تاریخ انتشار: سه شنبه 1402/09/14 - 20:58
کد خبر: 490009

قراردادهای خرید و فروش ملک و خودرو یکپارچه می‌شوند؟

قراردادهای خرید و فروش ملک و خودرو یکپارچه می‌شوند؟

جهانگیر گفت: اگر دستگاه قضائی بتواند وظایف خود را به‌درستی انجام دهد، سایر سیستم‌های جامعه نیز به وظایف خودشان عمل خواهند کرد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ فارس نوشت: اصغر جهانگیر معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه امروز ۱۳ آذرماه ۱۴۰۲ در نشست اختتامیه اعضای هیئت نخبگانی استانداردسازی قرارداد‌های پرکاربرد مقرر در سند تحول قضایی در معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه برگزار شد.

ضمن تقدیر از اعضای این هیئت نخبگانی به لزوم همکاری‌های بیشتر با قوه قضائیه توسط جامعه علمی کشور تاکید کرد.

جهانگیر گفت: اگر دستگاه قضائی بتواند وظایف خود را به‌درستی انجام دهد، سایر سیستم‌های جامعه نیز به وظایف خودشان عمل خواهند کرد. یکی از موضوعات مهم در کشور این است که در دنیا رشته‌های حقوق از این شکلی که ما داریم در حال خارج شدن است؛ در ایران اگر سال‌های گذشته به افراد می‌گفتید که چه رشته‌ای می‌خوانید از حقوق خصوصی، حقوق جزا و سایر رشته‌های محدود حقوق نام می‌برد. امروزه مشخص شده که مشکل کشور با همین تعداد رشته‌های حقوق حل شدنی نیست و برای توسعه کشور نیاز است که رشته‌های تخصصی حقوق ایجاد شود.

جهانگیر افزود: هرچند در یک بخش‌هایی رشته‌های تخصصی حقوق ایجاد شده، اما به بخش‌های بیشتری نیاز است؛ به طور مثال اگر ما بخواهیم به موضوعات بهداشت و درمان بپردازیم لاجرم باید حقوق پزشکی توسعه پیدا کند، اگر به همه این‌ها به صورت تخصصی پرداخته نشود قطعا کشور نمی‌تواند در یک ریل منطقی و درستی حرکت کند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه عنوان کرد: اگر بسیاری از مفاهیم حقوقی را بخواهیم با همدیگر تعریف کنیم به این عنوان که به اصطلاح مفاهیم متضاد دارد که با همدیگر تعریف می‌شود مردم دچار سردرگمی می‌شوند؛ یعنی مفاهیم حقوقی قابل برداشت‌های متنوع است و هر کسی از یک منظر مفاهیم را مورد توجه قرار می‌دهد.

وی در ادامه بیان کرد: برخی افراد قوانین را بر اساس منافع خود تفسیر و به آن بها می‌دهند، اتفاقی که متاسفانه رخ داده و در نتیجه کسانی که رعایت‌کننده قوانین و مقررات هستند دچار مشکل می‌شوند؛ به طوری که نه تنها قانون‌گذار از آن‌ها حمایت نمی‌کند بلکه در خیلی از موضوعات نیز از کسانی که قانون را رعایت نمی‌کنند، عقب افتاده‌اند.

وی گفت: به‌عنوان مثال کسی که برای ساخت و ساز همه قوانین و مقررات را می‌خواهد رعایت کند، در انواع بروکراسی‌ها گرفتار می‌شود، ولی کسی که بدون مجوز اقدام به ساخت و ساز کرده، بعد می‌رود با پرداخت جریمه و یاحتی بدون جریمه به مقصود خود می‌رسد و این مسئله باعث می‌شود کسانیکه از ابتدا قانون را رعایت کرده و به آن احترام گذاشته‌اند به قانون بدبین شوند.

