تاریخ انتشار: پنجشنبه 1402/07/06 - 10:34
کد خبر: 483112

ارائه تسهیلات سربازی به دانش‌آموختگان فنی و حرفه‌ای

 ارائه تسهیلات سربازی به دانش‌آموختگان فنی و حرفه‌ای

مدیرکل دفتر آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کار و دانش آموزش‌ و پرورش گفت: با توجه‌ به اینکه برای خانواده‌ها اشتغال فرزندان مهم شده است، اکنون درخواست‌های زیادی برای ثبت‌نام در رشته‌های فنی و حرفه‌ای وجود دارد که متأسفانه ظرفیت پذیرش این میزان درخواست فراهم نیست.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ عباس بیات مدیرکل دفتر آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کار و دانش معاونت آموزش متوسطه وزارت آموزش‌ و پرورش در مورد واکاوی نظام آموزش‌وپرورش در حوزه فنی حرفه‌ای و کاردانش بیان کرد: از مزیت‌های تحصیل در هنرستان‌ها و رشته‌های فنی و حرفه‌ای این است که فارغ‌التحصیلان می‌توانند پس از کسب دیپلم به دلیل اینکه مهارت لازم برای شاغل شدن را فراگرفته‌اند بلافاصله مشغول به کار شوند و یا از طریق کنکور سراسری در دانشگاه‌های دولتی برای ادامه تحصیل‌ پذیرش شوند.

وی با تأکید بر اینکه مسیر تحصیل در دانشگاه و توسعه آموزش عالی فارغ‌التحصیلان رشته‌های فنی حرفه‌ای و کاردانش فراهم است افزود: برای هنرجویان دبیرستان‌ها این امکان فراهم است که در رشته تخصصی خود بدون کنکور در مقاطع کاردانی و کارشناسی ادامه تحصیل دهند.

بیات تصریح کرد: توسعه رشته‌های فنی و حرفه‌ای از موضوعاتی است که در آینده اقتصاد کشور پر اهمیت است و برای دولت و وزارت آموزش‌وپرورش توسعه هنرستان‌ها و هدایت تحصیلی دانش‌آموزان به سمت آموزش و شغل از راهبردهای اساسی است.

وی ادامه داد: در همین راستا در سال گذشته ۲ درصد توسعه در آموزش‌های این حوزه داشته‌ایم که امسال هم برنامه‌ریزی‌هایی برای توسعه کمی و کیفی در ثبت‌نام در این رشته‌ها انجام شده است.

بیات اظهار کرد: توسعه رشته فنی حرفه‌ای در ۴ زمینه صنعت، خدمات، کشاورزی و هنر انجام می‌شود و در حال حاضر در ۷۰ گروه شغلی آموزش‌ها ارائه و ۲۰۰ رشته فنی و حرفه‌ای و مهارتی در هنرستان‌ها تدریس می‌شود.

مدیرکل دفتر آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش معاونت آموزش متوسطه وزارت آموزش‌وپرورش اظهار کرد: حدود ۷ هزار هنرستان در کشور وجود دارد که بیش از یک میلیون هنرجو در این دبیرستان‌ها به کار مهارت‌آموزی می‌پردازند.
افزایش رغبت خانواده‌ها به رشته‌های فنی و حرفه‌ای و محدودیت ظرفیت پذیرش

بیات با تأکید بر اینکه در سال‌های اخیر رغبت خانواده‌ها به رشته‌های فنی و حرفه‌ای بیشتر شده است بیان کرد: با توجه‌ به تغییر فرهنگی ایجاد شده در این زمینه و اینکه برای خانواده‌ها اشتغال فرزندان مهم شده است، اکنون درخواست‌های زیادی برای ثبت‌نام در رشته‌های فنی و حرفه‌ای وجود دارد که متأسفانه ظرفیت برای پذیرش این میزان درخواست در رشته‌های فنی حرفه‌ای فراهم نیست.

وی گفت: در حال حاضر ۳۷ درصد دانش‌آموزان در هنرستان‌ها در حال تحصیل هستند که بر اساس برنامه هفتم توسعه بایستی ظرفیت برای حضور ۵۰ درصد دانش‌آموزان در رشته‌های فنی ‌و حرفه‌ای فراهم شود.

بیات که در برنامه‌ای رادیویی صحبت می‌کرد در ادامه با اشاره به اینکه تمام تلاش وزارت آموزش‌وپرورش بر مشارکت با دستگاه‌ها و نهادها برای راه‌اندازی رشته‌های جدید موردنیاز در فنی حرفه‌ای است گفت: در این راستا رشته محیط‌بانی با همکاری محیط‌زیست در دو رشته محل راه‌اندازی شده است.

وی راه‌اندازی رشته‌هایی اعم از بهیاری با همکاری بهداشت و درمان، رشته خدمات پس از فروش خودرویی با همکاری شرکت‌های سایپا و ایران‌خودرو، رشته ناوبری و مکانیک ناوهای دریایی با همکاری نیروی دریایی و سازمان بنادر و کشتیرانی و رشته تولید برنامه‌های سینمایی، نمایشی و گرافیکی با همکاری ارشاد و صداوسیما را از دیگر راهبردهای توسعه رشته‌های فنی حرفه‌ای عنوان کرد.

مدیرکل دفتر آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش معاونت آموزش متوسطه وزارت آموزش‌وپرورش تصریح کرد: یکی از تسهیلاتی که درصدد هستیم برای دانش‌آموختگان رشته‌های فنی حرفه‌ای فراهم شود گذراندن دوره سربازی به‌عنوان سرباز صنعت، سرباز کشاورزی، سرباز شرکت دانش‌بنیان است تا موانع به‌کارگیری این نیروها در سازمان‌ها رفع شود.

منبع: ایسنا

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
وقتی تنها یک قطعه از پیکر باقی مانده بود
بازگشت به مدرسه پس از تعطیلی/ چرا برخی کودکان مقاومت می‌کنند؟
دویستمین شب بعثت مردم تهران امشب برگزار می‌شود
استارشیپ با ۲۶ ماهواره برای نخستین بار به مدار زمین می رود
آمادگی ۵۰۰ نیروی عملیاتی تهران برای مقابله با سیلاب
پیام هشدارآمیز یمن خطاب به خلبانان سعودی: مراقب باشید
ترفـیع استادان پیام‌نور مشروط شد/ جزئیات امتیازهای جدید اعلام شد
زاکانی: فرهنگسراها باید حلقه پیوسته مساجد، مدارس و خانواده باشند
ال‌نینو بیشترین اثر را در پاییز دارد
صادق: ۷۰۰ هزار متقاضی واقعی در انتظار مسکن هستند
تغییر مسیر هواپیمای نتانیاهو به آمریکا به دلایل امنیتی
آمادگی ۲۶ درصد داوطلبان جان فدا برای کار نظامی
افتتاحیه کنگره بین‌المللی پزشکی هسته‌ای در تبریز +عکس
هشدار وزیر علوم درباره دیکتاتوریِ نامرئی حاصل از هوش مصنوعی
روایت جدید از هزینه‌کرد ۱.۵ میلیارد تومانی در شرکت بارز/چرا هزینه مراسم به حساب مدیر حراست واریز شد؟
دویست شب مجاهدت مردم خیابان
هدف‌گیری امنیت ملی در شرایط جنگی
لطفا دست از تخریب شهید مظلوم بر دارید!
پیام سردار موسوی در آستانه دویستمین شب بعثت ملت
ابرپروژه عربستان تکه‌تکه شد
کنکوری متفاوت در راه است
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top