تاریخ انتشار: شنبه 1402/07/08 - 22:39
کد خبر: 483322

سازوکار جدید وزارت ارتباطات برای دسترسی کاربران ایرانی به سایت‌های تحریم‌شده

سازوکار جدید وزارت ارتباطات برای دسترسی کاربران ایرانی به سایت‌های تحریم‌شده

دسترسی دیرهنگام به اطلاعات ممکن است برای بسیاری از متخصصان مشکل‌ساز باشد

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ به نقل از فارس، یک کاربر با انتشار پستی خطاب به امیر محمدزاده لاجوردی، جانشین وزیر ارتباطات در امور ارتباطات، گفته است: «آقای لاجوردی لطفا یک تغییری در سیاست افزودن به سایت های پشتیبانی شده در ۴۰۳.online بدهید. سایت های بسیار زیادی پشتیبانی نمی‌شوند و وقتی درخواست پشتیبانی می‌دهیم باید مدت زیادی انتظار بکشیم برای پشتیبانی شدن. برای مثال سایت urbandictionary.com  را من یک هفته پیش گزارش کردم ولی هنوز پشتیبانی نمی‌شود.

باید متوجه این موضوع باشیم که کاربر «الان» به آن سایت نیاز دارد و قرار نیست ماه آینده «بعد از بررسی و تایید سامانه» ادامه بدهد کارش را. وقتی می شود نیاز کاربر را «واقعا» رفع کرد، که بشود به اینترنت «بدون تحریم»، بدون نیاز به VPN‌، دسترسی «کامل» داشت.

۴۰۳.online چه کارکردی دارد؟

دسترسی دیرهنگام به اطلاعات ممکن است برای بسیاری از متخصصان مشکل‌ساز باشد؛ در حقیقت، یکی از مشکلات برنامه‌نویسان در ایران دسترسی به سایت‌هایی است مورد تحریم قرار گرفته و معمولا امکان دستیابی به آن از راه‌های معمول ممکن نبود، وزارت ارتباطات ایران سال گذشته از ابزار ضدتحریمی تحت عنوان ۴۰۳.online رونمایی کرد تا برنامه‌نویسان، توسعه‌دهندگان و سایر کاربران اینترنت بتوانند با دور زدن اینترنت به اطلاعات مورد نیاز خود دست یابند.

این سرویس به کاربران ایرانی کمک می‌کند تا به صدها سایت و پلتفرمی که بر روی کاربران ایرانی بسته شده، دسترسی پیدا کنند، به لحاظ فنی این سرویس با استفاده از روش‌هایی مانند DNS یا نرم‌افزار، سعی می‌کند تحریم‌ها را دور زده و سرویس یا ابزار مورد نظر را برای کاربر باز کند. « ۴۰۳.online» در حقیقت به کاربران ایرانی کمک می‌کند تا با حذف مشکلات موجود به کتابخانه‌ها و وبسایت‌هایی که برای توسعه نیاز دارند دسترسی داشته باشند.

این وبسایت بهمن 1401 با اعلام عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه جلسه هیئت دولت آغاز به کار کرد، وزیر ارتباطات درباره علت نام‌گذاری این سرویس به ۴۰۳ نیز گفته بود: «وقتی کاربران می‌خواهند به سایت‌هایی که ما را تحریم کرده‌اند وارد شوند، خطای ۴۰۳ می‌دهد و به همین خاطر هم این نام برای این سرویس انتخاب شده است».

زارع پور در همان روز اعلام کرد: « وعده‌ای داده بودیم برای برنامه‌نویسان و کسانی که در دسترسی به سایت‌هایی که آنها ما را تحریم کرده‌اند مشکل دارند، [دسترسی] را فراهم کنیم. هزار سایت و خدمت و سرویس مردم ما را محروم کرده‌اند یعنی عملاً ما را فیلتر کرده‌اند و تحریم شده‌ایم. بسیاری از این ابزارها و سرویس‌ها مورد نیاز برنامه‌نویسان، محققان و دانش‌پژوهان است. در شرایط فعلی برای دسترسی به اینها و اینکه آی‌پی‌هایی که در آن سمت برای سرویس‌دهنده‌ها نشان داده می‌شود از فیلترشکن استفاده می‌کنند که هم امنیت سامانه‌هایشان را به خطر می‌اندازد و هم سرعت دسترسی را کند می‌کند.»

امیر لاجوری، جانشین وزیر ارتباطات در امور ارتباطات، در پاسخ به سوال کاربری که وی را مخاطب قرار داده، نوشته است: «محمدعلی عزیز، در حال پیاده‌سازی سازوکاری مبتنی بر هوش مصنوعی جهت اضافه کردن خودکار و لحظه‌ای سایت‌های تحریم‌شده هستیم.» حال باید دید که این ساز و کار چه زمانی در اختیار کاربران قرار می‌گیرد و امکان رصد لحظه‌ای و دسترسی آسان به سایت‌های تحریم شده را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
یک زنِ دیگر به بانوان دولت اضافه شد
خانواده؛ یک شبکه اجتماعی بدون نیاز به اینترنت!
بیانیه هشدارآمیز حماس نسبت به ساخت شهرک صهیونیستی جدید در قدس اشغالی
تاکید بیانیه پایانی تظاهرات مردم یمن بر مخالفت با توافق گازی مصر با رژیم صهیونیستی
تماس تلفنی وزیر خارجه قبرس با عراقچی
طالبان: هرگونه تجاوز به افغانستان با پاسخ قاطع روبه‌رو می‌شود
سقوط یک پهپاد ناشناس در ازمیت ترکیه
سوئد سفیر ایران را احضار کرد
بقائی: آمریکا عدالت‌خواهان را تحریم و نسل‌کش‌ها را آزاد گذاشت
ترامپ احتمال جنگ با ونزوئلا را رد نکرد
ایران ریاکاری آمریکا در «دلسوزی برای مردم ایران» را محکوم کرد
تحلیل رسانه عبری: افشاگری هکرها می‌تواند به زندگی سیاسی "بنت" پایان دهد
پوتین: توقیف دارایی‌های روسیه عواقب جدی برای «دزدها» به همراه خواهد داشت
پاکستان: هیچ تصمیمی برای اعزام نیرو به غزه گرفته نشده است
هند صدور محدود ویزا برای شهروندان افغانستان را از سر گرفت
بودجه نظامی آمریکا رکورد زد
ادعای محافل صهیونیست: مرد روسی بعد از مدت‌ها جاسوسی از بنادر اسرائیل دستگیر شد
فیلم | جمله‌ای که شهید مطهری درباره شهید مفتح به رهبر انقلاب گفت
افق‌های جدید برای مدیران فرهنگی
دلیل عدم حضور جبهه پایداری در جلسه احزاب با پزشکیان چه بود؟
استاد دانشگاه: ابتلا به سرطان در ایران یک‌سوم متوسط جهانی است
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top