جهانگیر بها دادن به اسناد عادی را از بزرگترین معضلات کشور دانست و گفت: علی‌رغم همه تلاش‌هایی که صورت گرفت که به نوعی اسناد رسمی بتواند جای اسناد عادی را بگیرد و اسناد عادی از چرخه قوائد حقوقی و ضمانت اجرایی لازم خارج شود، ولی به دلایل مختلف این اتفاق نیفتاده و امروز آن کسی که می‌رود سند رسمی بگیرد می‌بیند ضرر کرده و اگر معامله را عادی انجام دهد هزینه‌های مربوطه را پرداخت نمی‌کند و این مسئله نوعی تشویق افراد به زیر پا گذاشتن قوانین و مقررات است که برای جامعه می‌تواند خطرآفرین باشد.

وی اظهار کرد: باید در حوزه جرایم نوین که در حال شکل‌گیری است اقدامات پیشگیرانه وسیعی توسط تمام دستگاه‌ها انجام شود. به قول رئیس جمهور که گفتند «هیچ دستگاهی را نمی‌شناسیم مگر اینکه اولین کارش پیشگیرانه باشه» این مسئله باید در همه ارکان قوا جا و راه بیافتد که پیشگیری مهم است، نه تنها مهم بلکه تنها راه نجات است.

جهانگیر گفت: پیشگیری به معنای اینکه در همه ابعاد ما پیش‌بینی‌های لازم را داشته باشیم تا هم بستر‌های فساد ایجاد نشود و هم موانع را از سر راهمان برداریم و در هر صورت شرایط را برای اجرای قانون و رفاه مردم و سایر ارزش‌هایی که در جامعه حاکم است فراهم کنیم.

در پایان این نشست معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم با اهدای لوح تقدیر از هیئت نخبگانی استانداردسازی قرارداد‌های پرکاربرد تقدیر و تشکر کرد.

معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم تصمیم گرفت از بین قرارداد‌های موجود که مورد استفاده شهروندان قرار می­گیرد و در دفاتر مشاوران املاک رایج است برخی که فاقد ایرادات حقوقی باشند را انتخاب و استفاده از آن‌ها را ترویج کنند.

توضیح اینکه با جمع‌آوری بالغ بر ۴۵ قرارداد از اتحادیه‌ ­های املاک سطح کشور، ملاحظه شد، متن­ها در هر استان سبک و سیاق خاصی در نگارش این قرارداد‌ها و متون آنان حاکم است.

بعضا در یک استان انواع متفاوتی از قرارداد به کارگیری می‌شود که متون اکثر این قرارداد‌ها علاوه بر داشتن غلط‌های نگارشی متعدد، حاوی جملات متناقضی بوده که هر یک از ایرادات امکان بروز دعاوی متعددی را ممکن می‌­سازد. از این رو و با توجه به راهکار ۵۱هزار و ۱۲۱ از مأموریت پنج مقرر در متن سند تحول قضایی که پیگیری فراهم‌سازی امکان قرارداد‌های عقد رسمی بر بستر سامانه‌های مورد تائید مشتمل بر متون قراردادی استاندارد، شروط معین ثابت و قابل تغییر، با قابلیت احراز و اعمال غیرقضایی شروط و امکان اخذ ثمن قرارداد و انتقال آن به طرف دیگر پس از احراز اجرای تعهدات مجری از طریق حساب‌های واسط وجوه (حساب‌­های امانی) با اصلاح قوانین و مقررات مرتبط را به این معاونت محول کرد.

