به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ یادداشت از مهدی بختیاری*/// کارشناس حوزه امنیتی و نظامی طی یادداشتی در روزنامه وطن امروز نوشت:
در حالی که نبرد «توفان الاقصی» چهارمین هفته خود را آغاز کرد، هنوز مقامات رژیم صهیونیستی تصمیم نهایی خود را برای حمله گسترده زمینی به نوار غزه نگرفتهاند.
در پی ضربات بیسابقه حماس و گروههای مقاومت فلسطینی به صهیونیستها که تاکنون به هلاکت ۱۵۰۰ اشغالگر صهیونیست و اسارت ۲۰۰ نفر انجامیده، مقامات اسرائیل اعلام کردند در حال تدارک یک حمله گسترده زمینی به غزه با هدف نابودی حماس هستند.
«یوآو گالانت» وزیر جنگ این رژیم در یکی از آخرین اظهارنظرهای خود گفته است این حمله در ۳ مرحله برای نابودی زیرساختها، نابودی حماس و ایجاد یک رژیم امنیتی جدید در غزه اجرا خواهد شد.
به نظر میرسد صهیونیستها ۲ نتیجه اصلی را به عنوان هدف خود در این طرح در نظر دارند؛ یا منطقهای حائل در شمال غزه (برای جلوگیری از اقدامات بعدی گروههای مقاومت) ایجاد کنند یا با نابودی حماس (یا وارد کردن ضربات حیاتی به این گروه) حاکمیت بر نوار غزه را به تشکیلات خودگردان بدهند و یک رژیم شبیه آنچه در کرانه باختری برقرار است، ایجاد کنند.
با همه این تفاسیر، هنوز مقامات این رژیم تصمیم قطعی را برای حمله زمینی نگرفتهاند و این طولانی شدن تردید، روز به روز امکان اجرای آنچه را آنها در نظر دارند (یا لااقل ادعایش را دارند) سختتر میکند.
فشارهای بینالمللی و ترس تلفات زیاد در حمله زمینی به غزه، مهمترین موانع رسیدن سران رژیم اشغالگر صهیونیستی به تصمیم نهایی برای حمله زمینی گسترده است.
با این حال به نظر میرسد در آینده با یکی از این ۳ احتمال مواجه شویم.
۱- عملی نشدن حمله زمینی
همانطور که در بالا گفته شد، رژیم تروریست صهیونیستی به دلیل انجام جنایات کمسابقه در غزه طی روزهای اخیر، با فشارهای بینالمللی برای عدم حمله زمینی مواجه است. حتی دولت آمریکا به عنوان اصلیترین حامی این رژیم تمایلی به انجام این کار ندارد و نگران گسترش جبهههای نبرد است؛ نگرانیای که روز به روز بیشتر میشود و جمهوری اسلامی ایران نیز اعلام کرده است در صورت افزایش جنایات اسرائیل در غزه، امکان جلوگیری از اتفاقات بعدی نخواهد بود.
در حال حاضر ترس از باز شدن جبهه درگیری در شمال و همچنین شعلهور شدن آتش در کرانه باختری، از مهمترین نگرانیهای کابینه نتانیاهو است.
علاوه بر این موارد، سران اسرائیل بهتر از هرکس دیگری میدانند ورود زمینی به نوار غزه چه خطراتی را متوجه آنها خواهد کرد به طوری که تلفات وارده به آنها بسیار بیشتر از آن چیزی خواهد بود که تا امروز متحمل شدهاند.
با این تفاسیر یک احتمال پیش رو این است: صهیونیستها قید حمله زمینی را بزنند و به همین بمباران گسترده و کور مناطق مختلف غزه و گرفتن تلفات زیاد از زنان، کودکان و ساکنان بیگناه این منطقه اکتفا کنند.
۲- حمله گسترده و ضربات حیاتی به حماس
دومین احتمال پیش رو میتواند این باشد که سران اسرائیل تصمیم خود را برای حمله گسترده زمینی به غزه بگیرند و حتی بتوانند ضربات مهلک و حیاتی به سازمان حماس بویژه شاخه نظامی آن وارد کنند که این گزینه البته از شانس کمی برخوردار است.
همانطور که در بالا گفته شد، ورود به غزه با توجه به آمادگی گروههای مقاومت برای نبرد زمینی، چیزی شبیه ورود به جهنم برای صهیونیستها خواهد بود و از طرف دیگر، رسیدن به نقطه جوش در این منطقه به احتمال فراوان جبهههای دیگر - بویژه در شمال (توسط حزبالله) و در کرانه باختری (توسط گروههای مقاومت این منطقه) را فعال خواهد کرد و این گزینه به هیچ وجه مطلوب صهیونیستها نیست.
۳- حمله محدود برای کم کردن فشار
به نظر میرسد محتملترین گزینه پیش روی نتانیاهو، دست زدن به یک حمله محدود زمینی خواهد بود، چرا که از یک طرف بار فشار سنگین روی دولت - برای حمله زمینی - را کم میکند و همچنین راهی برای فرار از دادن تلفات سنگین در حمله گسترده زمینی خواهد بود.
حال باید صبر کرد و دید سران رژیم صهیونیستی در یکی از بدترین شرایط سالهای اخیرشان، کدام یک از این ۳ احتمال را انتخاب خواهند کرد؛ انتخابی که به نظر نمیرسد هدف اعلامی آنها یعنی نابودی حماس را محقق کند.
*کارشناس حوزه امنیتی و نظامی