تاریخ انتشار: چهارشنبه 1402/08/03 - 00:38
کد خبر: 485883

بشر به یافتن حیات در مریخ نزدیک‌تر شد

بشر به یافتن حیات در مریخ نزدیک‌تر شد

مریخ یک زمین بایر متروک است، اما دانشمندان بقایایی از سیستم‌های رودخانه‌ای باستانی را در آن کشف کرده‌اند که زمانی شرایط مناسبی برای پشتیبانی از حیات داشتند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ مریخ یک زمین بایر متروک است، اما دانشمندان بقایایی از سیستم‌های رودخانه‌ای باستانی را در آن کشف کرده‌اند که زمانی شرایط مناسبی برای پشتیبانی از حیات داشتند.

محققان دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا داده‌های جمع‌آوری‌شده توسط مریخ‌نورد «کنجکاوی» ناسا در دهانه گیل را مجدداً تجزیه و تحلیل کردند و دریافتند این دهانه بیش از آنچه قبل تصور می شد قابل سکونت است.

این تیم برآمدگی‌های کوتاهی را شناسایی کردند که می‌توانند نشانگر رسوبات رودخانه‌های باستانی در دهانه‌ها باشند. به گفته محققان، اعتقاد بر این است که آب برای زندگی، چرخه‌های شیمیایی،  مواد مغذی و رسوب مهم است.

نویسنده اصلی این یافته گفت: «ما در حال یافتن شواهدی هستیم که نشان می‌دهد مریخ احتمالاً سیاره‌ای از رودخانه‌ها بوده است. ما نشانه هایی از این را در سراسر سیاره می بینیم.»

این مطالعه با نقشه برداری از فرسایش خاک مریخ با استفاده از یک مدل کامپیوتری آموزش دیده بر روی داده های ماهواره ای انجام شد. این داده‌ها از مریخ نورد کنجکاوی و اسکن‌های 3‌بعدی از لایه‌های سنگی که در طی میلیون‌ها سال در زیر بستر دریای خلیج مکزیک ته‌نشین شده بودند، به دست آمد.

این تیم فرسایش مریخ را با استفاده از اسکن های 3 بعدی چینه نگاری ثبت شده واقعی روی زمین شبیه سازی کردند. هنگامی که آنها شبیه سازی را اجرا کردند، این مدل مناظر فرسایش مریخ را نشان داد که تقریباً مشابه موارد مشاهده شده توسط مریخ نورد کنجکاوی در داخل دهانه گیل به نظر می رسید. محققان گفتند که این تجزیه و تحلیل تفسیر جدیدی را برای دهانه مریخ نشان داد که تاکنون هرگز با رسوبات فرسایش یافته رودخانه مرتبط نبوده است.

مطالعات قبلی که از مریخ نقشه برداری کرده بودند به این نتیجه رسیدند که برآمدگی های رودخانه ای معکوس بستر رودخانه هستند. برآمدگی‌ها فقط در نیمکره جنوبی، جایی که دهانه گیل در آن قرار دارد، وجود دارد و به استوای مریخ نزدیک‌تر است.

با این حال، مطالعه جدید نشان داده که فرم های برآمده و دماغه مانند نیز می توانند نهشته های رودخانه باستانی باشند. نهشته در علوم زمین، نوعی هوازدگی شیمیایی، ناشی از واکنش شیمیایی بین بعضی کانی های خاص، سرشار از آهن در سنگ ها و اکسیژن موجود در آب است.

دانشمندان اعلام کردند این یافته نشان می‌دهد که می‌توان ذخایر رودخانه‌ای کشف‌نشده در جای دیگر این سیاره را متصور شد و حتی بخش بزرگ‌تری از رسوب مریخ می‌تواند توسط رودخانه‌ها در طول یک دوره قابل سکونت در تاریخ مریخ ساخته شده باشد. رودخانه های روی زمین، برای زندگی بسیار مهم هستند و همه چیز نشان می دهد که این رودخانه ها در مریخ رفتار مشابهی دارند.

دانشمندان پیش از این در مورد منشا دره های عمیق روی مریخ در مطالعه ای اعلام کردند دره‌ها در مریخ ممکن است زمانی شکل گرفته باشند که سیاره سرخ به یک سمت کج شده بود. این اتفاق باعث تغییرات چشمگیر در آب و هوا شد و آب با رفتن به سمت پایین، دره های عمیقی را ایجاد کرد.

تجزیه و تحلیل داده‌های جمع‌آوری‌شده ماموریت اینسایت که به طور رسمی در دسامبر 2022 به پایان رسید نیز شگفتی‌هایی را در مورد مریخ نشان داده، از جمله این واقعیت که این سیاره هر سال سریع‌تر می‌چرخد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
رئیس ستاد دهه امامت و ولایت: جشن‌ مهمانی غدیر در سراسر کشور برگزار می شود
پلیس راهور: موتورسیکلت‌ها پارکینگ‌دار می‌شوند
پورمحمدی در اتاق بازرگانی: معتقد به حضور مردم در سطوح کلان هستم
بیمه رایگان برای۶ میلیون ایرانی
افزایش سرعت خرید تضمینی گندم برای تحقق کامل خودکفایی
آنچه دیپلمات شهید برای آزادی حمید نوری انجام داد
از محرومیت مادام العمر افراد تا انحلال باشگاه؛ سرنوشت متخلفان فساد در فوتبال چه خواهد شد؟
وکیل ورزشی: تبانی در فوتبال ۲۵۰ میلیون تومان جریمه دارد، مصاحبه علیه مقامات فدراسیون ۲ میلیارد تومان
اقامه باشکوه نماز عید سعید قربان در مسجدالاقصی +ویدئو
زجرکش شدن براندازان با آزادی حمید نوری +عکس
زمان و نحوه ثبت‌نام ترم تابستان دانشگاه آزاد اعلام شد
نتایج نهایی آزمون وکالت اعلام شد
رشد مثبت اقتصادی در هر ۳ سال اخیر
تاثیر رشد ۵ درصدی نرخ ارز نیمایی بر بورس
ایرانیان عصر امروز فریاد برائت از مشرکین سر خواهند داد
کوثری: برای اجماع نامزدهای جبهه انقلاب تلاش می‌کنیم
سرلشکر باقری: جهاد سازندگی بسترهای رشد روستاها را فراهم آورد
برنامه‌های هفتمین روز تبلیغات نامزدهای ریاست‌ جمهوری در رسانه ملی
نامه انجمن اسلامی دانشگاه امیرکبیر به مسعود پزشکیان
وعده درمانی یا علاج واقعی/ برنامه‌ نامزدهای انتخاباتی برای اقتصاد چیست؟
انتخابات ریاست جمهوری/ نامزدها چه نقدهایی را بر برنامه‌های هم وارد کردند؟
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top