تاریخ انتشار: چهارشنبه 1402/08/17 - 00:08
کد خبر: 487208

یک بیماری بی علامت که باید با آن آشنا شوید

یک بیماری بی علامت که باید با آن آشنا شوید

چند بیماری است که رویکرد به آنها خیلی مهم است که از جمله پوکی استخوان و آرتروز است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ فارس نوشت: رئیس و اعضای هیات مدیره انجمن روماتولوژی ایران، روز سه شنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۲ در محل انجمن روماتولوژی ایران برگزار شد.محسن سروش، رئیس انجمن روماتولوژی ایران گفت: کنگره امسال با همکاری اساتید روماتولوژی از دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور برگزار می‌شود.

سروش ادامه داد: چند بیماری است که رویکرد به آنها خیلی مهم است که از جمله پوکی استخوان و آرتروز است.

وی گفت: شایع‌ترین بیماری اسکلتی در دنیا و ایران، آرتروز است که برای این بیماری در کنگره پیشرو مباحثی داریم. کارگاه سونوگرافی مفاصل یکی از مباحث نسبتاً جدید ولی خیلی کاربردی است. در واقع یکی از روش‌های تشخیص و درمان در بیماری‌های اسکلتی است.

رئیس کنگره روماتولوژی گفت: مشکل اصلی پوکی استخوان این است که علامتی ندارد و گروه‌هایی هستند که باید برای سنجش تراکم استخوان اقدام کنند. داروهای زیادی باعث پوکی استخوان می‌شود که شایع‌ترین آنها داروهای کورتون دار هستند.

سروش ادامه داد: در دنیا، از هر ۵ آقا یک نفر دچار پوکی استخوان می‌شود و در خانم‌ها از هر ۳ نفر، یک خانم درگیر پوکی استخوان می‌شود.

وی افزود: سنجش تراکم استخوان نیاز به تفسیر دارد که همکاران روماتولوژیست جزو بهترین افراد برای این کار هستند.خیلی برای اقتصاد کشور مهم است که تشخیص‌ها و تفسیرها به درستی انجام شود.

رئیس کنگره روماتولوژی افزود: بیماری‌های روماتولوژی به عنوان بیماری‌های مزمن تلقی می‌شوند که هزینه‌های زیادی برای جامعه دارند.

سروش گفت: ناتوانی بیماران روماتولوژی باعث از کارافتادگی آنها می‌شود که خسارت زیادی به اقتصاد کشور وارد می‌کند. بنابراین، باید به بیماری‌های روماتولوژی توجه شود.

وی با عنوان این مطلب که شیوع آرتروز در ایران بالاتر از میانگین جهانی است، افزود: این مهم، دلایل مختلفی دارد که باعث شده میزان شیوع آرتروز به خصوص آرتروز زانو، بالاتر از جامعه جهانی باشد.

در ادامه، محسن اخیانی، دبیر انجمن روماتولوژی ایران اظهار داشت: هر خانم بالای ۶۵ سال و هر آقای بالای ۷۰ سال باید سنجش تراکم استخوان بدهد.

وی افزود: خانم‌های بالای ۵۰ سال که ریسک فاکتور دارند هم باید سنجش تراکم استخوان بدهند. در آقایان بالای ۴۰ تا ۵۰ سال، حدود ۱۰ تا ۱۴ درصد آنها دچار پوکی استخوان می‌شوند.

دبیر انجمن روماتولوژی ایران افزود: مصرف کورتون با دز بالای ۵ میلی گرم، باعث می‌شود فرد درگیر پوکی استخوان شود.

اخیانی گفت: مصرف لبنیات باعث پیشگیری از بروز پوکی استخوان می‌شود که متأسفانه میزان سرانه مصرف لبنیات در کشور ما خیلی پایین آمده و نگرانی بابت شیوع بالای پوکی استخوان وجود دارد.

وی افزود: خطر مرگ و میر ناشی از شکستگی لگن در افراد مبتلا به پوکی استخوان معادل سرطان پستان است؛ به طوری که حدود ۲۰ درصد این افراد در سال اول ابتلاء فوت می‌کنند و ۳۳ درصد به زندگی عادی باز نمی‌گردند.

اخیانی گفت: پایین آمدن از پله‌ها به شدت فرد را مستعد ابتلاء به آرتروز زانو می‌کند.

در ادامه، سید رضا نجفی زاده، دبیر علمی هفدهمین کنگره سالیانه انجمن روماتولوژی، گفت: از سال پیش برنامه ریزی برای کنگره امسال شروع شد. در کنگره امسال، به بیماری‌های کمتر شناخته شده خواهیم پرداخت.

نجفی زاده گفت: کاربرد هوش مصنوعی در روماتولوژی نیز در کنگره امسال بحث و بررسی خواهد شد.

وی افزود: بیماران التهابی که قصد بارداری دارند، برای روماتولوژی یک چالش است که به این بیماری هم خواهیم پرداخت و درباره آن بحث خواهد شد. در رابطه با پوکی استخوان نیز ۳ مبحث جدید خواهیم داشت.

وی به شیوع انواع آرتروز در گروه‌های مختلف اشاره کرد و افزود: آرتروز زانو، شایع‌ترین نوع آن است.

هفدهمین کنگره سالیانه انجمن روماتولوژی ایران، در روزهای ۲۴ تا ۲۶ آبان ۱۴۰۲ در هتل المپیک تهران برگزار می‌شود.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
اشعار حماسی و رجزخوانی‌های جنابعالی، تداوم‌بخش غُرش موشک‌های رزمندگان اسلام است
شرط موفقیت تیم ملی فوتبال در جام‌جهانی
سریال «صفا با خانواده» از امشب روی آنتن؛ دزد خرده‌پا وسط جنگ ۱۲ روزه
جزئیات جلسه کمیسیون امنیت ملی مجلس با «غریب‌آبادی» و وزیر اقتصاد
جناب خان از امشب دوباره روی آنتن
تأکید روسای جمهور ایران و مصر بر راهکارهای دیپلماتیک حل و فصل مسائل
اتصال کامل اینترنت بین‌الملل مشترکان برقرار شد
جزئیات بسته حمایتی وزارت اقتصاد برای عبور از تبعات جنگ
تاکید پزشکیان بر هم‌افزایی میان کشورهای اسلامی در مقابله با توطئه‌های دشمنان
سطح اتصال اینترنت در ایران به ۳۴ درصد رسید
بازگشایی اینترنت ثابت آغاز شد
روز نسیم مهر؛ یادآور مسئولیت جمعی در قبال خانواده زندانیان
۳۰ سال در سیاهچال‌های اسرائیل؛ قصۀ نفس‌هایی که خاموش نشد
از خارجی‌ها قرض نکنید!
سکه ۱۸۲ میلیون تومان شد
حمله به خاک ایران یا شلیک به میز مذاکره؟
شاخص کل بورس تهران به کانال ۴ میلیون واحدی برگشت
حمایت از آزمایشگاه تحقیقاتی اساتید
تثبیت قیمت دلار و درهم در مرکز مبادله؛ سکه ۱۸۲ میلیون تومان شد
عارف: هیچ کس منکر وجود گرانی در بازار نیست
معماری نوین روابط منطقه‌ایمعماری نوین روابط منطقه‌ای
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top