صورتی که راننده، غیر مقصر، فاقد گواهینامه باشد پس از سیر مراحل قضائی در خصوص نداشتن گواهینامه به شرکت بیمه مراجعه می‌کند و خسارت خود را از شخص مقصر دریافت می‌کند اما اگر مقصر حادثه فاقد گواهینامه راهنمایی و رانندگی، باشد خسارت از طریق بیمه وی به فرد غیر مقصر پرداخت می‌شود و پس از آن شرکت‌های بیمه می‌توانند به فرد مقصر فاقد گواهینامه مراجعه کرده و هزینه‌هایی که به زیان دیده پرداخت کرده‌اند را از مقصر حادثه دریافت کنند.

اما گاهی اوقات نیز ممکن است بر اثر تصادف فردی جان خود را از دست بدهد و فوت کند و در صورت تصادف منجر به فوت بدون گواهینامه برخلاف باور جامعه هیچ قتل عمدی رخ نداده است.

در توضیح باید گفت برخلاف آنچه در جامعه رایج شده است تصادف منجر به فوت در صورت نداشتن گواهینامه، قتل عمد نیست و متأسفانه این فرهنگ غلط در بین افراد جامعه رواج پیدا کرده است که هر فردی بدون گواهینامه تصادف کند و شخص در تصادف فوت کند مرتکب قتل عمد شده است اما باید گفت اگر به دلیل نداشتن گواهینامه تصادفی رخ دهد و شخص مقابل فوت کند فرد مقصر از ۶ ماه تا ۳ سال حبس و پرداخت دیه محکوم می‌شود که در این صورت بیمه دیه را پرداخت و سپس از راننده مقصر آن را دریافت می‌کند همچنین دادگاه می‌تواند فرد مقصر را تا ۵ سال از رانندگی محروم کند.

منبع: مهر

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
بار سنگین نگهداری از سالمندان بر دوش خانواده‌ها
پیگیری حقوقی و دیپلماتیک برای رفع محدودیت پروازهای خارجی ایران
دولت برای سخت‌ترین سناریوها در مرزهای زمینی آماده شده است
حملات جنگنده‌های سعودی علیه شبکه ارتباطی صعده یمن
از هر اقدام انقلابی علیه بن سلمان در داخل عربستان حمایت می‌کنیم
نه قول قهرمانی می دهم نه حضور در نیمه نهایی؛ باشگاه باید بازیکن بسازد
موافقت کامل تاج با برنامه‌های آماده‌سازی قلعه‌نویی
سکوت در برابر ترور، مرزبندی با خشونت را تضعیف می‌کند
چهار سرمربی در آستانه اخراج
پزشکیان در راه اجلاس اوپک گازی مسکو
سه ایرلاین بزرگ دیگر پرواز به عربستان را لغو کردند
رونمایی از بزرگ‌ترین دیوارنگاره دانشگاهی کشور در دانشگاه شهید رجایی
بازداشت ۲ قاچاقچی تروریست با ۱۰۹ قبضه سلاح توسط وزارت اطلاعات
۴ استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر در بین دریافت کنندگان جوایز بخش ایران انجمن IEEE
مهلت ثبت‌نام پذیرش بدون آزمون دانشگاه‌ها تمدید شد
قهرمان بازی‌های آسیایی: محدودیت موبایل سخت بود، اما جواب داد
نایب قهرمان آسیا: روزگاری میوه می‌فروختم، امروز مدال آسیایی دارم
هرگونه تخطی از رهنمودهای ولی فقیه یعنی آسیب زدن به جامعه / انتقام خون رهبر شهید بر همه واجب است
هزینه بستری بیماران مشمول صندوق بیماری‌های خاص رایگان است
گزینه‌های محدود بن سلمان در یمن
احتمال تمدید مهلت ثبت‌نام کالابرگ
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top