ضمن تشکیل یک هیئت نخبگانی با عضویت قضات مجرب و عالی رتبه، قضات بازنشسته، اساتید دانشگاه، وکلای دادگستری و با حضور کارشناسان اتحادیه‌های مشاوران املاک و خودرو با صرف بالغ بر هزار و ۸۰۰ نفر ساعت کار علمی مفید تاکنون تعدادی از پرکاربردترین قرارداد‌های حقوقی در موضوعات بیع قطعی املاک، بیع قطعی خودرو و مشارکت در ساخت املاک را تدوین کرده و آماده بهره‌برداری است. مسلماً استفاده گسترده این قرارداد‌ها در سراسر کشور علاوه بر ارائه یک خدمت حقوقی قضایی عادلانه، نقش مهمی در کاهش دعاوی حقوقی در دو حوزه مهم املاک و خودرو خواهد داشت.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
رکوردشکنی‌های جدید بورس/ شاخص وارد کانال ۵.۵ میلیون واحد شد، ورود ۹ همت پول حقیقی
سکه در آستانه بازگشت به کانال ۱۸۸ میلیون تومان
معاون ترامپ: روی طرحی برای عبور ایمن کشتی‌ها از تنگه هرمز کار می‌کنیم
گزارش رسانه آمریکایی از اقدام ایران برای پایان حضور آمریکا درخلیج فارس
قرارداد مربی خارجی استقلال تمدید شد
شهرقدس میزبان بازی های استقلال و پرسپولیس شد
وزیر آلمانی خواستار کنار رفتن اینفانتینو از فیفا شد
پیام تبریک امیر دریادار ایرانی به مناسبت روز خبرنگار
سخنگوی ارتش: نظم ایرانی حاکم بر تنگه هرمز غیرقابل بازگشت است
رژیم صهیونیستی در قتل مداح جوان به دنبال ایجاد وحشت در جامعه است
ذوالقدر: آمریکا تا رفتارش را تصحیح نکند تنگه هرمز باز نخواهد شد
عراقچی: توافق با عمان نزدیک است/ تکذیب سهم ۱۱ درصدی ایران از خزر
شورای امنیت سه‌شنبه میزبان نشستی درباره کرانه باختری
آغاز فروش بلیت اتوبوس به مقصد مشهد/ قیمت‌ها اعلام شد
عمان: مذاکرات درباره ترتیبات دریانوردی در تنگه هرمز در فضای مثبت جریان دارد
پزشکیان‌: بهترین زمان برای دستیابی به توافق شرایط کنونی است
رونمایی از یک ربات انسان‌نما برای زندگی فراتر از کارخانه
بهبود باروری زنان بالای ۳۵ سال به کمک «مکمل‌های باکتریایی»
ارائه طرحی برای کاهش مصرف انرژی در ساختمان‌های مسکونی
خبرنگاری در عصر هوش مصنوعی؛ تهدیدی برای شغل یا فرصتی برای تحول؟
«گزارش آخرین گزارش»؛ روایتی ماندگار از شهید محمود صارمی در روز خبرنگار
امنیت پایدار ایران بدون مرجعیت رسانه‌ای و روایت حقیقت به دست نمی‌آید
تخلیه خوابگاه گلستان ۴ دانشگاه الزهرا(س) از امروز
قیمت غذای دانشجویان در طرح جدید تغذیه دانشجویی اعلام شد
معافیت برخی دانشگاه‌ها از اجرای طرح جدید تغذیه دانشجویان/اجرای طرح مرحله‌ای خواهد بود
شواهد پژوهشی از وجود فسفر در بمباران «لامرد» حکایت دارد
آخر مرداد پایان مهلت ثبت‌نام المپیک فناوری/جایزه ۳ میلیاردی برای برگزیدگان ۱۵ لیگ
طراحی پلتفرم هوشمند اکتشاف معدن با هوش مصنوعی در دانشگاه امیرکبیر
پذیرش دانشجو به شیوه استادمحور ابلاغ شد
تجربه ایران در توسعه آموزش عالی در اختیار عراق قرار می گیرد
موج خودکشی در فرماندهی سایبری آمریکا
توسعه فناوری، مسیر رقابت‌پذیری صنعت قطعه‌سازی است
وزیر علوم ایران با رئیس بیت‌الحکمه عراق دیدار کرد
تمدید دومین فراخوان شناسایی و جذب استعدادهای برتر در بخش خصوصی
رایزنی برای راه‌اندازی رشته زبان کره‌ای و برگزاری آزمون TOPIK در ایران
دکتر منتظری به رادیو می‌رود
رسوایی بزرگ در معتبرترین دانشگاه مکزیک
پژوهشگاه ملی سرطان می‌تواند به محور دیپلماسی علمی ایران و کشورهای منطقه تبدیل شود
حکمرانی مشارکتی؛ ضرورت امروز دانشگاه‌ها
هوش مصنوعی جدید، انسان از آب درآمد!
دانشگاه منزوی از جریان علم و فناوری جهان عقب می‌ماند
نتایج آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی اوایل هفته آینده منتشر می‌شود
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top